miercuri, aprilie 24, 2024

Secția de Ortopedie a Spitalului Județean Suceava, acreditată pentru prelevarea de țesut osos și ligamentar

     Secția de Ortopedie și Traumatologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Suceava a fost acreditată în acest an, de Agenția Națională de Transplant să efectueze prelevare de țesut osos și ligamentar, dar să și utilizeze grefă osteo-ligamentară, a declarat presei șeful acestei secții, medicul Răzvan Bandac. ”Este un lucru îmbucurător, deoarece sunt foarte puține bănci de os în țară. Noi nu avem calificativul de bancă de os, dar suntem furnizor de grefă osoasă de la pacientul viu. Este un lucru îmbucurător, pentru că mai este numai Spitalul de Recuperare din Iași care face acest lucru. Urmează Spitalul Județean din Suceava și, eventual, spitalul din Neamț”, a spus Bandac.

   deviceEl a subliniat că secția pe care o coordonează dispune de dotarea necesară pentru prelevare de țesut osos, fiind achiziționată în acest an și tehnica specifică pentru ligamento-plastie, astfel încât paleta serviciilor medicale oferite de spital să poată fi diversificată. Bandac a arătat că în Secția Ortopedie s-au implementat tehnici noi de intervenție chirurgicală, cum ar fi plăcile înșurubate autoblocante din titan, implementate din 2011, dar și tijele centromedulare din titan cu blocare virtuală tip SureShot, introduse în 2012.

  medic razvan bandac  ”Noi am fost a doua clinică, după Spitalul Județean Constanța, care am introdus acest sistem de țintire, care scade durata timpilor operatori, scade drastic, ca urmare a folosirii implantului de titan, numărul infecțiilor nosocomiale, scade durata de spitalizare, prin mobilizarea rapidă a pacienților. De asemenea, am introdus intervenții artroscopice pentru afecțiunile post-traumatice ale genunchiului, leziunile meniscale, ligamentare în 2012, introducerea chirurgiei artroscopice în cazul afecțiunilor degenerative și post-traumatice ale umărului în 2014, introducerea endoprotezării de genunchi prin tehnica de navigație de ultimă generație Orto-line, din 2016 și am ajuns la a opta intervenție chirurgicală”, a spus Bandac.

Foarte important este programul național de endoprotezare, implementat din 2001, acesta permițând creșterea constantă a numărului de intervenții chirurgicale, fiind asigurate fonduri pentru achiziția de endoproteze, în special endoproteze de șold.

 

 Bandac și-a exprimat speranța că fondurile alocate prin acest program vor crește, pentru a se putea mări numărul intervențiilor chirurgicale, dar și pentru introducerea endoprotezării de genunchi în programul național de endoprotezare, avându-se în vedere că această intervenție este de peste trei ori mai mare la costuri față de aceea de șold. În Secția de Ortopedie sunt efectuate între 8 și 12 intervenții chirurgicale pe zi, în cele trei săli din Blocul Operator, comparativ cu 2012 când se efectuau doar între 2 și 4 intervenții pe zi.

Secția beneficiază de 11 medici, 12 asistente și 3 infirmiere.

În acest an s-a înregistrat un număr de 1.638 de pacienți externați din Secția Ortopedie, cu o medie de 180 externerări pe lună, majoritatea fiind femei (53,27%). Ponderea pacienților din mediul rural este de 57%, iar ca grupe de vârstă predominanți sunt pacienții de peste 65 de ani.

suceava traumatologie

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.