sâmbătă, aprilie 1, 2023

2 polițiști turci au intrat ilegal în Grecia cu parapanta, în căutarea azilului


Doi cetățeni turci au intrat ilegal în Grecia cu parapanta, în căutarea azilului,  potrivit rapoartelor presei elene.

În Evia, a doua insulă ca mărime a Greciei, paza de coastă a anunțat arestarea a doi cetățeni turci despre care s-a constatat că au intrat ilegal în țară folosind planoare cu motor.

Cei bărbați, de 32 și 33 de ani, au căzut în mare în largul orașului Karisto, în timp ce planorul lor a rămas fără benzină.

Între timp, ambii bărbați au fost transportați de urgență la spitalul local pentru evaluare preliminară și examinări medicale.

Potrivit site-ului de știri Evima, persoanele în cauză le-au spus autorităților la momentul în care au fost duși la spital că sunt polițiști și că vor cere azil.

Potrivit propriilor declarații, s-a relatat că scopul celor două persoane, care au decolat din regiunea Izmir, a fost să zboare la Atena și apoi să plece în alte țări.

S-a precizat că a fost declanșată o anchetă împotriva a două persoane care au fost duse la Centrul de Sănătate Karystos pentru tratament sub acuzația de intrare ilegală în țară.

Poliția din Grecia se pregătește să-i deporteze.

După lovitura de stat eșuată a Turciei din iulie 2016, mii de turci au fugit în Grecia, inclusiv opt soldați turci în serviciu, și au cerut azil politic.

27 martie, ultima zi în care se poate depune candidatura. Un faimos actor vrea să fie deputat

27 martie este ultima zi în care candidații vor fi desemnați de alegătorii care încearcă să adune 100 de mii de semnături,...

Erdogan a promis creștere a salariului minim în iulie. Prețurile la gaz și curent vor scădea

Turcia a majorat salariul minim cu aproximativ 54,66% la 8.506 lire (444 dolari) în prima lună a anului 2023. În iulie 2022, salariul minim a crescut cu 30% pentru a doua oară în 2022, în fața inflației ridicate.

Dacia Duster va fi produs în Turcia!  200.000 de mașini pe an vor ieși din uzina din Bursa

Potrivit reportajului special al jurnalistului Emre Özpeynirci, care ia pulsul industriei auto, Oyak Renault s-a angajat la producția popularului SUV model Duster de la Dacia și își propune ca 200.000 de mașini să fie produse anual în provincia Bursa.

Scenariile AI cu Erdogan au ajuns virale. Iată imaginile în cazul în care câștigă sau pierde alegerile

Platforma de documentare turcă, 140journos, a creat cu ajutorul programele de inteligență artificială, viața post-electorală a președintelui Recep Tayyip Erdogan

Turcii nu l-au ascultat pe Erdogan! Rata fertilității a scăzut cel mai mult din Europa

În ultimii 20 de ani, s-a înregistrat o creștere cu 7% a ratei totale de fertilitate în Europa, țara cu cea mai mare rată totală de fertilitate din Europa în 2021 a fost Franța cu 1,84.

Eurostat: 145% mai mulți turci au solicitat azil în UE în 2022

Potrivit Eurostat, în 49.720 de turci au căutat adăpost în țările europene în 2022, comparativ cu anul 2021, când 20.315 cetățeni turci au solicitat azil.

Salvator din Craiova povestește despre experiența din Hatay: „Am văzut imagini de nedescris.”

O echipă formată din opt oameni şi şase câini din Dolj, a participat la salvarea victimelor cutremurului din Hatay, Turcia, la scurt...

190 de miliarde de vânzări către străini: Cumpărarea unei case în Turcia a devenit un vis pentru cetățeni

Deputatul CHP İzmir, Özcan Purçu a înaintat o întrebare către Ministeru Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice cu privire la vânzarea de locuințe către străini.