miercuri, aprilie 17, 2024

Protestatarii au mers 6 kilometri cărând 10 litri de apă, pentru a atrage atenția asupra apei potabile

Aproximativ 40 de persoane au cărat bidoane de 10 litrie pe o distanță de șase kilometri, pentru a atrage atenția asupra problemei apei potabile din țările africane, conform Bold Medya.

Activiștii Time to Help, care trec prin Oxford Street, cea mai faimoasă și aglomerată stradă comercială din Londra, au atras atenția cu sticle galbene pline cu apă în mână. Doi diplomați de la ambasada Tanzaniei din Londra au susținut personal marșul, numit „Walk4Water”, purtând bidoane de apă.

„Mergem o zi pentru ca ei să nu meargă în fiecare zi.”

Time to Help, directorul general al Regatului Unit, Yusuf Kar, a informat că femeile din Africa merg 6 kilometri pe zi purtând 20 de litri de apă, ceea ce durează mai mult de 15 ore pe săptămână în unele regiuni.

 „Astăzi am cărat 10 litri de apă timp de 6 km pentru a înțelege puțin din ce trec cei care se luptă să aibă acces la apă curată. Vom colecta resurse pentru a construi puțuri de apă în trei țări. Prin construirea acestor puțuri, vom oferi mii de oameni acces ușor la apă curată. Mergem o zi pentru ca ei să nu meargă în fiecare zi.”, susține Kar.

Broșuri de informare și suport au fost distribuite pe tot parcursul marșului care a început în fața Arcului Wellington, din Hyde Park și a continuat până în Trafalgar Square.

Time to Help England a forat până acum aproximativ 120 de puțuri de apă în Africa, iar colectarea unei donații de 15 mii de lire sterline va duce la forarea a altor cinci puțuri  în Tanzania, Uganda și Kenya.

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme. 

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume.