duminică, iulie 21, 2024

Marmaris: Aproximativ 4.500 de hectare de teren au ars în incendiile forestiere

Aproximativ 4.500 de hectare de teren au fost transformate în scrum în timpul incendiilor care au durat cinci zile în Marmaris, din Muğla, conform Hurriyet Daily News.

Ministrul Agriculturii și Pădurilor, Vahit Kirişçi a afirmat că incendiile sunt sub control. 

„Incendiu sub control.Procesul de răcire va continua. Vehiculele aviatice au zburat aproximativ 1.069 de ore și au efectuat 4.048 de ieșiri în cinci zile”, afirmă ministrul.

Primele incendii au început pe 21 iunie, în cartierul Börtübed, când focul a pornit din trei locații din interiorul pădurilor de pini din Calabria. În ciuda intervenției rapide pe cale terestră și aeriană, incendiile s-au extins rapid din cauza vântului puternic. 

Erdogan vrea pedeapsa cu moartea

Președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan a sugerat reintroducerea pedepsei cu moartea pentru cei care inițiază incendii de pădure.

„Persoana responsabilă de incendiu a fost arestată. Nu numai pădurile, ci și animalele suferă daune în acest incendiu. Este nevoie de o pedeapsă descurajatoare și mă întreb unde duce această pedeapsă. La condamnarea la moarte? Ar trebui să fie o condamnare la moarte. Ce spune sultanul otoman Fatih?  L-aș decapita pe cel care taie un copac din pădurile mele. Această problemă este atât de importantă”, afirmă Erdogan, pe 24 iunie, într-o vizită în Marmaris.

Mai devreme, pe 24 iunie, o instanță a arestat oficial un bărbat despre care autoritățile au spus că a „mărturisit” că a pornit focul din furie împotriva membrilor familiei.

Turcia a abolit pedeapsa cu moartea în 2002, iar parlamentul ar trebui mai întâi să voteze înainte ca Erdogan să o poată aproba.

Caz șocant în Turcia! Două persoane au murit electrocutate pe stradă din cauza ploii torențiale

Moartea a două persoane din cauza șocului electric după ce au călcat într-o băltoacă în timpul unei ploi torențiale în provincia İzmir, din vestul Turciei, săptămâna trecută, a provocat furie pe scară largă în Turcia, conform presei turcești.

Declarații șocante. Pacienții kurzi au fost folosiți ca și cobai pentru un tratament netestat împotriva COVID-19

Doctorul Cenap Ekinci, membru al facultății la Facultatea de Medicină a Universității Dicle, a susținut că unii pacienți de la Spitalul de Formare și Cercetare Gazi Yașargil au murit după ce au fost folosiți ca subiecți de testare fără protocoale adecvate.

Stockholm: Raport care detaliază modul în care Erdoğan folosește practica nazistă „Sippenhaft”

În raportul „Pedepsele familiale în Turcia: Cum Erdoğan folosește practica nazistă a Sippenhaft”, SCF examinează conceptul de pedeapsă în familie prin explorarea dimensiunilor sale legale și practice, a evoluțiilor politice din Turcia care au precipitat punerea sa în aplicare și a utilizării sale curente de către guvernul Erdoğan, inclusiv diverse cazuri documentate.

Incendiu de vegetație în Turcia. Zborurile din aeroportul din Izmir au fost oprite

Autoritățile turce au trimis 7 avioane și 16 elicoptere pentru a stinge incendiul, împreună cu 35 de autospeciale de pompieri.

Apel către ONU. Tortura este o problemă sistematică în Turcia

Cea de-a 80-a sesiune a CAT, programată în perioada 8 iulie - 26 iulie 2024, la Geneva, va aborda conformitatea diferitelor state părți cu Convenția împotriva torturii, examinând rapoarte din țări precum Turcia, Ecuador, Republica Coreea și Côte d' fildeș.