luni, martie 20, 2023

Fostul membru al partidului lui Erdogan va dezvălui totul despre armele livrate civililor în timpul puciului eșuat din 2016

Un fost membru din partidul lui Erdogan a făcut declarații cutremurătoare susținând că va dezvălui tot ce știe numărul mare de civili au primit arme neînregistrate în timpul loviturii de stat eșuate din 2016, conform Turkish Minutes.

În timpul unui dezbateri de la Halk TV, Selim Temurci, președintele AKP din Istanbul în 2016 și actualul vicepreședinte al unui partid din opoziție, a afirmat că deocamdată păstrează tăcerea pentru de a proteja oamenii.

„Vedem cum persecută oamenii. Prin urmare, avem responsabilitatea de a-i proteja pe cei dragi și pe cei care și-au vărsat sângele pe 15 iulie. Când statul de drept va reveni în Turcia, prietenii noștri vor ieși și vor spune ce este necesar. Poți fi sigur de asta.”, afirmă Temurci.

„Cine în lume poate transporta AK-47 [neînmatriculate] în mașina președintelui filialei de tineret AKP, din Istanbul și apoi le poate distribui [civililor] fără știrea președintelui?”, a întrebat politicianul.

Mai mulți membrii AKP vor părăsii partidul lui Erdogan

Temurci a mai declarat că unii membri AKP care nu s-au exprimat vor face acest lucru cu trei sau patru luni înainte de alegeri și vor părăsi partidul, spunând: „Ajunge” și că și el va dezvălui tot ce știa despre afirmațiile cu privire la noaptea alegerilor.

Fostul membru AKP a mai spus că se confruntă în prezent cu un proces intentat de ginerele președintelui Erdogan și fostul ministru de finanțe, Berat Albayrak din cauza comentariilor sale anterioare cu privire la afirmațiile lui Peker, liderului unei mafii.

Temurci a susținut în timpul unui interviu televizat din iulie 2021 că Erdoğan și Albayrak au fost mai probabil implicați în presupusa înarmare a civililor în timpul tentativei de lovitură de stat și ulterior decât Soylu.

„Dacă președintele filialei mele de tineret a fost implicat în așa ceva, atunci permiteți-mi să spun acest lucru clar: cred că Berat Albayrak trebuie să fi fost mult mai implicat în asta decât Soylu”, a adăugat politicianul.

Sedat Peker, șeful uneia dintre cele mai puternice grupuri mafiote din Turcia și odată un susținător ferm al președintelui Recep Tayyip Erdoğan, a fost cel care a afirmat pentru prima dată într-o serie de postări de pe Twitter, din iulie 2021 că un număr mare de civili au fost înarmați cu arme neînregistrate în puciul eșuat din 15 iulie și ulterior, sub coordonarea ministrului muncii de atunci și actualul ministru de interne, Süleyman Soylu.

Există suspiciuni larg răspândite că armele livrate civililor în acea noapte au fost folosite nu numai împotriva puciștilor, ci și pentru a provoca oamenii care au ieșit în stradă pentru a suprima tentativa de lovitură de stat la un apel al președintelui Recep Tayyip Erdogan.

Veste mult așteptată de turci! Prețul la carburant scade sub 20 de lire

Turcii, care au fost afectați de fluctuația prețurilor la carburanți pe fondul evenimentelor internaționale, se vor bucura de motorină mai ieftină, conform...

Caz unic în Europa: Universitățile turcești fără autonomie. Erdogan deține controlul deplin asupra rectorilor

Potrivit raportului, președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan deține controlul deplin asupra numirii rectorilor universităților. Anterior, președintele trebuia să numească o persoană din trei candidați care au fost aleși de personalul universitar și de Consiliul de Învățământ Superior al Turciei (YÖK).

Turcia: Cel puțin 15 persoane au murit în urma inundațiilor

Cel puțin 15 persoane au murit în urma inundațiilor din provinciile din sud-estul Turciei: Adıyaman și Şanlıurfa, conform Gazete Duvar.

Turcia: Autoritățile au tăiat salariile medicii din zonele afectata de cutremur pe motiv că au mai puțini pacienți

Ministerul Sănătății din Turcia a redus salariile medicilor de familie care lucrează în zona cutremurului din cauza scăderii numărului oficial de pacienți...

Newroz, sărbătoarea Primăverii. 224 de persoane arestate după ce au participat la eveniment în Istanbul

Aproximativ 224 de persoane au fost reținute în timpul evenimentului de la Istanbul pe motiv că „încercă să aducă bannere ilegale și strigă sloganuri ilegale”, potrivit Biroului guvernatorului din Istanbul.

Imagini apocaliptice! Provinciile afectate de cutremur, inundate în urma ploilor torențiale

Ploile care au afectat regiunea de sud-est a Turciei de marți noaptea au făcut ravagii, lăsând case, spitale și afaceri inundate, conform...

Președintele Finlandei în vizita în zonele afectate de cutremur din Turcia

Președintele Finlandei a vizitat ieri și Oficiul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), unde este prezentă și echipa de salvare din Finlanda.

ONU pentru femei. Discuții despre arestarea arbitrară și torturarea femeilor din Turcia, Afganistan, Iran și Myanmar

Fundația Jurnaliștilor și Scriitorilor (JWF) din New York co-organizează 12 evenimente cu ocazia celei de-a 67-a sesiuni a Comisiei ONU pentru Statutul Femeii (CSW67), în parteneriat cu organizații ale societății civile și instituții de învățământ din întreaga lume, inclusiv România