marți, decembrie 6, 2022

Rusia ridică restricțiile la importurile de fructe și legume din Turcia

Rusia a anunțat că ridică restricțiile la importul de fructe și legume din Turcia, informează agenția de știri de stat rusă, Ria Novosti, citat de Ahval News.

Rusia a anunțat că va ridica restricțiile la importul de ardei, rodii, struguri, portocale și grepfrut produse în Turcia, într-o declarație emisă de Serviciul Federal pentru Supravegherea Drepturilor Consumatorului și Bunăstarea Omului.

Decizia vine în urma unui „studiu amănunți, privind furnizarea de fructe și legume de înaltă calitate și sigure pe piața rusă”, conform instituției, care a constatat „nici un exces al nivelurilor maxime permise de substanțe nocive”.

Rusia de ani de zile a interzis importurile de fructe și legume din Turcia, invocând motive de sănătate. Mișcarea a avut un efect uriaș asupra economiei turce, Turcia fiind în fruntea listei țărilor importatoare ale Rusiei în ianuarie 2022, cu 4,6 miliarde de dolari, potrivit datelor oficiale.

În ultimele luni, Rusia a fost vizată de un set extraordinar de sancțiuni economice coordonate pentru atacul său militar asupra Ucrainei.

Fără scăpare! Grecia respinge victimele represiunii lui Erdogan. Turcia le arestează

Solicitanții de azil au fost reținuți imediat de soldații turci, care au arestat patru dintre ei pentru că au intrat într-o zonă militară interzisă și au eliberat în mod inexplicabil unul.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

VIDEO: Istanbul. Un tramvai și un autobuz s-au ciocnit: 33 persoane rănite ușor și 4 persoane rănite grav

Accidentul a avut loc, luni, în jurul orei 09:15, în Alibeyköy. Conform informațiilor obținute, autobuzul IETT cu placa TP 7116, cu pasageri a trecut prin fața tramvaiului.

Istanbul: Armenii au mers la urne. Primele alegeri după nouă ani

Alegerile au avut loc pe 16, 20 noiembrie și, de asemenea, în această duminică, 4 decembrie. Peste 3.600 de persoane au votat la alegerile pentru consiliile fundației lor pentru școli, spitale și biserici.

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.