joi, iulie 14, 2022

Scrisoare către Ursula von Der Leyen pentru a opri respingerile de la granița Greciei

44 de organizații și susținători ai drepturilor omului au semnat o scrisoare comună adresandu-se oficialilor Uniunii Europene, cerându-le să-și extindă sprijinul pentru a opri respingerea la granița turco-greacă, conform Stockholm Center for Freedom.

Scrisoarea, care se adresează șefului Comisiei UE, Ursula von der Leyen și lui Ylva Johansson, comisarul UE pentru Afaceri Interne, susține că deși ministrul grec al migrației a promis, la o reuniune a UE din octombrie 2021, că țara sa va investiga afirmațiile privind respingerea ilegală a refugiaților de către Grecia, acest fenomen continuă.

Nevoiți să fugă din Turcia

Semnatarii scrisorii au spus că în cea mai mare parte cetățenii unor țări precum Siria, Afganistan și Pakistan au fost supuși unor respingeri, pe lângă un număr tot mai mare de cetățeni turci, în principal membri ai mișcării Gülen și activiști kurzi care au fost nevoiți să fugă din Turcia, pentru a evita o represiune guvernamentală ca a puciul eșuat din 2016.

„Cetățenii turci care încearcă să fugă din Turcia o fac de teama persecuției. Solicitanții de azil turci care sunt respinși de Grecia se confruntă cu arestarea imediată, pedepse lungi cu închisoarea, rele tratamente și tortură”, susțin activiștii.

În scrisoare, Grecia este acuzată că a încălcat în mod constant interdicția de returnare conform dreptului internațional al drepturilor omului, precum și multe alte obligații internaționale privind drepturile omului, prin împingerea cetățenilor turci înapoi în Turcia.

Semnatarii scrisorii au cerut guvernului elen să nu mai amâne înființarea/desemnarea organismului care va fi însărcinat cu investigarea respingerii și care va include reprezentanți ai organizațiilor independente.

Printre semnatarii scrisorii s-au numărat deputații în Parlamentul European, Sira Rego, Dietmar Köster, Bettina Vollath, Thomas Vaitz și Tineke Strik, apărătorii drepturilor omului , Solidarity with OTHERS cu sediul la Bruxelles, London Advocacy, Migrant Women Association Malta și Ivorian Community of Greece.

Grupurile de ajutor și mass-media acuză frecvent Atena că organizează „respingări ilegale” ale migranților, așezământ pe care Grecia o neagă. În mai, Grecia a declarat că a împiedicat aproximativ 600 de migranți să treacă granița.

Turcia: 100.000 de arestări. Grecia: 30% mai mulți migranți

O sursă din ministerul grec al migrației a spus că aproape 30% mai mulți solicitanți de azil au încercat să vină în Grecia în primele patru luni ale anului 2022 decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut.

Ministrul turc de Interne, Süleyman Soylu, a anunțat săptămâna trecută că au fost reținute un total de 332.884 de persoane, dintre care 101.000 au fost arestate și închise, din cauza presupuselor legături cu Mișcarea Gülen, de la puciul eșuat din 2016.

Scrisoare către Ursula von Der Leyen pentru a opri respingerile de la granița Greciei

44 de organizații și susținători ai drepturilor omului au semnat o scrisoare comună adresandu-se oficialilor Uniunii Europene, cerându-le să-și extindă sprijinul pentru a opri respingerea la granița turco-greacă, conform Stockholm Center for Freedom.

Noapte de coșmar în Istanbul! Număr uriaș de fulgere și inundații

Potrivit declarației făcute de Municipiul Metropolitan din Istanbul (IMM), ploaia a fost însoțită de fulgere intense și tunete pe tot parcursul nopții a fost mai intensă în jurul Bosforului de pe malul anatolian și pe toată partea europeană.

Proteste la nivel național, după ce un cardiologist a fost ucis de un pacient

În conformitate cu declarația, zeci de medici și lucrători din domeniul sănătății, inclusiv cei mai mulți membri ai TTB, au intrat în grevă de două zile în diferite provincii, inclusiv Istanbul, Ankara, Çanakkale, Eskişehir, Adıyaman, Bartın, Bursa și Bolu, începând cu ora 09:00.

Liderii din Armenia și Turcia poartă o rară discuție telefonică

Apelul de luni a venit după ce Ankara și Erevan, la 1 iulie, au făcut o descoperire în timpul discuțiilor de la Viena, unde diplomații lor au convenit să deschidă granița terestră comună a țărilor pentru resortisanții țărilor terțe și să înceapă zboruri directe de marfă.

Magia Bairamului de pe vremuri. Cum obișnuiau să sărbătorească musulmanii din Dobrogea 

Ziua de bairam pentru copilul musulman din Dobrogea era cea mai fericită zi. Părinții îl luai haine noi și urmau de dimineață să meargă cu colindul împreună cu prietenii, unde primeau mici cadouri. Unde mai pui că, trei zile aveau și liber de la școală. Așa, își amintesc zilele de Bairam, Ozgur Seit, tătar ieșit la pensie, din Mangalia și vecinul său turc, care obișnuiește să-l viziteze.

Fostul membru al partidului lui Erdogan va dezvălui totul despre armele livrate civililor în timpul puciului eșuat din 2016

Fostul membru al partidului lui Erdogan va dezvălui totul despre armele livrate civililor în timpul puciului eșuat din 2016

CEDO ar putea cere suspendarea Turciei, dacă continuă să refuze eliberarea filantropului Osman Kavala

Sentința CEDO, din 11 iulie, este ultimul pas în „procedurile de încălcare a dreptului comunitar” care ar putea duce la suspendarea Turciei din Consiliul European , al cărui membru fondator este.

80% dintre tinerii din  Generația Z nu susțin partidul lui Erdogan

Conform Gezici Research, generația Z va reprezenta 11,8% din populația adultă cu drept de vot a Turciei până când vor avea loc alegerile din iunie 2023.