marți, aprilie 19, 2022

2 polițiști turci au intrat ilegal în Grecia cu parapanta, în căutarea azilului


Doi cetățeni turci au intrat ilegal în Grecia cu parapanta, în căutarea azilului,  potrivit rapoartelor presei elene.

În Evia, a doua insulă ca mărime a Greciei, paza de coastă a anunțat arestarea a doi cetățeni turci despre care s-a constatat că au intrat ilegal în țară folosind planoare cu motor.

Cei bărbați, de 32 și 33 de ani, au căzut în mare în largul orașului Karisto, în timp ce planorul lor a rămas fără benzină.

Între timp, ambii bărbați au fost transportați de urgență la spitalul local pentru evaluare preliminară și examinări medicale.

Potrivit site-ului de știri Evima, persoanele în cauză le-au spus autorităților la momentul în care au fost duși la spital că sunt polițiști și că vor cere azil.

Potrivit propriilor declarații, s-a relatat că scopul celor două persoane, care au decolat din regiunea Izmir, a fost să zboare la Atena și apoi să plece în alte țări.

S-a precizat că a fost declanșată o anchetă împotriva a două persoane care au fost duse la Centrul de Sănătate Karystos pentru tratament sub acuzația de intrare ilegală în țară.

Poliția din Grecia se pregătește să-i deporteze.

După lovitura de stat eșuată a Turciei din iulie 2016, mii de turci au fugit în Grecia, inclusiv opt soldați turci în serviciu, și au cerut azil politic.

2 polițiști turci au intrat ilegal în Grecia cu parapanta, în căutarea azilului

Doi cetățeni turci au intrat ilegal în Grecia cu parapanta, în căutarea azilului,  potrivit rapoartelor presei elene.

Noi măsuri: Turcia cere cel puțin 400.000 de dolari pentru cetățenie

Străinii trebuie să investească cel puțin 400.000 dolari pentru o imobil, în loc de 250.000 de dolari, pentru a fi eligibili pentru cetățenie cu condiția deținerii proprietății timp de trei ani.

Turcia: Presa a primit amenzi în valoare de 55,8 milioane de lire

Consiliul Suprem de Radio și Televiziune (RTÜK) a câștigat anul trecut venituri de 17 milioane TL (1,1 milioane USD) din 1.661 de amenzi impuse organizațiilor media anul trecut

Aeroportul din Istanbul s-a clasat pe locul 2 la nivel internațional

Aeroportul din Istanbul s-a clasat pe locul 2 la nivel internațional

Turcia: Anchetă după ce o duzină de cărți au fost lăsate la o moschee

Poliția de la departamentul Combaterea Terorismului caută persoana care a lăsat la intrarea moscheii, șase Coranuri și alte cărți religioase scrise de Fethullah Gulen, care se dădeau ca promoție la ziarului Zaman, în urmă cu 20 de ani.

Portret de campion. Diana Țolu, tânăra care a pus pentru prima dată România pe locul I, la Olimpiada Europeană de Matematică 

Diana Țolu, la doar 18 ani a făcut istorie în cadrul Olimpiadei Europeană de Matematică pentru Fete, fiind prima româncă care a câștigat aurul în istoria de 11 ani a acestei competiții.

Statistici: Cum fac față turcii la creșterea prețurilor. 31 sută susțin că uneori rămân flămânzi

MetroPoll Research Company, în cadrul unei cercetări, i-a întrebat pe cetățeni ce fac pentru a „se descurca” în fața deteriorării condițiilor economice.

Turcia: Aproape 75% dintre tinerii vor în Uniunea Europeană

71 la sută din comentarii au spus că ar vota „da” dacă ar exista un referendum cu privire la aderarea Turciei la UE, în timp ce rata a fost de 75 la sută în rândul tinerilor, o creștere față de 69 la sută anul trecut.