miercuri, iulie 13, 2022

Fostul membru al partidului lui Erdogan va dezvălui totul despre armele livrate civililor în timpul puciului eșuat din 2016

Un fost membru din partidul lui Erdogan a făcut declarații cutremurătoare susținând că va dezvălui tot ce știe numărul mare de civili au primit arme neînregistrate în timpul loviturii de stat eșuate din 2016, conform Turkish Minutes.

În timpul unui dezbateri de la Halk TV, Selim Temurci, președintele AKP din Istanbul în 2016 și actualul vicepreședinte al unui partid din opoziție, a afirmat că deocamdată păstrează tăcerea pentru de a proteja oamenii.

„Vedem cum persecută oamenii. Prin urmare, avem responsabilitatea de a-i proteja pe cei dragi și pe cei care și-au vărsat sângele pe 15 iulie. Când statul de drept va reveni în Turcia, prietenii noștri vor ieși și vor spune ce este necesar. Poți fi sigur de asta.”, afirmă Temurci.

„Cine în lume poate transporta AK-47 [neînmatriculate] în mașina președintelui filialei de tineret AKP, din Istanbul și apoi le poate distribui [civililor] fără știrea președintelui?”, a întrebat politicianul.

Mai mulți membrii AKP vor părăsii partidul lui Erdogan

Temurci a mai declarat că unii membri AKP care nu s-au exprimat vor face acest lucru cu trei sau patru luni înainte de alegeri și vor părăsi partidul, spunând: „Ajunge” și că și el va dezvălui tot ce știa despre afirmațiile cu privire la noaptea alegerilor.

Fostul membru AKP a mai spus că se confruntă în prezent cu un proces intentat de ginerele președintelui Erdogan și fostul ministru de finanțe, Berat Albayrak din cauza comentariilor sale anterioare cu privire la afirmațiile lui Peker, liderului unei mafii.

Temurci a susținut în timpul unui interviu televizat din iulie 2021 că Erdoğan și Albayrak au fost mai probabil implicați în presupusa înarmare a civililor în timpul tentativei de lovitură de stat și ulterior decât Soylu.

„Dacă președintele filialei mele de tineret a fost implicat în așa ceva, atunci permiteți-mi să spun acest lucru clar: cred că Berat Albayrak trebuie să fi fost mult mai implicat în asta decât Soylu”, a adăugat politicianul.

Sedat Peker, șeful uneia dintre cele mai puternice grupuri mafiote din Turcia și odată un susținător ferm al președintelui Recep Tayyip Erdoğan, a fost cel care a afirmat pentru prima dată într-o serie de postări de pe Twitter, din iulie 2021 că un număr mare de civili au fost înarmați cu arme neînregistrate în puciul eșuat din 15 iulie și ulterior, sub coordonarea ministrului muncii de atunci și actualul ministru de interne, Süleyman Soylu.

Există suspiciuni larg răspândite că armele livrate civililor în acea noapte au fost folosite nu numai împotriva puciștilor, ci și pentru a provoca oamenii care au ieșit în stradă pentru a suprima tentativa de lovitură de stat la un apel al președintelui Recep Tayyip Erdogan.

80% dintre tinerii din  Generația Z nu susțin partidul lui Erdogan

Conform Gezici Research, generația Z va reprezenta 11,8% din populația adultă cu drept de vot a Turciei până când vor avea loc alegerile din iunie 2023.

Liderii din Armenia și Turcia poartă o rară discuție telefonică

Apelul de luni a venit după ce Ankara și Erevan, la 1 iulie, au făcut o descoperire în timpul discuțiilor de la Viena, unde diplomații lor au convenit să deschidă granița terestră comună a țărilor pentru resortisanții țărilor terțe și să înceapă zboruri directe de marfă.

Noapte de coșmar în Istanbul! Număr uriaș de fulgere și inundații

Potrivit declarației făcute de Municipiul Metropolitan din Istanbul (IMM), ploaia a fost însoțită de fulgere intense și tunete pe tot parcursul nopții a fost mai intensă în jurul Bosforului de pe malul anatolian și pe toată partea europeană.

Proteste la nivel național, după ce un cardiologist a fost ucis de un pacient

În conformitate cu declarația, zeci de medici și lucrători din domeniul sănătății, inclusiv cei mai mulți membri ai TTB, au intrat în grevă de două zile în diferite provincii, inclusiv Istanbul, Ankara, Çanakkale, Eskişehir, Adıyaman, Bartın, Bursa și Bolu, începând cu ora 09:00.

Fostul membru al partidului lui Erdogan va dezvălui totul despre armele livrate civililor în timpul puciului eșuat din 2016

Fostul membru al partidului lui Erdogan va dezvălui totul despre armele livrate civililor în timpul puciului eșuat din 2016

Cutremurător! Datele oficiale: Peste 330.000 de persoane reținute și 100.000 închise, de la puciul eșuat

Într-o declarație din timpul unui eveniment care a marcat tentativa de lovitură de stat, Süleyman Soylu a spus că în prezent sunt 19.252 de persoane în închisoare pentru legături cu Mișcarea Gulen.

CEDO ar putea cere suspendarea Turciei, dacă continuă să refuze eliberarea filantropului Osman Kavala

Sentința CEDO, din 11 iulie, este ultimul pas în „procedurile de încălcare a dreptului comunitar” care ar putea duce la suspendarea Turciei din Consiliul European , al cărui membru fondator este.

Magia Bairamului de pe vremuri. Cum obișnuiau să sărbătorească musulmanii din Dobrogea 

Ziua de bairam pentru copilul musulman din Dobrogea era cea mai fericită zi. Părinții îl luai haine noi și urmau de dimineață să meargă cu colindul împreună cu prietenii, unde primeau mici cadouri. Unde mai pui că, trei zile aveau și liber de la școală. Așa, își amintesc zilele de Bairam, Ozgur Seit, tătar ieșit la pensie, din Mangalia și vecinul său turc, care obișnuiește să-l viziteze.