sâmbătă, decembrie 3, 2022

Fost fotbalist, condamnat la 6 ani de închisoare pentru presupusă apartenență la o organizație teroristă


Fostul fotbalist și antrenor care în 2020 a fost condamnat pentru presupuse legături cu o organizație teroristă și condamnat la șase ani și trei luni de închisoare, a fost arestat în Istanbul, conform presei turcești.

Zafer Biryol, în vârstă de 46 de ani, a fost eliberat în așteptarea rezultatelor unui apel care a eșuat și acum este obligat să-și ispășească pedeapsa.

Biryol este acuzat că a folosit aplicația pentru smartphone ByLock, cândva disponibilă pe scară largă online și considerată de guvern un instrument de comunicare secretă între susținătorii Mișcării Gulen.

Sportivul este, de asemenea, acuzat că are un cont la Bank Asya, care a fost închis de guvern după tentativa de lovitură de stat din cauza legăturilor sale cu Mișcarea Gülen.

Poliția din Istanbul și mass-media turcă pro-guvernamentală au raportat că Biryol se „ascundea” într-o casă din Istanbul . 

„Este dezonorant să raportezi că persoana pe care ai arestat-o ​​în timp ce stătea în casa lui și bea ceai a fost prinsă în fugă”, a reacționat acesta pe contul de Twitter.

Biryol va apărea în instanță pentru arestare preventivă după interogatoriu la secția de poliție. Fotbalistul a obținut numeroase succese jucând pentru echipe turcești cunoscute precum Beșiktaș, Fenerbahçe și Bursaspor.

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

O turcoaică, primul academician, care predă istoria Imperiul Otoman la Vatican

Aksoy, care a lucrat mult timp în arhivele Vaticanului, a fost ales să predea un curs despre relațiile dintre papalitate și Imperiul Otoman în istoria Orientului apropiat la Institutul Pontifical Oriental.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.

Una dintre cele mai bune călătorii din lume pentru 2023: Istanbul-Sofia Express

Trenul de noapte din Turcia către Bulgaria a început să funcționeze din nou în acest an și a fost votat de Lonely...

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

Turcia: Numărul turiștilor a ajuns la 45 de milioane în 10 luni. Nemții pe primul loc

În aceeași perioadă a anului 2021, 2,75 milioane de turişti germani au venit în Turcia. În 2020, această cifră a fost de puțin peste 1 milion.

Istanbul: Cum se menține cultura străveche a cafelei în lumea modernă

Există locuri mai proaste pentru o cafea de dimineață decât la unchiul Mustafa Jean. Stând pe unul dintre scaunele din curtea liniştită de lângă bulevardul Istiklal, îmi dau seama că nu sunt singurul care crede asta: o pisică de stradă şi-a găsit şi ea un loc propriu, ghemuită pe o pernă lângă mine raze. Un zgomot liniștit de cești vine din bucătăria mică din colț.