vineri, aprilie 19, 2024

Fanii Fenerbahçe îi cer demisia lui Erdogan

Fanii Fenerbahçe au cerut guvernului lui Erdogan să demisioneze pentru că nu a pregătit țara pentru cutremure, în ciuda faptului că a stat la putere peste 20 de ani, conform presei turcești.

În timpul meciul dintre Fenerbahçe și Konyaspor, fanii au strigat „Guvernul demisia!” și „Un pachet de minciuni. Au trecut 20 de ani, demisionează”, pe Stadionul Şükrü Saraçoğlu.

Radiodifuzorul Bein Sports a redus volumul fanilor în timpul sloganurilor.

Meciul a fost primul meci din Superliga Turcă după ce toate meciurile au fost amânate din cauza cutremurelor din 6 februarie.

Fenerbahçe a învins Konyaspor cu 4-0, reducând diferența față de liderul Galatasaray.

Pe lângă lipsa de pregătirea înainte de cutremur, guvernul turc se confruntă cu critici tot mai mari pentru eșecul de a lua măsuri în timp util în fața celor două cutremure.

Aproximativ 44.218 de persoane și-au pierdut viața din cauza cutremurelor din 11 provincii, conform cifrelor oficiale.

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme. 

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori.