joi, septembrie 1, 2022

Rușii și ucrainenii cumpără proprietăți în Antalya, pe fondul războiului


Rușii și ucrainenii și-au dublat cheltuielile pentru proprietățile din Antalya, conform unui raport al publicația, Oxygen.

Antalya, un loc de vacanță popular pentru vizitatorii din Rusia, precum și din Ucraina, a cunoscut o creștere a interesului din partea sosirilor din ambele țări.

Platforma imobiliară Emlakjet a înregistrat o creștere cu 51 la sută a căutărilor de case de vânzare a cetățenilor din Rusia. Din Ucraina, numărul a fost mai mare cu o creștere de 63 la sută a căutărilor.

Ömer Faruk Akbal, președintele al Asociației pentru promovarea imobiliară(GİGDER), a declarat că atât din rușii, cât și din ucrainienii caută locuințe în Turcia, ca rezultat direct al războiului.

„Din cauza mediului conflictual, aceștia nu fac acționări doar pentru vacanță. Siguranța este în prim-plan. În plus, sancțiunile împotriva Rusiei au fost și ele un factor în această alegere”, explică Akbal.

Achizițiile au crescut brusc

În mod tradițional, rușii și-au exprimat cel mai mare interes față de proprietățile turcești în rândul cumpărătorilor străini. Rușii alcătuiesc al treilea grup ca mărime de cumpărători străini, în timp ce ucrainenii sunt pe locul opt.

În februarie și martie, achizițiile de proprietăți imobiliare din Antalya au crescut brusc. În Antalya au crescut cu 96 la sută în vânzările către cumpărătorii din Rusia și cu 85 la sută în rândul celor din Ucraina, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, a declarat președintele Camerei de Comerț și Industrie din Antalya, David Cetin.

Dezavantajul acestei creșteri a dobânzii este că prețurile în unele districte din Antalya au crescut. În unele părți ale orașului, prețurile au crescut cu până la 100%.

Potrivit Ministerului de Interne al Turciei, până la 20.000 de refugiați ucraineni au sosit de la începutul războiului.

Avocatul faimosului jurnalist Mehmet Altan a depus plângere la CEDO împotriva autorităților turcești

Avocatul jurnalistului Mehmet Altan au depus o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), împotriva Consiliului Judecătorilor și Procurorilor (HSK)...

Imagini șocante! Faimosul cântăreț, İbrahim Tatlıses a fost rănit într-un accident rutier în Bodrum

Faimosul cântărețul, İbrahim Tatlıses a fost transportat la spital după ce s-a ciocnit frontal cu camionul care venea din sens opus, în...

SUA îngrijorată de hărțuirea juridică, după arestarea unei vedete pop din Turcia

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că rămâne îngrijorat de eforturile pe scară largă din Turcia de a restricționa exprimarea prin cenzură și hărțuire judiciară după detenția lui artistei Gülșen.

Vești proaste pentru turci!Prețurile la energie electrică și gaze cresc cu până la 50 la sută

Autoritatea de reglementare a energiei EMRA din Turcia a declarat că a crescut cu 20% prețurile la energie electrică casnică, cu 30% pe cele utilizate de sectoarele publice și de servicii și cu 50% pe cele utilizate în industrie, de pe 1 septembrie.

Criza economică: Turcii stau la cozi în fața băncilor pentru a primi până la 7.500 de lire cadou

Criza economică a lovit puternic Turcia și i-am văzut pe turci la cozi pentru a cumpăra ulei, pâine sau să pună benzină...

Turcia a introdus pașaportul biometric: „În paginile din mijloc există o fotografie cu Hagia Sofia”

Süleyman Soylu, în timpul unei conferințe în locul unde a fost tipărit primul pașaport, a prezentat un prototip al noului pașaport turcesc.

Iahtul de lux a lui Erdogan a fost văzut în tranzit în Bosfor pentru prima de la reamenajare

Un iaht prezidențial turc, cunoscut anterior ca nava auxiliară Yakamoz Y68 a marinei turce, a fost văzut pentru prima dată tranzitând Bosfor...

Turcia: Aplicație care localizează câinii maidanezi interzisă, după ce animalele au fost otrăvite

Avocații Baroului din Istanbul au declarat că tortura și uciderea animalelor constituie o infracțiune și au depus o cerere pentru închiderea aplicației online, Havrita.