joi, februarie 9, 2023

Marmaris: Aproximativ 4.500 de hectare de teren au ars în incendiile forestiere

Aproximativ 4.500 de hectare de teren au fost transformate în scrum în timpul incendiilor care au durat cinci zile în Marmaris, din Muğla, conform Hurriyet Daily News.

Ministrul Agriculturii și Pădurilor, Vahit Kirişçi a afirmat că incendiile sunt sub control. 

„Incendiu sub control.Procesul de răcire va continua. Vehiculele aviatice au zburat aproximativ 1.069 de ore și au efectuat 4.048 de ieșiri în cinci zile”, afirmă ministrul.

Primele incendii au început pe 21 iunie, în cartierul Börtübed, când focul a pornit din trei locații din interiorul pădurilor de pini din Calabria. În ciuda intervenției rapide pe cale terestră și aeriană, incendiile s-au extins rapid din cauza vântului puternic. 

Erdogan vrea pedeapsa cu moartea

Președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan a sugerat reintroducerea pedepsei cu moartea pentru cei care inițiază incendii de pădure.

„Persoana responsabilă de incendiu a fost arestată. Nu numai pădurile, ci și animalele suferă daune în acest incendiu. Este nevoie de o pedeapsă descurajatoare și mă întreb unde duce această pedeapsă. La condamnarea la moarte? Ar trebui să fie o condamnare la moarte. Ce spune sultanul otoman Fatih?  L-aș decapita pe cel care taie un copac din pădurile mele. Această problemă este atât de importantă”, afirmă Erdogan, pe 24 iunie, într-o vizită în Marmaris.

Mai devreme, pe 24 iunie, o instanță a arestat oficial un bărbat despre care autoritățile au spus că a „mărturisit” că a pornit focul din furie împotriva membrilor familiei.

Turcia a abolit pedeapsa cu moartea în 2002, iar parlamentul ar trebui mai întâi să voteze înainte ca Erdogan să o poată aproba.

Cutremur Turcia! Un faimos fotbalist cere ajutor în lacrimi:„Nu putem face mare lucru singuri.”

Fostul portar al echipei națională și actualul directorul tehnic Hatayspor, Volkan Demirel, a ajuns viral după ce a început să plângă într-un live de pe contul său de Twitter.

Povestea tragică a unei familii! Doar un supraviețuitor dintr-o familie cu cvintupleți

O familie cu cvintupleți a murit tragic în urma cutremurelor din provincia Hatay. Doar un bebeluș a fost scos în viață de...

VIDEO! Dezastru în Turcia! Cutremur de 7,4 magnitudine. 284 de morți și 2.323 de răniți

Un cutremur cu magnitudinea de 7,4 pe scara Richter s-a produs în cartierul Pazarcık, din provincia sudică, Kahramanmaraş, conform presei turcești.

Turcia: Mama și copilul ei de 6 luni scoși de sub dărâmături după 29 de ore 

Hülya Yılmaz, în vârstă de 30 de ani, și copilul ei, Ayşe Vera Yılmaz, în vârstă de 6 luni, au fost salvați 29 de ore mai târziu de sub dărâmăturile clădirii distruse din districtul Odabaşı, din Hatay.

Cutremur din Turcia! Elon Mask vrea să trimită sateliți Starlink 

Omul de afaceri miliardar Elon Musk, proprietarul Twitter și Tesla, anunțat pe contul său de Twitter că a existat o mare problemă de comunicare în Turcia după cutremur și că, dacă guvernul turc ar aproba ar putea trimite sateliții Starlink pentru ajutor.

Tragedie după tragedie! Portul Iskenderun arde de 24 de ore

Incendiu izbucnit în portul Iskenderun de la Marea Mediterană, care a pornit în urma cutremurelor de ieri, continuă să arde de 24 ore, conform presei turcești.

Conferință despre toleranță. Dumitru Borțun: „Conviețuirea este cea mai grea meserie din lume” 

Zeci de tineri bucureșteni au participat la conferința ,,Toleranța și Rolul ei în Perioada Contemporană”, desfășurată pe 2 februarie, la ARCUB.

Victimele cutremurelor cer ajutor pe Twitter. Ankara restricționează platforma în țară

Utilizatorii de Twitter, principala platformă din Turcia, au întâmpinat probleme la accesarea pe 8 februarie,