joi, decembrie 8, 2022

Protestatarii au mers 6 kilometri cărând 10 litri de apă, pentru a atrage atenția asupra apei potabile

Aproximativ 40 de persoane au cărat bidoane de 10 litrie pe o distanță de șase kilometri, pentru a atrage atenția asupra problemei apei potabile din țările africane, conform Bold Medya.

Activiștii Time to Help, care trec prin Oxford Street, cea mai faimoasă și aglomerată stradă comercială din Londra, au atras atenția cu sticle galbene pline cu apă în mână. Doi diplomați de la ambasada Tanzaniei din Londra au susținut personal marșul, numit „Walk4Water”, purtând bidoane de apă.

„Mergem o zi pentru ca ei să nu meargă în fiecare zi.”

Time to Help, directorul general al Regatului Unit, Yusuf Kar, a informat că femeile din Africa merg 6 kilometri pe zi purtând 20 de litri de apă, ceea ce durează mai mult de 15 ore pe săptămână în unele regiuni.

 „Astăzi am cărat 10 litri de apă timp de 6 km pentru a înțelege puțin din ce trec cei care se luptă să aibă acces la apă curată. Vom colecta resurse pentru a construi puțuri de apă în trei țări. Prin construirea acestor puțuri, vom oferi mii de oameni acces ușor la apă curată. Mergem o zi pentru ca ei să nu meargă în fiecare zi.”, susține Kar.

Broșuri de informare și suport au fost distribuite pe tot parcursul marșului care a început în fața Arcului Wellington, din Hyde Park și a continuat până în Trafalgar Square.

Time to Help England a forat până acum aproximativ 120 de puțuri de apă în Africa, iar colectarea unei donații de 15 mii de lire sterline va duce la forarea a altor cinci puțuri  în Tanzania, Uganda și Kenya.

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.

Imagini șocante! Bătaie în parlamentul din Turcia. Un deputat se află la terapie intensivă

În timpul discuțiilor pentru bugetele 2023 ale Parlamentului, a izbucnit o ceartă între deputatul Partidului IYI, Ümit Yılmaz și vicepreședintele Grupului Partidului Justiției și Dezvoltarii (AKP), Bülent Turan.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

Fără scăpare! Grecia respinge victimele represiunii lui Erdogan. Turcia le arestează

Solicitanții de azil au fost reținuți imediat de soldații turci, care au arestat patru dintre ei pentru că au intrat într-o zonă militară interzisă și au eliberat în mod inexplicabil unul.

Carol Roman, decanul de vârstă al presei, a murit la vârsta de 90 de ani, după 73 de ani de activitate în presă

Roman a primit premiul jurnalistului anului cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la înființarea Asociației Jurnaliștilor Profesionisti (UZP), a publicat în revista Balcanii și Europa.

VIDEO: Istanbul. Un tramvai și un autobuz s-au ciocnit: 33 persoane rănite ușor și 4 persoane rănite grav

Accidentul a avut loc, luni, în jurul orei 09:15, în Alibeyköy. Conform informațiilor obținute, autobuzul IETT cu placa TP 7116, cu pasageri a trecut prin fața tramvaiului.