joi, decembrie 31, 2020

Istanbul: Spectacole speciale pentru “Ziua Teatrului” pot fi vizionate online

Istanbul City Theatres va prezenta online piese de teatru pentru copii și adulți cu ocazia “Zilei Internaționale a Teatrului”, relatează Daily Sabah.

Artiști vor prezenta o serie de spectacole precum piesa de teatru pentru copii „Pollyanna”, dar și pentru publicul mai în vârstă precum “Geç Kalanlar” („Întârziații”).

Creată inițial de Eleanor H. Porter, „Pollyanna” a fost adaptată pentru publicul vorbitor de turcă. 

„Pollyanna” este una dintre cele mai faimoase lucrări din literatura pentru copii și vine cu mesajul că fericirea este posibilă chiar și în cele mai grave situații, arătând că dacă căutați doar soluții la probleme, există întotdeauna speranță.

Între timp, „Geç Kalanlar” este scris de Pervin Ünalp și regizat de Nihat Alpteki. Piesa spune povestea unui cuplu care trebuie să se confrunte cu regretele lor.

Inițiată de Institutul Internațional de Teatru (ITI) în 1961, Ziua Mondială a Teatrului este sărbătorită pe 27 martie cu o multitudine de activități și evenimente prezentate în întreaga.

Scandal: Un diplomat turc prins cu 100 de kg de heroină este acoperit de guvernului turc

Un fost diplomat a fost prins cu 100 de kg de heroină la granița cu Bulgaria și este acoperit de oficialii turci aflați la conducere, conform Ahval News.

Erdogan vrea legături mai bune cu Israelul:”Politica Palestinei este linia noastră roșie.”

Președintele Tayyip Erdogan a vorbit cu reporterii, după rugăciunea de vineri, despre evenimentele din Israel. De asemenea, a criticat apropierile recente intermediate de SUA între Israel și patru țări musulmane.

Turcia: 70% din tinerii kurzi se simt discriminați

Șaptezeci la sută dintre tinerii kurzi din Turcia se confruntă cu discriminare în viața cotidiană, potrivit cercetărilor realizate de Rawest Research Center, citat de Stockholm Center for Freedome.

Turcia a găzduit peste 14 milioane de vizitatori străini în 2020

Ministerul Turciei pentru Cultură și Turism a făcut publice, vineri, datele din 2020 care arată că Turcia a găzduit 14.486.632 de vizitatori străini, conform Shafaq.com

TRT folosită ca marioneta guvernului turc pentru a impune cenzura pe Youtube

TRT, unul dintre cei mai mari furnizori de conținut pe YouTube, din Turcia este folosită de către guvernul turc pentru a cenzura canalele de Youtube critice asupra oficialilor turci, informează Turkish Minutes.

Jurnalistă scoasă de Ministrul Sănătății de pe grupul de informare din cauza întrebărilor critice la adresa lui Erdogan

Jurnalista Özge Uyanık, de la Yol TV a fost eliminată din grupul de comunicare WhatsApp al Ministerului Sănătății, după ce a adresat o întrebare critică președintelui Recep Tayyip Erdoğan.

Vești pentru turiști. Testul PCR obligatoriu pentru intrarea în Turcia

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a publicat, vineri, conform căreia călătorii trebui să prezinte un rezultat negativ al testului PCR efectuat cu cel mult 72 de ore pentru a urca în zboruri internaționale cu direcția Turcie.

Turcia:3 femei ucise brutal în 24 de ore. Apartament incendiat pentru a acoperi fapta

3 cazuri de ucidere brutală au fost raportate în Turcia în doar 24 de ore, printre victime este și o profesoară din Istanbul care a fost arsă de vie de iubitul ei, conform presei turcești.