miercuri, noiembrie 30, 2022

Primul bucătar turc cu 2 stele Michelin din Istanbul:„Bucătăria turcească nu este doar despre kebab”.

Restaurantul numit „Turk” este singurul local care a primit două stele Michelin pentru „bucătăria sa excepțională”, conform Euro News.

Situat în cartierul Şişli, din partea europeană, Turk „oferă o scenă modernă şi sofisticată pentru gurmanzii care caută arome tipic turceşti”, se arată în ghidul Michelin.

„Preparatele culinare, care prezintă adesea note delicate acre și afumate, semnătura bucătarului, sunt directe, precise și, mai important, exprimă dragostea bucătarului pentru regiunea și rădăcinile sale”, a adăugat acesta.

Pentru bucătarul Fatih Tutak, cele două stele acordate restaurantului său sunt o oportunitate de a arăta că „Bucătăria turcească nu este doar despre kebab”.

„De fapt, bucătăria turcească este multiculturală. Kebab face parte din ea, poate 5%, dar există mult mai mult decât kebab. Suntem o țară mare, avem o mulțime de civilizații care trăiesc în jurul Turciei”, afirmă Tutak.

„Ne hrănim din rădăcini”

Mai mult, Tutak afirmă că tradiția bucătăriei turcești este inspirațională pentru echipa sa.

„Când creăm noi feluri de mâncare, ne hrănim din rădăcini. Călătoresc de 16 ani ani în jurul Asiei și, după cum știți, civilizația turcilor vine din Asia Centrală cu mulți ani în urmă. Așa că atunci când creăm feluri de mâncare, ne uităm mereu la istoria și cultura noastră și ne inspirăm, dar dezvoltăm noi tehnici.”, explică Tutak.

Directorul internațional al Ghidului Michelin, Gwendal Poullennec, a prezentat premiile bucătarilor turci pe 8 octombrie, la Istanbul.

Poullennec a fost foarte entuziasmat de o nouă listă a Ghidului Michelin pentru restaurantele din Istanbul: „Gastronomia turcească este deja cunoscută în lume pentru raportul calitate-preț excelent pentru bucătăria simplă”.

53 de restaurante din Istanbul au ajuns în ghidul culinar Michelin. Istanbulul a devenit a 38-a destinație internațională în Ghidul Michelin.

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

Turcia: Numărul turiștilor a ajuns la 45 de milioane în 10 luni. Nemții pe primul loc

În aceeași perioadă a anului 2021, 2,75 milioane de turişti germani au venit în Turcia. În 2020, această cifră a fost de puțin peste 1 milion.

Demirtaș despre explozia din Istanbul: „Focalizați-vă pe fapte ascunse, nu pe este arătat”

În articolul său intitulat „Doar întreb”, Demirtaș a amintit că 52 de kilograme de explozibili au fost găsite într-o mașină de poliție în provincia estică, Yüksekova în martie și a examinat declarațiile ministrului de interne, Süleyman Soylu.

O turcoaică, primul academician, care predă istoria Imperiul Otoman la Vatican

Aksoy, care a lucrat mult timp în arhivele Vaticanului, a fost ales să predea un curs despre relațiile dintre papalitate și Imperiul Otoman în istoria Orientului apropiat la Institutul Pontifical Oriental.

Una dintre cele mai bune călătorii din lume pentru 2023: Istanbul-Sofia Express

Trenul de noapte din Turcia către Bulgaria a început să funcționeze din nou în acest an și a fost votat de Lonely...

Istanbul: Cum se menține cultura străveche a cafelei în lumea modernă

Există locuri mai proaste pentru o cafea de dimineață decât la unchiul Mustafa Jean. Stând pe unul dintre scaunele din curtea liniştită de lângă bulevardul Istiklal, îmi dau seama că nu sunt singurul care crede asta: o pisică de stradă şi-a găsit şi ea un loc propriu, ghemuită pe o pernă lângă mine raze. Un zgomot liniștit de cești vine din bucătăria mică din colț.

Criza economică din Turcia: Anvelope de iarnă au început să fie date în chirie

Serdar Pektaş, care lucrează de 10 ani ca producător de anvelope pentru autovehicule în districtul Kadirli, din Osmaniye, a decis să continue serviciul de închiriere a anvelopelor de iarnă pe care l-a început anul trecut.