luni, iunie 27, 2022

Protestatarii au mers 6 kilometri cărând 10 litri de apă, pentru a atrage atenția asupra apei potabile

Aproximativ 40 de persoane au cărat bidoane de 10 litrie pe o distanță de șase kilometri, pentru a atrage atenția asupra problemei apei potabile din țările africane, conform Bold Medya.

Activiștii Time to Help, care trec prin Oxford Street, cea mai faimoasă și aglomerată stradă comercială din Londra, au atras atenția cu sticle galbene pline cu apă în mână. Doi diplomați de la ambasada Tanzaniei din Londra au susținut personal marșul, numit „Walk4Water”, purtând bidoane de apă.

„Mergem o zi pentru ca ei să nu meargă în fiecare zi.”

Time to Help, directorul general al Regatului Unit, Yusuf Kar, a informat că femeile din Africa merg 6 kilometri pe zi purtând 20 de litri de apă, ceea ce durează mai mult de 15 ore pe săptămână în unele regiuni.

 „Astăzi am cărat 10 litri de apă timp de 6 km pentru a înțelege puțin din ce trec cei care se luptă să aibă acces la apă curată. Vom colecta resurse pentru a construi puțuri de apă în trei țări. Prin construirea acestor puțuri, vom oferi mii de oameni acces ușor la apă curată. Mergem o zi pentru ca ei să nu meargă în fiecare zi.”, susține Kar.

Broșuri de informare și suport au fost distribuite pe tot parcursul marșului care a început în fața Arcului Wellington, din Hyde Park și a continuat până în Trafalgar Square.

Time to Help England a forat până acum aproximativ 120 de puțuri de apă în Africa, iar colectarea unei donații de 15 mii de lire sterline va duce la forarea a altor cinci puțuri  în Tanzania, Uganda și Kenya.

Nepoata clericului Gulen a fost arestată, după ce a încercat să ajungă în occident

Nepoata clericului Gulen a fost reținută, după ce a încercat să treacă granița, alături de alți 10 migranți

Marmaris: Incendii forestiere de proporție au izbucnit peste noapte

Un incendiu a început în zona forestieră din Hisarönü Mahallesi Bördübet, din cartierul Marmaris, din Muğla, aseară, conform presei turcești. 

Proteste masive în Strasbourg: CEDO, opriți nedreptatea în Turcia!/Munca în ritm de melc costă vieți în Turcia!

Sute de protestatari s-au adunat, vineri, în fața Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg pentru a protesta împotriva încălcării drepturilor în Turcia.

Ankara: „A fi negru este o crimă?”. Poliția pune presiuni pe antreprenorii imigranți 

Proprietarul restaurantului s-a confruntat cu diverse opresiuni de la deschiderea sa în 2019. În mai anul trecut, poliția i-a cerut managerului să-i dea jos panoul. Cu sprijinul activiștilor și al platformelor democratice, un nou panou a fost amplasat peste ușa restaurantului.

Marmaris: Incendiile continuă. Imagini cutremurătoare din satelitul NASA

Incendiul de pădure din Marmaris, Muğla continuă, iar imaginile din satelitul NASA au ajuns virale pe rețelele de socializare.

Criza economică din Turcia: 70% dintre turci nu-și permit o vacanță

Aproximativ 70% dintre cetățenii turci au declarat că nu au planuri de vacanță din cauza problemelor financiare, potrivit unui sondaj recent, citat...

Scandal în Turcia: Ucigașul tinerei de 27 de ani a primit o pedeapsă redusă 

Un tribunal turc a decis să reducă pedeapsa de închisoarea a bărbatului care a ucis-o cu brutalitate pe Pınar Gültekin în 2020 și...

Protestatarii au mers 6 kilometri cărând 10 litri de apă, pentru a atrage atenția asupra apei potabile

Aproximativ 40 de persoane au cărat bidoane de 10 litrie pe o distanță de șase kilometri, pentru a atrage atenția asupra problemei...