luni, octombrie 2, 2023

Fost fotbalist, condamnat la 6 ani de închisoare pentru presupusă apartenență la o organizație teroristă


Fostul fotbalist și antrenor care în 2020 a fost condamnat pentru presupuse legături cu o organizație teroristă și condamnat la șase ani și trei luni de închisoare, a fost arestat în Istanbul, conform presei turcești.

Zafer Biryol, în vârstă de 46 de ani, a fost eliberat în așteptarea rezultatelor unui apel care a eșuat și acum este obligat să-și ispășească pedeapsa.

Biryol este acuzat că a folosit aplicația pentru smartphone ByLock, cândva disponibilă pe scară largă online și considerată de guvern un instrument de comunicare secretă între susținătorii Mișcării Gulen.

Sportivul este, de asemenea, acuzat că are un cont la Bank Asya, care a fost închis de guvern după tentativa de lovitură de stat din cauza legăturilor sale cu Mișcarea Gülen.

Poliția din Istanbul și mass-media turcă pro-guvernamentală au raportat că Biryol se „ascundea” într-o casă din Istanbul . 

„Este dezonorant să raportezi că persoana pe care ai arestat-o ​​în timp ce stătea în casa lui și bea ceai a fost prinsă în fugă”, a reacționat acesta pe contul de Twitter.

Biryol va apărea în instanță pentru arestare preventivă după interogatoriu la secția de poliție. Fotbalistul a obținut numeroase succese jucând pentru echipe turcești cunoscute precum Beșiktaș, Fenerbahçe și Bursaspor.

Turcia menține condamnarea filantropului Kavala și a altor patru în procesul Gezi Park

Printre cei cinci inculpați ale căror condamnări au fost menținute se numără, pe lângă Kavala, avocatul pentru drepturile omului și parlamentarul Partidului Muncitorilor din Turcia (TİP), Can Atalay, jurnalistul și producătorul de film Çiğdem Mater, urbanistul Tayfun Kahraman și regizorul Mine Özerden.

Istanbul: O școală acoperă o reproducere a lui Picasso, argumentând că este „nepotrivită”

O expoziție a fost organizată la școală semestrul trecut, unde studenții au creat sculpturi, picturi și gravuri folosind material reutilizat. Una dintre aceste piese a fost o reproducere a picturii Guernica a lui Pablo Picasso

Istanbul:Cea mai prestigioasă universitate marchează 1000 de zile de protest

Într-o declarație, comunitatea a reamintit că prezența poliției a continuat în și în jurul campusurilor Universității Boğaziçi și că aproximativ 150 de persoane, inclusiv membri ai facultății, cadre universitare pensionare și absolvenți, nu au avut voie să intre în campusuri.

Raport Eurostat: Turcia are cel mai mic număr de doctor per cetățean din Europa

Turcia ocupă locul al cincilea după Germania, Italia, Franța și Spania în ceea ce privește numărul total de medici, dar ultimul cu raportul doctor per populație.

CEDO acuză Turcia, în cazul unui profesor condamnat pentru terorism

Conform raportării lui Bünyamin Tekin de la Strasbourg, CEDO a acuzat Turcia din cauza încălcării a patru articole ale Convenției Europene a Drepturilor Omului (CEDO). Instanța a decis că Turcia îi plătește profesorului 15.000 de euro pentru costuri și cheltuieli.

SpaceX a lui Elon Musk vrea licență pentru a lansa Starlink în Turcia

Cererea a venit la scurt timp după ce Musk a avut o întâlnire cu președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan, duminică, la New York, cu ocazia Adunării Generale a ONU.

Un turc a sunat la poliție după ce a confundat sateliții Starlink cu o invazie extraterestră

Un turc din provincia Çorum, din nordul Turciei, care a văzut pe cer sateliții la orele nopții, pe 25 septembrie, a cerut ajutorul poliției, temându-se că are loc o invazie extraterestră.

VIDEO: Atac cu bombă în Ankara, înainte de ceremonia de deschidere a parlamentului

Ministrul de Interne al Turciei, Ali Yerlikaya, a declarat, pe 1 octombrie că un atac cu bombă a fost organizat la ministerului, la ora locală 9:30 dimineața.