vineri, decembrie 2, 2022

Rușii nu vor avea probleme de plată în vacanțele din Turcia

Turiştii ruşi nu vor avea probleme să plătească pentru servicii în Turcia, deoarece sistemul de plată rus, Mir, devine din ce în ce mai larg acceptat, susține ministrul turc, conform presei turcești.

Ministrul Finanţelor, Nureddin Nebati, a subliniat că rușii nu vor avea probleme de plată în vacanțele din Turcia, pe fondul sancțiunilor occidentului asupra Rusiei.

„Aproximativ 15% dintre companii acceptă în prezent cardul Mir, iar datorită băncilor, acest număr este în creștere. Nu vor fi probleme”, susține Nebati.

Turcia nu s-a alăturat sancțiunilor internaționale impuse Rusiei din cauza războiului împotriva Ucrainei.

Firmele americane de plăți Visa și Mastercard au suspendat operațiunile în Rusia din cauza invaziei și au spus că vor lucra cu clienții și partenerii pentru a opri toate tranzacțiile.

Ministrul a susținut că Turcia își va depăși ținta de 45 de milioane de turiști și 35 de miliarde de dolari în venituri din turism, deoarece hotelurile sunt rezervate la o capacitate de 90% în mai.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

Istanbul: Cum se menține cultura străveche a cafelei în lumea modernă

Există locuri mai proaste pentru o cafea de dimineață decât la unchiul Mustafa Jean. Stând pe unul dintre scaunele din curtea liniştită de lângă bulevardul Istiklal, îmi dau seama că nu sunt singurul care crede asta: o pisică de stradă şi-a găsit şi ea un loc propriu, ghemuită pe o pernă lângă mine raze. Un zgomot liniștit de cești vine din bucătăria mică din colț.

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.

Turcia: Numărul turiștilor a ajuns la 45 de milioane în 10 luni. Nemții pe primul loc

În aceeași perioadă a anului 2021, 2,75 milioane de turişti germani au venit în Turcia. În 2020, această cifră a fost de puțin peste 1 milion.

O turcoaică, primul academician, care predă istoria Imperiul Otoman la Vatican

Aksoy, care a lucrat mult timp în arhivele Vaticanului, a fost ales să predea un curs despre relațiile dintre papalitate și Imperiul Otoman în istoria Orientului apropiat la Institutul Pontifical Oriental.

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

Una dintre cele mai bune călătorii din lume pentru 2023: Istanbul-Sofia Express

Trenul de noapte din Turcia către Bulgaria a început să funcționeze din nou în acest an și a fost votat de Lonely...