marți, aprilie 19, 2022

Rusia ridică restricțiile la importurile de fructe și legume din Turcia

Rusia a anunțat că ridică restricțiile la importul de fructe și legume din Turcia, informează agenția de știri de stat rusă, Ria Novosti, citat de Ahval News.

Rusia a anunțat că va ridica restricțiile la importul de ardei, rodii, struguri, portocale și grepfrut produse în Turcia, într-o declarație emisă de Serviciul Federal pentru Supravegherea Drepturilor Consumatorului și Bunăstarea Omului.

Decizia vine în urma unui „studiu amănunți, privind furnizarea de fructe și legume de înaltă calitate și sigure pe piața rusă”, conform instituției, care a constatat „nici un exces al nivelurilor maxime permise de substanțe nocive”.

Rusia de ani de zile a interzis importurile de fructe și legume din Turcia, invocând motive de sănătate. Mișcarea a avut un efect uriaș asupra economiei turce, Turcia fiind în fruntea listei țărilor importatoare ale Rusiei în ianuarie 2022, cu 4,6 miliarde de dolari, potrivit datelor oficiale.

În ultimele luni, Rusia a fost vizată de un set extraordinar de sancțiuni economice coordonate pentru atacul său militar asupra Ucrainei.

Noi măsuri: Turcia cere cel puțin 400.000 de dolari pentru cetățenie

Străinii trebuie să investească cel puțin 400.000 dolari pentru o imobil, în loc de 250.000 de dolari, pentru a fi eligibili pentru cetățenie cu condiția deținerii proprietății timp de trei ani.

Cheltuielile pacienților celiaci s-au dublat: Pastele costă 40 lire, ajutorul de la stat 160 de lire

Cheltuielile  pacienților celiaci care trebuie să consume produse fără gluten s-au dublat odată cu inflația din Turcia

Rusia ridică restricțiile la importurile de fructe și legume din Turcia

Rusia ridică restricțiile la importurile de fructe și legume din Turcia

Portret de campion. Diana Țolu, tânăra care a pus pentru prima dată România pe locul I, la Olimpiada Europeană de Matematică 

Diana Țolu, la doar 18 ani a făcut istorie în cadrul Olimpiadei Europeană de Matematică pentru Fete, fiind prima româncă care a câștigat aurul în istoria de 11 ani a acestei competiții.

Turcia: Aproape 75% dintre tinerii vor în Uniunea Europeană

71 la sută din comentarii au spus că ar vota „da” dacă ar exista un referendum cu privire la aderarea Turciei la UE, în timp ce rata a fost de 75 la sută în rândul tinerilor, o creștere față de 69 la sută anul trecut.

Turcia: Presa a primit amenzi în valoare de 55,8 milioane de lire

Consiliul Suprem de Radio și Televiziune (RTÜK) a câștigat anul trecut venituri de 17 milioane TL (1,1 milioane USD) din 1.661 de amenzi impuse organizațiilor media anul trecut

Turcia: Anchetă după ce o duzină de cărți au fost lăsate la o moschee

Poliția de la departamentul Combaterea Terorismului caută persoana care a lăsat la intrarea moscheii, șase Coranuri și alte cărți religioase scrise de Fethullah Gulen, care se dădeau ca promoție la ziarului Zaman, în urmă cu 20 de ani.

Statistici: Cum fac față turcii la creșterea prețurilor. 31 sută susțin că uneori rămân flămânzi

MetroPoll Research Company, în cadrul unei cercetări, i-a întrebat pe cetățeni ce fac pentru a „se descurca” în fața deteriorării condițiilor economice.