marți, decembrie 5, 2023

Rusia ridică restricțiile la importurile de fructe și legume din Turcia

Rusia a anunțat că ridică restricțiile la importul de fructe și legume din Turcia, informează agenția de știri de stat rusă, Ria Novosti, citat de Ahval News.

Rusia a anunțat că va ridica restricțiile la importul de ardei, rodii, struguri, portocale și grepfrut produse în Turcia, într-o declarație emisă de Serviciul Federal pentru Supravegherea Drepturilor Consumatorului și Bunăstarea Omului.

Decizia vine în urma unui „studiu amănunți, privind furnizarea de fructe și legume de înaltă calitate și sigure pe piața rusă”, conform instituției, care a constatat „nici un exces al nivelurilor maxime permise de substanțe nocive”.

Rusia de ani de zile a interzis importurile de fructe și legume din Turcia, invocând motive de sănătate. Mișcarea a avut un efect uriaș asupra economiei turce, Turcia fiind în fruntea listei țărilor importatoare ale Rusiei în ianuarie 2022, cu 4,6 miliarde de dolari, potrivit datelor oficiale.

În ultimele luni, Rusia a fost vizată de un set extraordinar de sancțiuni economice coordonate pentru atacul său militar asupra Ucrainei.

Turcia: Coasta Mării Negre, care a costat peste 4,2 de miliarde de dolari, a fost înghițită de ape

Creșterea apelor mării după ploile abundente a făcut autostrada inutilizabilă și multe vehicule au rămas blocate în mijlocul valurilor.

Povestea unei avocate, închise pentru terorism, dezvăluie situația copiilor care își însoțesc mamele în închisorile

Avocată care a făcut parte din Baroului din Istanbul, Hendekci a fost închisă la sfârșitul anului 2017, când fiica ei avea doar trei luni. În spatele gratiilor, ea a avut de-a face cu un gardian agresiv care a numit-o „teroristă” deși nu fusese condamnată pentru nicio crimă la momentul respectiv.

VIDEO: O bucată de beton s-a prăbușit în Hagia Sofia, la un metru de oameni

Experții au avertizat că restaurarea urgentă este necesară și că nu ar putea supraviețui unui potențial cutremur.

Caz incredibil în Turcia: O femeie kurdă cu dizabilități în vârstă de 81 de ani aptă pentru închisoare

Dizabilitățile ei au fost documentate într-un raport medical emis de un spital local. Condamnat pentru sprijinirea unei organizații teroriste, Özer a fost arestat în provincia de est Van, în mai 2022 și condamnat la doi ani și o lună de închisoare.

Portret de campion: Andrei-Darius Dragomir, medaliat cu aur la Astronomie și Fizică

Încă de după probe știam că există o posibilitate să iau locul 1, deoarece simțeam că m-am descurcat și știam că nu sunt așa mulți participanți ca la alte olimpiade