luni, aprilie 15, 2024

Proprietarul complexului, care a devenit mormântul a 105 de persoane, a fost eliberat

Proprietarul Complexului Rende, ale cărui două blocuri au fost distruse în urma cutremurului de la Hatay și care a devenit un cimitir pentru 105 persoane, a fost eliberat din cauza limitei de vârst, conform T24.com.tr

Arif Sami Rende, în vârstă de 86 de ani, a fost reținut sub acuzațiile că „a tăiat coloanele pentru a face o creșă”.

Blocul a căzut pe blocul lateral în timpul cutremurului din 6 februarie, iar ambele blocuri au fost distruse. Cadavrele a 105 persoane au fost găsite în dărâmăturile a două clădiri.

Limita de vârstă

A fost emis un mandat de arestare pentru Arif Sami Rende, în vârstă de doar 86 de ani, privind demolarea șantierului în care șapte persoane din aceeași familie dețineau terenuri.

Avocații lui Rende s-au opus deciziei din cauza limitei de vârstă. După aceea, Arif Sami Rende a fost eliberat.

Plângere penală în 2016

O altă plângere penală împotriva lui Arif Sami Rende a fost depusă în 2016 cu privire la coloanele care au fost tăiate. Cu toate acestea, procurorul a dat o decizie de netrimitere în judecată.

După cutremur, Parchetul din Hatay a declanșat o anchetă împotriva procurorului care a luat decizia.

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

„Calapodul fesului”, povestea de Bairam a lui Aziz Nesin, cunoscut ca și Caragiale al Turciei

De bairam, in fiecare casă se cumpara zaharicale. În anii aceia, în casa noastra nu prea erau zaharicale de bairam. Musafirii care veneau la noi aduceau o cutie cu dulciuri anume pentru bairam. Dar dulciurile aduse de musafiri nu era pentru noi, le țineam ca să avem cu ce trata musafirii ce vor sosi mai târziu..

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme. 

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori.