joi, septembrie 1, 2022

2 polițiști turci au intrat ilegal în Grecia cu parapanta, în căutarea azilului


Doi cetățeni turci au intrat ilegal în Grecia cu parapanta, în căutarea azilului,  potrivit rapoartelor presei elene.

În Evia, a doua insulă ca mărime a Greciei, paza de coastă a anunțat arestarea a doi cetățeni turci despre care s-a constatat că au intrat ilegal în țară folosind planoare cu motor.

Cei bărbați, de 32 și 33 de ani, au căzut în mare în largul orașului Karisto, în timp ce planorul lor a rămas fără benzină.

Între timp, ambii bărbați au fost transportați de urgență la spitalul local pentru evaluare preliminară și examinări medicale.

Potrivit site-ului de știri Evima, persoanele în cauză le-au spus autorităților la momentul în care au fost duși la spital că sunt polițiști și că vor cere azil.

Potrivit propriilor declarații, s-a relatat că scopul celor două persoane, care au decolat din regiunea Izmir, a fost să zboare la Atena și apoi să plece în alte țări.

S-a precizat că a fost declanșată o anchetă împotriva a două persoane care au fost duse la Centrul de Sănătate Karystos pentru tratament sub acuzația de intrare ilegală în țară.

Poliția din Grecia se pregătește să-i deporteze.

După lovitura de stat eșuată a Turciei din iulie 2016, mii de turci au fugit în Grecia, inclusiv opt soldați turci în serviciu, și au cerut azil politic.

Turcia crește de cinci ori mai mult taxele de tranzit pentru strâmtorile Bosfor și Dardanele

Potrivit rapoartelor presei turce, taxa a fost stabilită la 4,08 de dolari pentru fiecare tonă de tonaj net înregistrat, de cinci ori taxa inițială de 0,83 dolari și o creștere a veniturilor anuale curente de la 40 milioane dolari la 200 milioane de dolari, noul regulament fiind așteptat să intre în vigoare pe 7 octombrie.

VIDEO. Surpriza unor turiști românii în Turcia. Au închiriat o cameră de hotel, dar a trebuit să o împartă cu pisicile

Un turist român a publicat un videoclip cu o pisică care încerca să între de pe balcon în camera de hotel din provincia vestică Çanakkale.

Iahtul de lux a lui Erdogan a fost văzut în tranzit în Bosfor pentru prima de la reamenajare

Un iaht prezidențial turc, cunoscut anterior ca nava auxiliară Yakamoz Y68 a marinei turce, a fost văzut pentru prima dată tranzitând Bosfor...

Turcia: Mâncare stradală, preferata turcilor, afectată de inflație

„Creșterea prețurilor are un impact în special asupra noastră. Ca studenți, ne bazăm pe banii de buzunar dați de familiile noastre. Cu greu ne putem permite să mergem la un restaurant și să comandăm o friptură, covrigi sunt întotdeauna alegerea noastră”, a declarat pentru un student din cartierul popular Kızılay, din Ankara.

SUA îngrijorată de hărțuirea juridică, după arestarea unei vedete pop din Turcia

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că rămâne îngrijorat de eforturile pe scară largă din Turcia de a restricționa exprimarea prin cenzură și hărțuire judiciară după detenția lui artistei Gülșen.

Avocatul faimosului jurnalist Mehmet Altan a depus plângere la CEDO împotriva autorităților turcești

Avocatul jurnalistului Mehmet Altan au depus o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), împotriva Consiliului Judecătorilor și Procurorilor (HSK)...

Imagini șocante! Faimosul cântăreț, İbrahim Tatlıses a fost rănit într-un accident rutier în Bodrum

Faimosul cântărețul, İbrahim Tatlıses a fost transportat la spital după ce s-a ciocnit frontal cu camionul care venea din sens opus, în...

Turcia: Producția de automobile a crescut cu 37,4% în ultimele 6 luni

Producătorii de automobile au produs 742.969 de unități în primele șapte luni ale acestui an, inclusiv automobile și vehicule comerciale, în timp ce exporturile din sector au crescut cu 16,2%, până la 59.596.