miercuri, mai 29, 2024

Regizorul de film, Ferzan Özpetek, decorat de președintele Italiei

Un regizor turc va fi decorat cu Ordinul de Merit Italian, cea mai mare distincție a țării, conform hurriyetdaily.com

Ferzan Özpetek, născut la Istanbul și rezident în Italia, a primit Ordinul Național de Merit al Republicii Italiene pe 28 octombrie, în baza unui decret semnat de președintele italian Sergio Mattarella.

Festivitatea va avea loc pe 4 noiembrie, la Roma, unde vor fi difuzate toate cele 12 dintre filmele pe care regizorul le-a filmat, începând cu  primul său film „Hamam” în 1997.

În 2008, Özpetek a primit ordinul Stella di Solidarieta (Star of Solidarity), acordat de președintele de atunci Giorgio Napolitano pentru serviciile sale pentru umanitate și mediu.

Național de Merit al Republicii Italiene  se acordă în cinci grade pentru un serviciu îndelungat și vizibil în domeniile literaturii, artelor, economiei, serviciului public și activităților sociale, filantropice și umanitare.

Sâmbăta Mamelor marchează cea de 1000 săptămână: „Nu ne mai rămân decât numele și fotografiile din brațele noastre”

Mamele s-au adunat din nou în Piața Galatasaray, din Istanbul, pe 25 mai, alături de mii de oameni, și au citit o declarație de presă pentru a-și comemora rudele dispărute. 

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.

Echipa de volei a Turciei furioasă, după un zbor de 13 ore în clasa economică

Ebrar Karakurt, Zehra Güneş, Hande Bakadın, Eda Erdem, Simge Aköz și Aslı Kalaç au împărtășit fotografiile pe care le-au făcut din interiorul aeronavei ca o poveste pe Instagram și și-au exprimat criticile. 

De 24 de ori campioni! Galatasaray, fosta echipa a lui Hagi, a făcut istorie!

Meciul cu Konyaspor s-a încheiat cu un scor de 3-1, duminică, în ultima etapă a sezonului, şi a obţinut al 24-lea titlu de campioană a Turciei din istoria sa.

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire.