vineri, aprilie 8, 2022

Rușii și ucrainenii cumpără proprietăți în Antalya, pe fondul războiului


Rușii și ucrainenii și-au dublat cheltuielile pentru proprietățile din Antalya, conform unui raport al publicația, Oxygen.

Antalya, un loc de vacanță popular pentru vizitatorii din Rusia, precum și din Ucraina, a cunoscut o creștere a interesului din partea sosirilor din ambele țări.

Platforma imobiliară Emlakjet a înregistrat o creștere cu 51 la sută a căutărilor de case de vânzare a cetățenilor din Rusia. Din Ucraina, numărul a fost mai mare cu o creștere de 63 la sută a căutărilor.

Ömer Faruk Akbal, președintele al Asociației pentru promovarea imobiliară(GİGDER), a declarat că atât din rușii, cât și din ucrainienii caută locuințe în Turcia, ca rezultat direct al războiului.

„Din cauza mediului conflictual, aceștia nu fac acționări doar pentru vacanță. Siguranța este în prim-plan. În plus, sancțiunile împotriva Rusiei au fost și ele un factor în această alegere”, explică Akbal.

Achizițiile au crescut brusc

În mod tradițional, rușii și-au exprimat cel mai mare interes față de proprietățile turcești în rândul cumpărătorilor străini. Rușii alcătuiesc al treilea grup ca mărime de cumpărători străini, în timp ce ucrainenii sunt pe locul opt.

În februarie și martie, achizițiile de proprietăți imobiliare din Antalya au crescut brusc. În Antalya au crescut cu 96 la sută în vânzările către cumpărătorii din Rusia și cu 85 la sută în rândul celor din Ucraina, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, a declarat președintele Camerei de Comerț și Industrie din Antalya, David Cetin.

Dezavantajul acestei creșteri a dobânzii este că prețurile în unele districte din Antalya au crescut. În unele părți ale orașului, prețurile au crescut cu până la 100%.

Potrivit Ministerului de Interne al Turciei, până la 20.000 de refugiați ucraineni au sosit de la începutul războiului.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.