marți, aprilie 23, 2024

Rușii și ucrainenii cumpără proprietăți în Antalya, pe fondul războiului


Rușii și ucrainenii și-au dublat cheltuielile pentru proprietățile din Antalya, conform unui raport al publicația, Oxygen.

Antalya, un loc de vacanță popular pentru vizitatorii din Rusia, precum și din Ucraina, a cunoscut o creștere a interesului din partea sosirilor din ambele țări.

Platforma imobiliară Emlakjet a înregistrat o creștere cu 51 la sută a căutărilor de case de vânzare a cetățenilor din Rusia. Din Ucraina, numărul a fost mai mare cu o creștere de 63 la sută a căutărilor.

Ömer Faruk Akbal, președintele al Asociației pentru promovarea imobiliară(GİGDER), a declarat că atât din rușii, cât și din ucrainienii caută locuințe în Turcia, ca rezultat direct al războiului.

„Din cauza mediului conflictual, aceștia nu fac acționări doar pentru vacanță. Siguranța este în prim-plan. În plus, sancțiunile împotriva Rusiei au fost și ele un factor în această alegere”, explică Akbal.

Achizițiile au crescut brusc

În mod tradițional, rușii și-au exprimat cel mai mare interes față de proprietățile turcești în rândul cumpărătorilor străini. Rușii alcătuiesc al treilea grup ca mărime de cumpărători străini, în timp ce ucrainenii sunt pe locul opt.

În februarie și martie, achizițiile de proprietăți imobiliare din Antalya au crescut brusc. În Antalya au crescut cu 96 la sută în vânzările către cumpărătorii din Rusia și cu 85 la sută în rândul celor din Ucraina, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, a declarat președintele Camerei de Comerț și Industrie din Antalya, David Cetin.

Dezavantajul acestei creșteri a dobânzii este că prețurile în unele districte din Antalya au crescut. În unele părți ale orașului, prețurile au crescut cu până la 100%.

Potrivit Ministerului de Interne al Turciei, până la 20.000 de refugiați ucraineni au sosit de la începutul războiului.

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org