marți, iunie 28, 2022

Marmaris: Aproximativ 4.500 de hectare de teren au ars în incendiile forestiere

Aproximativ 4.500 de hectare de teren au fost transformate în scrum în timpul incendiilor care au durat cinci zile în Marmaris, din Muğla, conform Hurriyet Daily News.

Ministrul Agriculturii și Pădurilor, Vahit Kirişçi a afirmat că incendiile sunt sub control. 

„Incendiu sub control.Procesul de răcire va continua. Vehiculele aviatice au zburat aproximativ 1.069 de ore și au efectuat 4.048 de ieșiri în cinci zile”, afirmă ministrul.

Primele incendii au început pe 21 iunie, în cartierul Börtübed, când focul a pornit din trei locații din interiorul pădurilor de pini din Calabria. În ciuda intervenției rapide pe cale terestră și aeriană, incendiile s-au extins rapid din cauza vântului puternic. 

Erdogan vrea pedeapsa cu moartea

Președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan a sugerat reintroducerea pedepsei cu moartea pentru cei care inițiază incendii de pădure.

„Persoana responsabilă de incendiu a fost arestată. Nu numai pădurile, ci și animalele suferă daune în acest incendiu. Este nevoie de o pedeapsă descurajatoare și mă întreb unde duce această pedeapsă. La condamnarea la moarte? Ar trebui să fie o condamnare la moarte. Ce spune sultanul otoman Fatih?  L-aș decapita pe cel care taie un copac din pădurile mele. Această problemă este atât de importantă”, afirmă Erdogan, pe 24 iunie, într-o vizită în Marmaris.

Mai devreme, pe 24 iunie, o instanță a arestat oficial un bărbat despre care autoritățile au spus că a „mărturisit” că a pornit focul din furie împotriva membrilor familiei.

Turcia a abolit pedeapsa cu moartea în 2002, iar parlamentul ar trebui mai întâi să voteze înainte ca Erdogan să o poată aproba.

Marmaris: Aproximativ 4.500 de hectare de teren au ars în incendiile forestiere

Aproximativ 4.500 de hectare de teren au fost transformate în scrum în timpul incendiilor care au durat cinci zile în Marmaris, din...

Criza economică din Turcia: 70% dintre turci nu-și permit o vacanță

Aproximativ 70% dintre cetățenii turci au declarat că nu au planuri de vacanță din cauza problemelor financiare, potrivit unui sondaj recent, citat...

Protestatarii au mers 6 kilometri cărând 10 litri de apă, pentru a atrage atenția asupra apei potabile

Aproximativ 40 de persoane au cărat bidoane de 10 litrie pe o distanță de șase kilometri, pentru a atrage atenția asupra problemei...

Marmaris: Incendiile continuă. Imagini cutremurătoare din satelitul NASA

Incendiul de pădure din Marmaris, Muğla continuă, iar imaginile din satelitul NASA au ajuns virale pe rețelele de socializare.

Ankara: „A fi negru este o crimă?”. Poliția pune presiuni pe antreprenorii imigranți 

Proprietarul restaurantului s-a confruntat cu diverse opresiuni de la deschiderea sa în 2019. În mai anul trecut, poliția i-a cerut managerului să-i dea jos panoul. Cu sprijinul activiștilor și al platformelor democratice, un nou panou a fost amplasat peste ușa restaurantului.

Proteste masive în Strasbourg: CEDO, opriți nedreptatea în Turcia!/Munca în ritm de melc costă vieți în Turcia!

Sute de protestatari s-au adunat, vineri, în fața Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg pentru a protesta împotriva încălcării drepturilor în Turcia.

Marmaris: Incendii forestiere de proporție au izbucnit peste noapte

Un incendiu a început în zona forestieră din Hisarönü Mahallesi Bördübet, din cartierul Marmaris, din Muğla, aseară, conform presei turcești. 

Scandal în Turcia: Ucigașul tinerei de 27 de ani a primit o pedeapsă redusă 

Un tribunal turc a decis să reducă pedeapsa de închisoarea a bărbatului care a ucis-o cu brutalitate pe Pınar Gültekin în 2020 și...