duminică, decembrie 4, 2022

Fostul membru al partidului lui Erdogan va dezvălui totul despre armele livrate civililor în timpul puciului eșuat din 2016

Un fost membru din partidul lui Erdogan a făcut declarații cutremurătoare susținând că va dezvălui tot ce știe numărul mare de civili au primit arme neînregistrate în timpul loviturii de stat eșuate din 2016, conform Turkish Minutes.

În timpul unui dezbateri de la Halk TV, Selim Temurci, președintele AKP din Istanbul în 2016 și actualul vicepreședinte al unui partid din opoziție, a afirmat că deocamdată păstrează tăcerea pentru de a proteja oamenii.

„Vedem cum persecută oamenii. Prin urmare, avem responsabilitatea de a-i proteja pe cei dragi și pe cei care și-au vărsat sângele pe 15 iulie. Când statul de drept va reveni în Turcia, prietenii noștri vor ieși și vor spune ce este necesar. Poți fi sigur de asta.”, afirmă Temurci.

„Cine în lume poate transporta AK-47 [neînmatriculate] în mașina președintelui filialei de tineret AKP, din Istanbul și apoi le poate distribui [civililor] fără știrea președintelui?”, a întrebat politicianul.

Mai mulți membrii AKP vor părăsii partidul lui Erdogan

Temurci a mai declarat că unii membri AKP care nu s-au exprimat vor face acest lucru cu trei sau patru luni înainte de alegeri și vor părăsi partidul, spunând: „Ajunge” și că și el va dezvălui tot ce știa despre afirmațiile cu privire la noaptea alegerilor.

Fostul membru AKP a mai spus că se confruntă în prezent cu un proces intentat de ginerele președintelui Erdogan și fostul ministru de finanțe, Berat Albayrak din cauza comentariilor sale anterioare cu privire la afirmațiile lui Peker, liderului unei mafii.

Temurci a susținut în timpul unui interviu televizat din iulie 2021 că Erdoğan și Albayrak au fost mai probabil implicați în presupusa înarmare a civililor în timpul tentativei de lovitură de stat și ulterior decât Soylu.

„Dacă președintele filialei mele de tineret a fost implicat în așa ceva, atunci permiteți-mi să spun acest lucru clar: cred că Berat Albayrak trebuie să fi fost mult mai implicat în asta decât Soylu”, a adăugat politicianul.

Sedat Peker, șeful uneia dintre cele mai puternice grupuri mafiote din Turcia și odată un susținător ferm al președintelui Recep Tayyip Erdoğan, a fost cel care a afirmat pentru prima dată într-o serie de postări de pe Twitter, din iulie 2021 că un număr mare de civili au fost înarmați cu arme neînregistrate în puciul eșuat din 15 iulie și ulterior, sub coordonarea ministrului muncii de atunci și actualul ministru de interne, Süleyman Soylu.

Există suspiciuni larg răspândite că armele livrate civililor în acea noapte au fost folosite nu numai împotriva puciștilor, ci și pentru a provoca oamenii care au ieșit în stradă pentru a suprima tentativa de lovitură de stat la un apel al președintelui Recep Tayyip Erdogan.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.

O turcoaică, primul academician, care predă istoria Imperiul Otoman la Vatican

Aksoy, care a lucrat mult timp în arhivele Vaticanului, a fost ales să predea un curs despre relațiile dintre papalitate și Imperiul Otoman în istoria Orientului apropiat la Institutul Pontifical Oriental.

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

Una dintre cele mai bune călătorii din lume pentru 2023: Istanbul-Sofia Express

Trenul de noapte din Turcia către Bulgaria a început să funcționeze din nou în acest an și a fost votat de Lonely...