marți, aprilie 12, 2022

Puterea de rugăciune singură poate să oprească pandemia? Profetul Muhammed crede altceva

Pandemia COVID-19 obligă guvernele și sursele de știri să ofere cele mai precise și utile sfaturi pentru populația lumii. Profesioniștii din domeniul sănătății au o cereri ridicale, la fel și oamenii de știință care studiază transmiterea și efectul pandemiei.

Doctorul imunolog Anthony Fauci și doctorul  Sanjay Gupta susțin că igiena și carantina sunt cele mai eficiente instrumente contra COVID-19 .

Știți cine a mai sugerat o igienă bună și carantinarea în timpul unei pandemii? 

Muhammad, profetul islamului, acum peste 1.300 de ani.Deși, nu este în nici un caz un „tradițional” expert în probleme de boli mortale, Muhammad a avut totuși sfaturi solide pentru prevenirea și combaterea unei dezvoltări epidemice precum COVID-19.

Muhammad a spus: „Dacă auziți de un focar de ciumă într-o țară, nu mergeți acolo”(Bukhari; Muslim)

El a mai spus: „Cei cu boli contagioase ar trebui să fie ținuți departe de cei care sunt sănătoși”.(Bukhari; Muslim)

De asemenea, Muhammad a încurajat oamenii să adere la practicile igienice care să îi protejeze pe oameni împotriva infecțiilor. 

Luați în considerare următorele cuvintele ale profetului Muhammad:

“Curățenia este o parte a credinței „. (Muslim)

„Spălați-vă mâinile după ce vă treziți; nu știți unde s-au mișcat mâinile în timp ce dormiți.”(Bukhari)

„Binecuvântările mâncării constau în spălarea mâinilor înainte și după mâncare.” (Thirmidhi)

Și ce se întâmplă dacă cineva se îmbolnăvește? Ce fel de sfat le-ar oferi Muhammad semenilor săi care suferă de durere?

El ar încuraja oamenii să caute întotdeauna tratament medical și medicamente: „Folosește tratamentul medical pentru că Dumnezeu nu a făcut o boală fără a numi un remediu pentru aceasta, cu excepția unei boli – bătrânețe”.(Abu Davud)

Poate cel mai important, a știut când să echilibreze credința cu rațiunea.

În ultimele săptămâni, unii au ajuns chiar să sugereze că rugăciunea vă fereaște mai bine de coronavirus decât dacă respectați regulile de bază ale distanțării sociale și carantinei.

Cum ar răspunde Profetul Mohamed la ideea rugăciunii ca formă de medicină?

Luați în considerare următoarea poveste, legată de savantul persan Al-Tirmidhi din secolul al IX.

“ Într-o zi, profetul Muhammad a observat un om beduin care-și lăsa cămila fără a-l lega. L-a întrebat pe beduin: „De ce nu vă legați cămila?” Beduinul a răspuns: „Mi-am pus încrederea în Dumnezeu”. Profetul a spus atunci: „Legați-vă cămila întâi, apoi puneți-vă încrederea în Dumnezeu”.

Muhammad a încurajat oamenii să caute îndrumări în religia lor, dar a sperat că vor lua măsuri de precauție de bază pentru stabilitatea, siguranța și bunăstarea tuturor.

Cu alte cuvinte, El spera că oamenii își vor folosi bunul simț.

Articolul scris de Craig Considine pentru portalul de știri newsweek.com

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Scandalul Khashoggi. Cum a ajuns Turcia să renunțe la dosarul jurnalistului care a intrat în ambasadă și nu mai ieșit niciodată

Cazul jurnalistului arab, Jamal Khashoggi a cutremurat întreaga lume, după ce în 2018 a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține acte necesare pentru a se căsătorii, iar de atunci nu a mai ieșit din clădire.