marți, aprilie 16, 2024

Fostul membru al partidului lui Erdogan va dezvălui totul despre armele livrate civililor în timpul puciului eșuat din 2016

Un fost membru din partidul lui Erdogan a făcut declarații cutremurătoare susținând că va dezvălui tot ce știe numărul mare de civili au primit arme neînregistrate în timpul loviturii de stat eșuate din 2016, conform Turkish Minutes.

În timpul unui dezbateri de la Halk TV, Selim Temurci, președintele AKP din Istanbul în 2016 și actualul vicepreședinte al unui partid din opoziție, a afirmat că deocamdată păstrează tăcerea pentru de a proteja oamenii.

„Vedem cum persecută oamenii. Prin urmare, avem responsabilitatea de a-i proteja pe cei dragi și pe cei care și-au vărsat sângele pe 15 iulie. Când statul de drept va reveni în Turcia, prietenii noștri vor ieși și vor spune ce este necesar. Poți fi sigur de asta.”, afirmă Temurci.

„Cine în lume poate transporta AK-47 [neînmatriculate] în mașina președintelui filialei de tineret AKP, din Istanbul și apoi le poate distribui [civililor] fără știrea președintelui?”, a întrebat politicianul.

Mai mulți membrii AKP vor părăsii partidul lui Erdogan

Temurci a mai declarat că unii membri AKP care nu s-au exprimat vor face acest lucru cu trei sau patru luni înainte de alegeri și vor părăsi partidul, spunând: „Ajunge” și că și el va dezvălui tot ce știa despre afirmațiile cu privire la noaptea alegerilor.

Fostul membru AKP a mai spus că se confruntă în prezent cu un proces intentat de ginerele președintelui Erdogan și fostul ministru de finanțe, Berat Albayrak din cauza comentariilor sale anterioare cu privire la afirmațiile lui Peker, liderului unei mafii.

Temurci a susținut în timpul unui interviu televizat din iulie 2021 că Erdoğan și Albayrak au fost mai probabil implicați în presupusa înarmare a civililor în timpul tentativei de lovitură de stat și ulterior decât Soylu.

„Dacă președintele filialei mele de tineret a fost implicat în așa ceva, atunci permiteți-mi să spun acest lucru clar: cred că Berat Albayrak trebuie să fi fost mult mai implicat în asta decât Soylu”, a adăugat politicianul.

Sedat Peker, șeful uneia dintre cele mai puternice grupuri mafiote din Turcia și odată un susținător ferm al președintelui Recep Tayyip Erdoğan, a fost cel care a afirmat pentru prima dată într-o serie de postări de pe Twitter, din iulie 2021 că un număr mare de civili au fost înarmați cu arme neînregistrate în puciul eșuat din 15 iulie și ulterior, sub coordonarea ministrului muncii de atunci și actualul ministru de interne, Süleyman Soylu.

Există suspiciuni larg răspândite că armele livrate civililor în acea noapte au fost folosite nu numai împotriva puciștilor, ci și pentru a provoca oamenii care au ieșit în stradă pentru a suprima tentativa de lovitură de stat la un apel al președintelui Recep Tayyip Erdogan.

„Calapodul fesului”, povestea de Bairam a lui Aziz Nesin, cunoscut ca și Caragiale al Turciei

De bairam, in fiecare casă se cumpara zaharicale. În anii aceia, în casa noastra nu prea erau zaharicale de bairam. Musafirii care veneau la noi aduceau o cutie cu dulciuri anume pentru bairam. Dar dulciurile aduse de musafiri nu era pentru noi, le țineam ca să avem cu ce trata musafirii ce vor sosi mai târziu..

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme. 

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori.