vineri, aprilie 29, 2022

Erdogan în vizită oficială în Arabia Saudită, pentru prima dată de la uciderea faimosului jurnalist Khashoggi


Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan s-a întâlnit, joi, cu prințul moștenitor al Arabiei Saudite pentru a „dezvolta” relațiile în prima sa vizită de la uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi în 2018, conform Turkish Minutes.

Agenția de știri de stat saudită, SPA, a publicat imagini cu liderul turc îmbrățișându-l pe prințul moștenitor Mohammed bin Salman, conducătorul de facto despre care oficialii serviciilor de informații americane l-au stabilit că a aprobat complotul împotriva lui Khashoggi.

Imaginile publicate de presa de stat turcă au arătat și o întâlnire separată cu regele Salman, tatăl prințului moștenitor.

Călătoria a avut loc în timp ce Turcia, care se confruntă cu o criză economică alimentată de prăbușirea monedei sale și de inflația în creștere, încearcă să obțină sprijin financiar din partea țărilor din Golf.

Înainte de a zbura de la Istanbul la cel de-al doilea oraș al Arabia Saudită, Jeddah, unde unele drumuri erau căptușite cu steaguri turcești și saudite, Erdoğan a spus că speră „să lanseze o nouă eră” în relațiile bilaterale.

„Credem că îmbunătățirea cooperării în domenii, inclusiv apărare și finanțe, este în interesul nostru reciproc”, a spus Erdogan.

De asemenea, președintele Erdogan, împreună cu anturajul său, au efectuat și o vizită la Kaaba, escortat de soldații saudiți.

Ultima oară când Erdogan a vizitat Arabia Saudită a fost în 2017, când a încercat să medieze o dispută care punea la cale regatul și alte țări din Golf împotriva Qatarului.

Cazul Khashoggi

Cazul jurnalistului arab, Jamal Khashoggi a cutremurat întreaga lume, după ce în 2018 a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține acte necesare pentru a se căsătorii, iar de atunci nu a mai ieșit din clădire.

Un tributul turc a decis, pe 7 aprilie să oprească procesul în care erau 26 de suspecți saudiții, iar dosarul a fost transferat de la Istanbul la Raid.

La scurt timp, Arabia Saudită a decis să ridice embargoul asupra produselor turcești. De asemenea, Turkish Airlines (THY) a anunțat că va crește numărul de zboruri către orașele din Arabia Saudită de la începutul lunii mai.

Filantropul Kavala condamnat pe viață. Reacțiile oficialilor europeni: „Sentința este inumană și arată totul despre Turcia lui Erdogan.”

Un tribunal turc l-a condamnat pe filantropul și om de afaceri Kavala la închisoare pe viață, într-un caz despre care instanța supremă a Europei și aliații occidentali ai Ankarei au declarat că este motivat politic.

Vești bune pentru turiști!Transport public și treceri pe poduri gratuite în timpul sărbătorii Ramadan

Monitorul Oficial a fost publicată Hotărârea Președintelui privind autostrăzile, podurile și vehiculele de transport public gratuite în timpul Ramadan Bayram.

Rușii nu vor avea probleme de plată în vacanțele din Turcia

Rușii nu vor avea probleme de plată în vacanțele din Turcia

Tucia: Curtea Constituțională verdict despre interzicerea literei „w” din numele kurde

Abdullah Yılmaz i-a dat numele de „Ciwan”, care înseamnă „tânăr” în kurdă, copilului său născut în 2014. Cu toate acestea, provincia de vest a registrului civil din İzmir a refuzat să elibereze o carte de identitate din cauza „w”.

Erdogan în vizită oficială în Arabia Saudită, pentru prima dată de la uciderea faimosului jurnalist Khashoggi

Agenția de știri de stat saudită SPA a publicat imagini cu liderul turc îmbrățișându-l pe prințul moștenitor Mohammed bin Salman, conducătorul de facto despre care oficialii serviciilor de informații americane l-au stabilit că a aprobat complotul împotriva lui Khashoggi.

Fostul imam turc demis pentru că a cântat rock ‘n’ roll și-a dus cazul la CEDO

Un fost imam care a fost demis în 2018 pentru că a cântat într-o trupă rock în timpul liber și-a dus cazul...

 2,9 milioane de case au rămas fără electricitate, după ce turcii nu și-au permis să plătească facturile

ministrul Dönmez a informat că facturile în valoare totală de 850,1 milioane de lire nu au fost plătite în 2021, în timp ce această cifră a fost de 368,5 milioane de lire pentru facturile la gaze naturale.

Arabia Saudită a decis să ridice embargoul asupra produselor turcești, după ce Turcia a transferat cazul lui Khashoggi

După ce Turcia a transferat cazul lui Khashoggi,  Arabia Saudită a decis să ridice embargoul asupra produselor turcești