marți, septembrie 12, 2023

Fanii Fenerbahçe îi cer demisia lui Erdogan

Fanii Fenerbahçe au cerut guvernului lui Erdogan să demisioneze pentru că nu a pregătit țara pentru cutremure, în ciuda faptului că a stat la putere peste 20 de ani, conform presei turcești.

În timpul meciul dintre Fenerbahçe și Konyaspor, fanii au strigat „Guvernul demisia!” și „Un pachet de minciuni. Au trecut 20 de ani, demisionează”, pe Stadionul Şükrü Saraçoğlu.

Radiodifuzorul Bein Sports a redus volumul fanilor în timpul sloganurilor.

Meciul a fost primul meci din Superliga Turcă după ce toate meciurile au fost amânate din cauza cutremurelor din 6 februarie.

Fenerbahçe a învins Konyaspor cu 4-0, reducând diferența față de liderul Galatasaray.

Pe lângă lipsa de pregătirea înainte de cutremur, guvernul turc se confruntă cu critici tot mai mari pentru eșecul de a lua măsuri în timp util în fața celor două cutremure.

Aproximativ 44.218 de persoane și-au pierdut viața din cauza cutremurelor din 11 provincii, conform cifrelor oficiale.

Turcia: Elevii se întorc la școală! Noi reguli pentru anul școlar 2023-2024

Într-un mesaj care precede redeschiderea școlii, ministrul Educației Yusuf Tekin a îndemnat părinții, profesorii și elevii să-și împărtășească responsabilitatea pentru educație, subliniind că aceasta este esențială pentru viitorul copiilor și bunăstarea națiunii.

Apelul disperat al unui explorator american prins într-o peșteră din Turcia

Purtătorul de cuvânt al Federației Turce de Speologie (TUMAF), Yaman Özakın, a transmis că metodele de scoate a lui Dickey – fie cu targă, fie ajutându-l să iasă singur – rămâne o parte critică a eforturilor de salvare în curs, care ar putea dura săptămâni întregi.

Istanbul sub ape! 12 persoane rănite și 2 decedate din cauza inundațiilor

Biroul primăriei din Istanbul a făcut o declarație cu privire la ploaia abundentă care a inundat unele cartiere din oraș.

Sondaj. Majoritatea turcilor nemulțumiți de sistemului de învățământ

Rezultatele sondajului au fost anunțate pe rețelele sociale de Centrul de Cercetare Socială, Yöneylem, în momentului începerii anului școlar 2023-2024, pentru aproape 20 de milioane de elevi din Turcia.

„Zilele Culturii României” la Istanbul: Dimitrie Cantemir celebrat timp de 5 zile

Ministerul Culturii și Turismului din Turcia sprijină și evenimentele culturale desfășurate în perioada 5-10 septembrie, cu ocazia împlinirii a 145 de ani de la relațiile diplomatice dintre Turcia și România și a Anului Cultural Dimitri Cantemir 2023.