vineri, iunie 21, 2024

Scrisoare către Ursula von Der Leyen pentru a opri respingerile de la granița Greciei

44 de organizații și susținători ai drepturilor omului au semnat o scrisoare comună adresandu-se oficialilor Uniunii Europene, cerându-le să-și extindă sprijinul pentru a opri respingerea la granița turco-greacă, conform Stockholm Center for Freedom.

Scrisoarea, care se adresează șefului Comisiei UE, Ursula von der Leyen și lui Ylva Johansson, comisarul UE pentru Afaceri Interne, susține că deși ministrul grec al migrației a promis, la o reuniune a UE din octombrie 2021, că țara sa va investiga afirmațiile privind respingerea ilegală a refugiaților de către Grecia, acest fenomen continuă.

Nevoiți să fugă din Turcia

Semnatarii scrisorii au spus că în cea mai mare parte cetățenii unor țări precum Siria, Afganistan și Pakistan au fost supuși unor respingeri, pe lângă un număr tot mai mare de cetățeni turci, în principal membri ai mișcării Gülen și activiști kurzi care au fost nevoiți să fugă din Turcia, pentru a evita o represiune guvernamentală ca a puciul eșuat din 2016.

„Cetățenii turci care încearcă să fugă din Turcia o fac de teama persecuției. Solicitanții de azil turci care sunt respinși de Grecia se confruntă cu arestarea imediată, pedepse lungi cu închisoarea, rele tratamente și tortură”, susțin activiștii.

În scrisoare, Grecia este acuzată că a încălcat în mod constant interdicția de returnare conform dreptului internațional al drepturilor omului, precum și multe alte obligații internaționale privind drepturile omului, prin împingerea cetățenilor turci înapoi în Turcia.

Semnatarii scrisorii au cerut guvernului elen să nu mai amâne înființarea/desemnarea organismului care va fi însărcinat cu investigarea respingerii și care va include reprezentanți ai organizațiilor independente.

Printre semnatarii scrisorii s-au numărat deputații în Parlamentul European, Sira Rego, Dietmar Köster, Bettina Vollath, Thomas Vaitz și Tineke Strik, apărătorii drepturilor omului , Solidarity with OTHERS cu sediul la Bruxelles, London Advocacy, Migrant Women Association Malta și Ivorian Community of Greece.

Grupurile de ajutor și mass-media acuză frecvent Atena că organizează „respingări ilegale” ale migranților, așezământ pe care Grecia o neagă. În mai, Grecia a declarat că a împiedicat aproximativ 600 de migranți să treacă granița.

Turcia: 100.000 de arestări. Grecia: 30% mai mulți migranți

O sursă din ministerul grec al migrației a spus că aproape 30% mai mulți solicitanți de azil au încercat să vină în Grecia în primele patru luni ale anului 2022 decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut.

Ministrul turc de Interne, Süleyman Soylu, a anunțat săptămâna trecută că au fost reținute un total de 332.884 de persoane, dintre care 101.000 au fost arestate și închise, din cauza presupuselor legături cu Mișcarea Gülen, de la puciul eșuat din 2016.

Turcia: Hotelul pentru animale a fost luat prin asalt în vacanța de 9 zile de Kurban Bayram

„Ne-am gândit la orice, de la zone interioare, exterioare și spații verzi până la zone acvatice pentru câini. Toate animalele de companie au camerele lor individuale și zonele de depozitare.”, susține Tuba Bașsevinç, managerul hotelului.

Turcia: Un bărbat, în vârstă de 45 de ani, a murit după ce și-a făcut transplant de păr

Sirianul Yasin Dibo, tatăl a cinci copii, care locuiește în Kahramanmaraş, a murit după operația de transplant de păr într-un spital din provincia Gaziantep.

Erdogan încearcă să se apropie de CHP, din opoziție. Mesajul inelului lui Bahçeli, aliatul AKP

Erdoğan a cerut sprijin pentru o „nouă constituție”, în timp ce Özel a adus în discuție probleme economice, numiri de primar și decizii judiciare controversate, în special procesul Gezi.

Turcii se luptă să-și permită animale de sacrificiu pe fondul inflației ridicate

Familiile turcești se luptă să-și permită tradiționalul animalului de sacrificiu de Kurban Bayram, din cauza inflației, conform Turkish Minutes.

Turcia. Cheltuieli de nuntă s-au dublat. În media 450.000 de lire costă o nuntă

Când s-au adăugat cheltuieli suplimentare, cum ar fi noaptea de henna, rochia de mireasă, costumul de mire, coaforul și fotografia, cheltuielile medii pentru nuntă au ajuns la 450.000 de lire (12.849 de euro).

Turcii au cheltuit cel mai mult pe locuințe în 2023: TurkStat

Conform rezultatelor „Sondajului asupra bugetului gospodăriilor din 2023”, suma cheltuită de gospodării pentru locuințe a fost mai mare decât orice alt element de cheltuieli.

 Insulele Prinților: Arestări după protestul împotriva introducerii microbuzelor

Municipalitatea Metropolitană Istanbul, condusă de principala opoziție, pe 15 iunie a început să opereze microbuze electrice în insulele istorice, în ciuda tuturor obiecțiilor și protestelor localnicilor.

Peste 550 de pelerini au murit la Mecca, din cauza temperaturii care depășește 50 de grade

„Toți [egiptenii] au murit din cauza căldurii”, cu excepția unuia care a suferit răni mortale în timpul unei zdrobiri minore de mulțime, a spus unul dintre diplomați arabi, adăugând că cifra totală provine de la morga spitalului din cartierul Al-Muaisem, din Mecca.