marți, decembrie 6, 2022

Scrisoare către Ursula von Der Leyen pentru a opri respingerile de la granița Greciei

44 de organizații și susținători ai drepturilor omului au semnat o scrisoare comună adresandu-se oficialilor Uniunii Europene, cerându-le să-și extindă sprijinul pentru a opri respingerea la granița turco-greacă, conform Stockholm Center for Freedom.

Scrisoarea, care se adresează șefului Comisiei UE, Ursula von der Leyen și lui Ylva Johansson, comisarul UE pentru Afaceri Interne, susține că deși ministrul grec al migrației a promis, la o reuniune a UE din octombrie 2021, că țara sa va investiga afirmațiile privind respingerea ilegală a refugiaților de către Grecia, acest fenomen continuă.

Nevoiți să fugă din Turcia

Semnatarii scrisorii au spus că în cea mai mare parte cetățenii unor țări precum Siria, Afganistan și Pakistan au fost supuși unor respingeri, pe lângă un număr tot mai mare de cetățeni turci, în principal membri ai mișcării Gülen și activiști kurzi care au fost nevoiți să fugă din Turcia, pentru a evita o represiune guvernamentală ca a puciul eșuat din 2016.

„Cetățenii turci care încearcă să fugă din Turcia o fac de teama persecuției. Solicitanții de azil turci care sunt respinși de Grecia se confruntă cu arestarea imediată, pedepse lungi cu închisoarea, rele tratamente și tortură”, susțin activiștii.

În scrisoare, Grecia este acuzată că a încălcat în mod constant interdicția de returnare conform dreptului internațional al drepturilor omului, precum și multe alte obligații internaționale privind drepturile omului, prin împingerea cetățenilor turci înapoi în Turcia.

Semnatarii scrisorii au cerut guvernului elen să nu mai amâne înființarea/desemnarea organismului care va fi însărcinat cu investigarea respingerii și care va include reprezentanți ai organizațiilor independente.

Printre semnatarii scrisorii s-au numărat deputații în Parlamentul European, Sira Rego, Dietmar Köster, Bettina Vollath, Thomas Vaitz și Tineke Strik, apărătorii drepturilor omului , Solidarity with OTHERS cu sediul la Bruxelles, London Advocacy, Migrant Women Association Malta și Ivorian Community of Greece.

Grupurile de ajutor și mass-media acuză frecvent Atena că organizează „respingări ilegale” ale migranților, așezământ pe care Grecia o neagă. În mai, Grecia a declarat că a împiedicat aproximativ 600 de migranți să treacă granița.

Turcia: 100.000 de arestări. Grecia: 30% mai mulți migranți

O sursă din ministerul grec al migrației a spus că aproape 30% mai mulți solicitanți de azil au încercat să vină în Grecia în primele patru luni ale anului 2022 decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut.

Ministrul turc de Interne, Süleyman Soylu, a anunțat săptămâna trecută că au fost reținute un total de 332.884 de persoane, dintre care 101.000 au fost arestate și închise, din cauza presupuselor legături cu Mișcarea Gülen, de la puciul eșuat din 2016.

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.

VIDEO: Istanbul. Un tramvai și un autobuz s-au ciocnit: 33 persoane rănite ușor și 4 persoane rănite grav

Accidentul a avut loc, luni, în jurul orei 09:15, în Alibeyköy. Conform informațiilor obținute, autobuzul IETT cu placa TP 7116, cu pasageri a trecut prin fața tramvaiului.

Fără scăpare! Grecia respinge victimele represiunii lui Erdogan. Turcia le arestează

Solicitanții de azil au fost reținuți imediat de soldații turci, care au arestat patru dintre ei pentru că au intrat într-o zonă militară interzisă și au eliberat în mod inexplicabil unul.

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

O turcoaică, primul academician, care predă istoria Imperiul Otoman la Vatican

Aksoy, care a lucrat mult timp în arhivele Vaticanului, a fost ales să predea un curs despre relațiile dintre papalitate și Imperiul Otoman în istoria Orientului apropiat la Institutul Pontifical Oriental.

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.