sâmbătă, iunie 22, 2024

Rusia ridică restricțiile la importurile de fructe și legume din Turcia

Rusia a anunțat că ridică restricțiile la importul de fructe și legume din Turcia, informează agenția de știri de stat rusă, Ria Novosti, citat de Ahval News.

Rusia a anunțat că va ridica restricțiile la importul de ardei, rodii, struguri, portocale și grepfrut produse în Turcia, într-o declarație emisă de Serviciul Federal pentru Supravegherea Drepturilor Consumatorului și Bunăstarea Omului.

Decizia vine în urma unui „studiu amănunți, privind furnizarea de fructe și legume de înaltă calitate și sigure pe piața rusă”, conform instituției, care a constatat „nici un exces al nivelurilor maxime permise de substanțe nocive”.

Rusia de ani de zile a interzis importurile de fructe și legume din Turcia, invocând motive de sănătate. Mișcarea a avut un efect uriaș asupra economiei turce, Turcia fiind în fruntea listei țărilor importatoare ale Rusiei în ianuarie 2022, cu 4,6 miliarde de dolari, potrivit datelor oficiale.

În ultimele luni, Rusia a fost vizată de un set extraordinar de sancțiuni economice coordonate pentru atacul său militar asupra Ucrainei.

Turia: 15.000 de medici au plecat în străinătate pentru oportunități mai bune

Turhan Çömez, care este medic și fost aliat al președintelui liderului Partidului Justiției și Dezvoltarii (AKP), Recep Tayyip Erdoğan, a vorbit despre creșterea numărului de medici care doresc să părăsească țara.

Incendii de vegetație în Turcia. 11 morți și 78 de persoane rănite

Cel puţin 11 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 78 de persoane au fost rănite din cauza incendiu de vegetaţie din mai multe localităţi din sud-estul Turciei.

Turcia. Cheltuieli de nuntă s-au dublat. În media 450.000 de lire costă o nuntă

Când s-au adăugat cheltuieli suplimentare, cum ar fi noaptea de henna, rochia de mireasă, costumul de mire, coaforul și fotografia, cheltuielile medii pentru nuntă au ajuns la 450.000 de lire (12.849 de euro).

Turcia – Portugalia, la Euro2024. „Messi al Turciei” joacă împotriva lui Cristiano Ronaldo

Noua senzație a fotbalului turc, Arda Guler, supranumit „Messi al Turciei", se va confrunta cu Cristiano Ronaldo.

Peste 550 de pelerini au murit la Mecca, din cauza temperaturii care depășește 50 de grade

„Toți [egiptenii] au murit din cauza căldurii”, cu excepția unuia care a suferit răni mortale în timpul unei zdrobiri minore de mulțime, a spus unul dintre diplomați arabi, adăugând că cifra totală provine de la morga spitalului din cartierul Al-Muaisem, din Mecca.

Turcii au cheltuit cel mai mult pe locuințe în 2023: TurkStat

Conform rezultatelor „Sondajului asupra bugetului gospodăriilor din 2023”, suma cheltuită de gospodării pentru locuințe a fost mai mare decât orice alt element de cheltuieli.

 Insulele Prinților: Arestări după protestul împotriva introducerii microbuzelor

Municipalitatea Metropolitană Istanbul, condusă de principala opoziție, pe 15 iunie a început să opereze microbuze electrice în insulele istorice, în ciuda tuturor obiecțiilor și protestelor localnicilor.