sâmbătă, decembrie 2, 2023

Un deținut politic nu a putut să participe la funerariile soției și copiilor, victimele ale cutremurelor

Un deținut politic nu a avut voie să participe la înmormântările soției și a celor doi copii săi, care au murit în cutremure devastatoare din sudul Turciei pe 6 februarie, conform Bold Medya.

Ebubekir Ertuğrul, un prizonier condamnat pentru presupuse legături cu Mișcarea Gülen, nu a avut voie să participe la înmormântările soției și a celor doi copii săi în provincia Adıyaman, una dintre provinciile cele mai afectate de cutremur.

Soția sa, Fatmanur Ertuğrul, în vârstă de 38 de ani, a fost găsită sub casa prăbușită la trei zile după cutremure, îmbrățișându-și copii, pe Mahir, în vârstă de 12 și Bahar, în vârstă de 6 ani.

Ertuğrul, care este în prezent închis în închisoarea Sincan din Ankara, a cerut permisiunea de a participa la funeraliile lor, dar cererea a fost respinsă de administrația închisorii din cauza „preocupărilor de securitate”.

Președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan i-a vizat pe adepții Mișcării Gülen, inspirate de clerul musulman turc Fethullah Gülen, încă de la investigațiile de corupție din 17-25 decembrie 2013, care l-au implicat pe premierul de atunci Erdogan, membrii familiei sale și cercul său apropiat. Erdoğan a intensificat represiunea împotriva mișcării în urma puciul eșuat din 15 iulie 2016.

Belgia: Conferința„ Crimes Against Humanity”, organizată de victimele puciului din Turcia

O conferința pentru drepturile omului, organizată de profesori universitari turci, victimele ale puciului eșuat din 2016, a reunit experți pentru a discuta probleme critice ale drepturilor omului la nivel global, conform presei internaționale.

Povestea unei avocate, închise pentru terorism, dezvăluie situația copiilor care își însoțesc mamele în închisorile

Avocată care a făcut parte din Baroului din Istanbul, Hendekci a fost închisă la sfârșitul anului 2017, când fiica ei avea doar trei luni. În spatele gratiilor, ea a avut de-a face cu un gardian agresiv care a numit-o „teroristă” deși nu fusese condamnată pentru nicio crimă la momentul respectiv.

Portret de campion: Andrei-Darius Dragomir, medaliat cu aur la Astronomie și Fizică

Încă de după probe știam că există o posibilitate să iau locul 1, deoarece simțeam că m-am descurcat și știam că nu sunt așa mulți participanți ca la alte olimpiade

Turcia: Coasta Mării Negre, care a costat peste 4,2 de miliarde de dolari, a fost înghițită de ape

Creșterea apelor mării după ploile abundente a făcut autostrada inutilizabilă și multe vehicule au rămas blocate în mijlocul valurilor.

VIDEO: O bucată de beton s-a prăbușit în Hagia Sofia, la un metru de oameni

Experții au avertizat că restaurarea urgentă este necesară și că nu ar putea supraviețui unui potențial cutremur.