sâmbătă, martie 25, 2023

Fost fotbalist, condamnat la 6 ani de închisoare pentru presupusă apartenență la o organizație teroristă


Fostul fotbalist și antrenor care în 2020 a fost condamnat pentru presupuse legături cu o organizație teroristă și condamnat la șase ani și trei luni de închisoare, a fost arestat în Istanbul, conform presei turcești.

Zafer Biryol, în vârstă de 46 de ani, a fost eliberat în așteptarea rezultatelor unui apel care a eșuat și acum este obligat să-și ispășească pedeapsa.

Biryol este acuzat că a folosit aplicația pentru smartphone ByLock, cândva disponibilă pe scară largă online și considerată de guvern un instrument de comunicare secretă între susținătorii Mișcării Gulen.

Sportivul este, de asemenea, acuzat că are un cont la Bank Asya, care a fost închis de guvern după tentativa de lovitură de stat din cauza legăturilor sale cu Mișcarea Gülen.

Poliția din Istanbul și mass-media turcă pro-guvernamentală au raportat că Biryol se „ascundea” într-o casă din Istanbul . 

„Este dezonorant să raportezi că persoana pe care ai arestat-o ​​în timp ce stătea în casa lui și bea ceai a fost prinsă în fugă”, a reacționat acesta pe contul de Twitter.

Biryol va apărea în instanță pentru arestare preventivă după interogatoriu la secția de poliție. Fotbalistul a obținut numeroase succese jucând pentru echipe turcești cunoscute precum Beșiktaș, Fenerbahçe și Bursaspor.

Lista celor mai fericite țări din lume. Turcia în top 106 din 150

Turcia, care era pe locul 112 în 2022, a ajuns pe locul 106 în acest 2023.

Newroz, sărbătoarea Primăverii. 224 de persoane arestate după ce au participat la eveniment în Istanbul

Aproximativ 224 de persoane au fost reținute în timpul evenimentului de la Istanbul pe motiv că „încercă să aducă bannere ilegale și strigă sloganuri ilegale”, potrivit Biroului guvernatorului din Istanbul.

Turcia: 140.000 de dolari amendă pentru WhatsApp și Meta pentru că nu a numit o persoană de contact locală

Autoritatea Turcia pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal (KVKK) a impus o amendă de 2.650.000 de lire (aproximativ 140.000 dolari) pe WhatsApp și Meta pentru că nu s-a înregistrat la Sistemul de Informații al Registrului Operatorilor de Date (VERBIS), conform presei turce.

Kılıçdaroğlu, discurs către popor din bucătăria lui, cu Mărțisor legat la mână: „ Învingerea lui Erdoğan este cea mai ușoară parte”

Candidatul la președinție al Alianței Națiunilor și liderul Partidului Popular Republican (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, a spus, pe 20 martie, că opoziția este unită nu numai pentru a-l învinge pe președintele Erdogan, ci mai ales pentru a reconstrui țara.

47 de persoane au reținute după ce au oferit ajutor victimelor represiunii guvernului turc

În cadrul unei anchete declanșate de Procuratura Generală din İzmir, poliția a percheziționat casele a 57 de suspecți și a reținut 47 dintre aceștia, confiscându-le economiile, bijuterii, telefoane mobile și computere.

Faimosul fotbalist, Mesut Özil se retrage din sport. Presa speculează că va fi parlament în partidul lui Erdogan

Fotbalistul turco-german, Mesut Özil și-a anunțat, miercuri, retragerea la vârsta de 34 de ani, iar presa turcă speculează cu privire la posibila sa numire în parlament din partea partidului lui Erdogan.

Jurnaliștii din Grecia dau în judecată Turcia! Echipamentul le-a fost distrus în timp ce raportau despre cutremure

Jurnaliștii vor lua măsuri legale nu numai pentru a solicita despăgubiri pentru echipamentul lor distrus, ci și pentru că au fost împiedicați să-și facă treaba.

Prima zi de Ramadan: Erdogan a luat masa cu victimele cutremurelor 

Vorbind cu supraviețuitorii cutremurului care locuiesc în complexul de containere din districtul Karacasu, Erdoğan a spus că nu există nicio odihnă sau pauză până când provinciile afectate de cutremur sunt reconstruite .