miercuri, februarie 28, 2024

Fost fotbalist, condamnat la 6 ani de închisoare pentru presupusă apartenență la o organizație teroristă


Fostul fotbalist și antrenor care în 2020 a fost condamnat pentru presupuse legături cu o organizație teroristă și condamnat la șase ani și trei luni de închisoare, a fost arestat în Istanbul, conform presei turcești.

Zafer Biryol, în vârstă de 46 de ani, a fost eliberat în așteptarea rezultatelor unui apel care a eșuat și acum este obligat să-și ispășească pedeapsa.

Biryol este acuzat că a folosit aplicația pentru smartphone ByLock, cândva disponibilă pe scară largă online și considerată de guvern un instrument de comunicare secretă între susținătorii Mișcării Gulen.

Sportivul este, de asemenea, acuzat că are un cont la Bank Asya, care a fost închis de guvern după tentativa de lovitură de stat din cauza legăturilor sale cu Mișcarea Gülen.

Poliția din Istanbul și mass-media turcă pro-guvernamentală au raportat că Biryol se „ascundea” într-o casă din Istanbul . 

„Este dezonorant să raportezi că persoana pe care ai arestat-o ​​în timp ce stătea în casa lui și bea ceai a fost prinsă în fugă”, a reacționat acesta pe contul de Twitter.

Biryol va apărea în instanță pentru arestare preventivă după interogatoriu la secția de poliție. Fotbalistul a obținut numeroase succese jucând pentru echipe turcești cunoscute precum Beșiktaș, Fenerbahçe și Bursaspor.

SUA vizează 16 entități comerciale din Turcia pentru că ar fi ajutat Rusia

Firmele turcești menționate în lista întocmită de Departamentul Comerț au fost incluse în trei categorii diferite, în funcție de activitățile lor.

Caz tragic! O tânără profesoară a murit de cancer, după ce a fost închisă după gratii

Conform rapoartelor medicale, livrarea rezultatelor testelor ei a fost amânată de închisoare din İzmir cu șase luni, timp în care tumora a crescut agresiv.

Un jurnalist riscă 10 ani de închisoare pentru insultarea lui Erdogan

Insultarea președintelui este o crimă în Turcia, conform controversatului articol 299 din Codul penal turc (TCK). Cine îl jignește pe președinte riscă până la patru ani de închisoare, pedeapsă care poate fi majorată dacă infracțiunea a fost comisă prin intermediul mass-media.

52 de candidați pentru primăria Istanbulului la alegerile din martie 2024

Taylan Yıldız, care a fost membru al Consiliului Municipal din Istanbul între 2019 și 2023 din Partidul İYİ, va candida independent.

Un englez s-a mutat într-un resort de cinci stele din Antalya ca să facă economie

Josh Kerr și-a împărtășit călătoria pe contul său TikTok și a spus că preferă să petreacă o lună la hotel în Antalya unde este „cald și însorit” și care costă 944 de lire sterline, decât să cheltuiască 950 de lire sterline pe lună pentru chirie și facturi pentru apartamentul său din Manchester.