luni, ianuarie 4, 2021

Profesor grav bolnav, deținut, umilit dupa un transplant de ficat

Arestat în urma unui denunț, profesorul Engin Kara a suportat un transplant de ficat la Centrul Medical Turgut Ozal din Malatya. Operația a fost gravă mai cu seamă din pricina faptului că 70% din organ a fost obținut prin recoltare de la ficatul fiului său.

Pentru Kara a început o periodă  de însănătoșire. Familia a ridicat problema faptului că în această convalescență șli recuperare  nu ar trebui să se întoarcă la pușcărie.

Sevinci Özarslan de la Bolt Medya a subliniat că Engin Kara a fost condamnat la 6 ani și 10 luni de închisoare, dar ținând cont de tratamentul pe care trebuie să îl facă  acesta ar trebui să stea într-un mediu igienic și sănătos pentru anu lua microbi.

Pe de altă parte, în pușcăria de tip E de la Ordu în care este acesta deținut,  stau 44 persoane într-o celulă de 20 de persoane.

În Constituția turcă este scris clar, condamnaților care sunt bolnavi  li se suspendă condamnare. Soția lui Engin Kara a transmis autorităților cererea de amânare a condamnării. „Situația soțului este critică, conform Constituției  dorim ca pedeapsa de condamnare a soțului să fie amânată.”

Umilințele la care este supus un om cu transplant de ficat

Soțul meu este profesor de 20 de ani. A muncit în diferite zone ale Turciei. Era profesor la centrul de pregătire. Pe de altă parte era și director general. Nu există persoană pe care să nu fi ajutat-o, era iubit de toată lumea. A fost arestat în urma unui denunț la Ordu. A  fost arestat sub motiv că  fiul său a mers la școlile mișcării guleniste și pentru că avea bani la Bank Asya. Până acum 2 ani și jumătate acestea nu erau considerate infracțiuni. Soțul meu este arestat de 26 luni.

La început a avut o fisură la mână

În primele zile pe când se afla în închisoarea de tip E din Ordu, o persoană care urma să fie eliberată , de bucurie, a sărit și l-a îmbrățișat pe soțul meu, dar au căzut și sotul s-a ales cu o fisură la mână. A fost la imfirmerie însă nu i s-a acordat importanță. Și din acest motiv nu s-a mai dus 16 luni deloc la infirmerie. În acea perioadă au început să i se umfle picioarele, fața a devenit palidă -galbenă, pentru că nu vedeau lumina soarelui și nu se mișcau am crezut că e lipsă de vitamina D. Nu ne-am gândit la altă cauză.

A fost diagnosticat cu ciroză și i s-a transplantat de la fiul meu o parte din ficat.

În ultima preriodă i se umpluse corpul de bube,nu prea întelesese situația, dar toate acestea erau simptome ale bolii de ficat.

După ce au rănile s-au înmulțit și  simțea nevoia irepresibilă de a se scărpina, s-a dus la doctor. O doamnă doctor de la Spitalul de stat  din Ordu  l-a suspectat că ar avea cancer osos, apoi i s-a dat diagnosticul de ciroză. Ciroza are 3 etape, primele două pot fi tratate, dar la cea de-a treia este obligatoriu transplantul.

Soțul meu era în ultima situație. După o săptămână petrecută la Spitalul de stat Ord, situația înrăutățindu-se  și negăsind posibilitate de transplant aici,a fost transferat la Centrul Medical Turgut Ozal din Malatya. Acest centru este recunoscut pentru rata de succes în transplanturi. Bine că am venit aici, transplantul afost finalizat cu succes.”

Perioada de tratament este foarte importantă.

”În funcție de reacția organismului, dacă ficatul vafi combatibil, soțul meu trebuie să stea o lună două la spiatal. Pentru că la spital sunt persoane care au avut complicații o lună două după transplant. Într-o perioadă critică tratamentul este foarte important.

Am depus o cerere pentru suspendarea condamnării. Încă așteptăm cu speranță.

Am depus cerere de suspendre la Procuratură, pentru  că soțul meu este condamnat, dorim suspendarea pedepsei cu 1 an. Ni s-a transmis că cererea a fost pusă în executare. Pe când se află în spitalul din Ordu i s-a cerut un raport medical așteptăm ca într-o lună să primim un răspuns. După cum ne-au transmis doctorii, soțul meu poate face infecții foarte ușor și orice complicație poate declanșa  decesul. S-ar putea să fim nevoiți să repetăm operația din această cauză iar medicii susțin că executarea pedepsei de condamnare trebuie suspendată.

Anterior ,un bolnav căruia I s-a făcut un transpalant, a fost trimis înapoi în închisoare și acolo, din cauza lsituației lamentabile mai cu seamă din punctul de vedere al igienei dar și a privațiunilor, boala s-a transformat în cancer. Familia acestuia este speriată. Mai există un caz similar, un om care își trăiește ultimele zile. Dorim ca aceste situații să fie luate în vedere în decizia care se va lua în cazul soțului meu.”.


TRT folosită ca marioneta guvernului turc pentru a impune cenzura pe Youtube

TRT, unul dintre cei mai mari furnizori de conținut pe YouTube, din Turcia este folosită de către guvernul turc pentru a cenzura canalele de Youtube critice asupra oficialilor turci, informează Turkish Minutes.

Turcia:3 femei ucise brutal în 24 de ore. Apartament incendiat pentru a acoperi fapta

3 cazuri de ucidere brutală au fost raportate în Turcia în doar 24 de ore, printre victime este și o profesoară din Istanbul care a fost arsă de vie de iubitul ei, conform presei turcești.

Turcia: 92 de ofițeri condamnați pe viață pentru lovitura de stat eșuată din 15 iulie 2016

Cea mai recentă audiere din procesul a 132 de militari, inclusiv ofițeri de rang înalt al Forțelor Armate Turcești (TSK), a avut loc pe 31 decembrie, la Înalta Curte Penală din Ankara.

Turcia:”Vaccinul COVID-19 deschide calea către educație față în față”

Ministrul Educației, Ziya Selcuk a declarat că după vaccinarea grupurilor cu risc crescut, profesorii se pot vaccina dacă doresc.

Scandal: Un diplomat turc prins cu 100 de kg de heroină este acoperit de guvernului turc

Un fost diplomat a fost prins cu 100 de kg de heroină la granița cu Bulgaria și este acoperit de oficialii turci aflați la conducere, conform Ahval News.

Jurnalistă scoasă de Ministrul Sănătății de pe grupul de informare din cauza întrebărilor critice la adresa lui Erdogan

Jurnalista Özge Uyanık, de la Yol TV a fost eliminată din grupul de comunicare WhatsApp al Ministerului Sănătății, după ce a adresat o întrebare critică președintelui Recep Tayyip Erdoğan.

Istanbul:Copacii înfloresc în decembrie. Specialiștii trag semnale de avertizare

Experții au avertizat asupra schimbărilor climatice, după ce în Turcia s-a înregistrat temperaturi mari în decembrie,