miercuri, aprilie 20, 2022

Construcție controversată în Turcia: Vază de 45 de milioane de lire 

Autoritățile din provincia vestică Kütahya se pregătește să construiască în mijlocul orașului un turn în formă de vază în valoare de 45 de milioane de lire,  pentru a atrage turiștii, conform Gazete Duvar.

În raportul Ministrului Mediului costul construcției a fost declarat la 45 de milioane de lire și s-a mai precizat că proiectul va fi construit pe un teren de 13.136 de metri pătrați, iar acesta va fi folosit ca terasă comercială de vizionare, dotare socială și culturală. 

De asemenea, în raport s-a sugerat că turnul va crea un centru de atracție și va atrage oameni din alte orașe pentru cumpărături.

Municipalitatea a cheltuit 620. 500 de lire în 2020 și 2021 pentru Turnul Vază, care a fost anunțat a fi construit la o înălțime de 70 de metri în mijlocul orașului, înainte de începerea construcției.

Clădire în formă de pahar de ceai
În provincia nordică, Rize, în 2019, un proiect a unui clădiri în formă de pahar de ceai de 22 de metri a stârnit controverse. Clădirea costă 24. 614. 349 de lire, unde se vor putea găsi restaurante, cinema și un centru comercial, conform Haber Turk.

Statistici: Cum fac față turcii la creșterea prețurilor. 31 sută susțin că uneori rămân flămânzi

MetroPoll Research Company, în cadrul unei cercetări, i-a întrebat pe cetățeni ce fac pentru a „se descurca” în fața deteriorării condițiilor economice.

Rusia ridică restricțiile la importurile de fructe și legume din Turcia

Rusia ridică restricțiile la importurile de fructe și legume din Turcia

Turcia: Presa a primit amenzi în valoare de 55,8 milioane de lire

Consiliul Suprem de Radio și Televiziune (RTÜK) a câștigat anul trecut venituri de 17 milioane TL (1,1 milioane USD) din 1.661 de amenzi impuse organizațiilor media anul trecut

Portret de campion. Diana Țolu, tânăra care a pus pentru prima dată România pe locul I, la Olimpiada Europeană de Matematică 

Diana Țolu, la doar 18 ani a făcut istorie în cadrul Olimpiadei Europeană de Matematică pentru Fete, fiind prima româncă care a câștigat aurul în istoria de 11 ani a acestei competiții.

Cheltuielile pacienților celiaci s-au dublat: Pastele costă 40 lire, ajutorul de la stat 160 de lire

Cheltuielile  pacienților celiaci care trebuie să consume produse fără gluten s-au dublat odată cu inflația din Turcia

Turcia: Aproape 75% dintre tinerii vor în Uniunea Europeană

71 la sută din comentarii au spus că ar vota „da” dacă ar exista un referendum cu privire la aderarea Turciei la UE, în timp ce rata a fost de 75 la sută în rândul tinerilor, o creștere față de 69 la sută anul trecut.

2 polițiști turci au intrat ilegal în Grecia cu parapanta, în căutarea azilului

Doi cetățeni turci au intrat ilegal în Grecia cu parapanta, în căutarea azilului,  potrivit rapoartelor presei elene.

Noi măsuri: Turcia cere cel puțin 400.000 de dolari pentru cetățenie

Străinii trebuie să investească cel puțin 400.000 dolari pentru o imobil, în loc de 250.000 de dolari, pentru a fi eligibili pentru cetățenie cu condiția deținerii proprietății timp de trei ani.