vineri, aprilie 29, 2022

Rușii nu vor avea probleme de plată în vacanțele din Turcia

Turiştii ruşi nu vor avea probleme să plătească pentru servicii în Turcia, deoarece sistemul de plată rus, Mir, devine din ce în ce mai larg acceptat, susține ministrul turc, conform presei turcești.

Ministrul Finanţelor, Nureddin Nebati, a subliniat că rușii nu vor avea probleme de plată în vacanțele din Turcia, pe fondul sancțiunilor occidentului asupra Rusiei.

„Aproximativ 15% dintre companii acceptă în prezent cardul Mir, iar datorită băncilor, acest număr este în creștere. Nu vor fi probleme”, susține Nebati.

Turcia nu s-a alăturat sancțiunilor internaționale impuse Rusiei din cauza războiului împotriva Ucrainei.

Firmele americane de plăți Visa și Mastercard au suspendat operațiunile în Rusia din cauza invaziei și au spus că vor lucra cu clienții și partenerii pentru a opri toate tranzacțiile.

Ministrul a susținut că Turcia își va depăși ținta de 45 de milioane de turiști și 35 de miliarde de dolari în venituri din turism, deoarece hotelurile sunt rezervate la o capacitate de 90% în mai.

Rușii nu vor avea probleme de plată în vacanțele din Turcia

Rușii nu vor avea probleme de plată în vacanțele din Turcia

Proteste în Turcia după verdictul în procesului Gezi Park. Ambasada SUA din Istanbul a emis un avertisment

Verdictul unei instanțe turce de condamnare a filantropului Osman Kavala la închisoare pe viață și alți șapte la 18 ani fiecare, sub acuzația de instigare la protestele antiguvernamentale din Parcul Gezi din 2013, a stârnit proteste la nivel național în Turcia, conform Turkish Minutes.

Arabia Saudită a decis să ridice embargoul asupra produselor turcești, după ce Turcia a transferat cazul lui Khashoggi

După ce Turcia a transferat cazul lui Khashoggi,  Arabia Saudită a decis să ridice embargoul asupra produselor turcești

Filantropul Kavala condamnat pe viață. Reacțiile oficialilor europeni: „Sentința este inumană și arată totul despre Turcia lui Erdogan.”

Un tribunal turc l-a condamnat pe filantropul și om de afaceri Kavala la închisoare pe viață, într-un caz despre care instanța supremă a Europei și aliații occidentali ai Ankarei au declarat că este motivat politic.

Fostul imam turc demis pentru că a cântat rock ‘n’ roll și-a dus cazul la CEDO

Un fost imam care a fost demis în 2018 pentru că a cântat într-o trupă rock în timpul liber și-a dus cazul...

Tucia: Curtea Constituțională verdict despre interzicerea literei „w” din numele kurde

Abdullah Yılmaz i-a dat numele de „Ciwan”, care înseamnă „tânăr” în kurdă, copilului său născut în 2014. Cu toate acestea, provincia de vest a registrului civil din İzmir a refuzat să elibereze o carte de identitate din cauza „w”.

 2,9 milioane de case au rămas fără electricitate, după ce turcii nu și-au permis să plătească facturile

ministrul Dönmez a informat că facturile în valoare totală de 850,1 milioane de lire nu au fost plătite în 2021, în timp ce această cifră a fost de 368,5 milioane de lire pentru facturile la gaze naturale.

Vești bune pentru turiști!Transport public și treceri pe poduri gratuite în timpul sărbătorii Ramadan

Monitorul Oficial a fost publicată Hotărârea Președintelui privind autostrăzile, podurile și vehiculele de transport public gratuite în timpul Ramadan Bayram.