luni, martie 20, 2023

Proprietarul complexului, care a devenit mormântul a 105 de persoane, a fost eliberat

Proprietarul Complexului Rende, ale cărui două blocuri au fost distruse în urma cutremurului de la Hatay și care a devenit un cimitir pentru 105 persoane, a fost eliberat din cauza limitei de vârst, conform T24.com.tr

Arif Sami Rende, în vârstă de 86 de ani, a fost reținut sub acuzațiile că „a tăiat coloanele pentru a face o creșă”.

Blocul a căzut pe blocul lateral în timpul cutremurului din 6 februarie, iar ambele blocuri au fost distruse. Cadavrele a 105 persoane au fost găsite în dărâmăturile a două clădiri.

Limita de vârstă

A fost emis un mandat de arestare pentru Arif Sami Rende, în vârstă de doar 86 de ani, privind demolarea șantierului în care șapte persoane din aceeași familie dețineau terenuri.

Avocații lui Rende s-au opus deciziei din cauza limitei de vârstă. După aceea, Arif Sami Rende a fost eliberat.

Plângere penală în 2016

O altă plângere penală împotriva lui Arif Sami Rende a fost depusă în 2016 cu privire la coloanele care au fost tăiate. Cu toate acestea, procurorul a dat o decizie de netrimitere în judecată.

După cutremur, Parchetul din Hatay a declanșat o anchetă împotriva procurorului care a luat decizia.

Newroz, sărbătoarea Primăverii. 224 de persoane arestate după ce au participat la eveniment în Istanbul

Aproximativ 224 de persoane au fost reținute în timpul evenimentului de la Istanbul pe motiv că „încercă să aducă bannere ilegale și strigă sloganuri ilegale”, potrivit Biroului guvernatorului din Istanbul.

Imagini apocaliptice! Provinciile afectate de cutremur, inundate în urma ploilor torențiale

Ploile care au afectat regiunea de sud-est a Turciei de marți noaptea au făcut ravagii, lăsând case, spitale și afaceri inundate, conform...

Caz unic în Europa: Universitățile turcești fără autonomie. Erdogan deține controlul deplin asupra rectorilor

Potrivit raportului, președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan deține controlul deplin asupra numirii rectorilor universităților. Anterior, președintele trebuia să numească o persoană din trei candidați care au fost aleși de personalul universitar și de Consiliul de Învățământ Superior al Turciei (YÖK).

Lista celor mai fericite țări din lume. Turcia în top 106 din 150

Turcia, care era pe locul 112 în 2022, a ajuns pe locul 106 în acest 2023.

Veste mult așteptată de turci! Prețul la carburant scade sub 20 de lire

Turcii, care au fost afectați de fluctuația prețurilor la carburanți pe fondul evenimentelor internaționale, se vor bucura de motorină mai ieftină, conform...

Turcia: Cel puțin 15 persoane au murit în urma inundațiilor

Cel puțin 15 persoane au murit în urma inundațiilor din provinciile din sud-estul Turciei: Adıyaman și Şanlıurfa, conform Gazete Duvar.

ONU pentru femei. Discuții despre arestarea arbitrară și torturarea femeilor din Turcia, Afganistan, Iran și Myanmar

Fundația Jurnaliștilor și Scriitorilor (JWF) din New York co-organizează 12 evenimente cu ocazia celei de-a 67-a sesiuni a Comisiei ONU pentru Statutul Femeii (CSW67), în parteneriat cu organizații ale societății civile și instituții de învățământ din întreaga lume, inclusiv România

Președintele Finlandei în vizita în zonele afectate de cutremur din Turcia

Președintele Finlandei a vizitat ieri și Oficiul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), unde este prezentă și echipa de salvare din Finlanda.