joi, aprilie 7, 2022

Istanbul: Spectacole speciale pentru “Ziua Teatrului” pot fi vizionate online

Istanbul City Theatres va prezenta online piese de teatru pentru copii și adulți cu ocazia “Zilei Internaționale a Teatrului”, relatează Daily Sabah.

Artiști vor prezenta o serie de spectacole precum piesa de teatru pentru copii „Pollyanna”, dar și pentru publicul mai în vârstă precum “Geç Kalanlar” („Întârziații”).

Creată inițial de Eleanor H. Porter, „Pollyanna” a fost adaptată pentru publicul vorbitor de turcă. 

„Pollyanna” este una dintre cele mai faimoase lucrări din literatura pentru copii și vine cu mesajul că fericirea este posibilă chiar și în cele mai grave situații, arătând că dacă căutați doar soluții la probleme, există întotdeauna speranță.

Între timp, „Geç Kalanlar” este scris de Pervin Ünalp și regizat de Nihat Alpteki. Piesa spune povestea unui cuplu care trebuie să se confrunte cu regretele lor.

Inițiată de Institutul Internațional de Teatru (ITI) în 1961, Ziua Mondială a Teatrului este sărbătorită pe 27 martie cu o multitudine de activități și evenimente prezentate în întreaga.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească.