luni, mai 30, 2022

Prietenul apropiat al lui Erdogan a câștigat licitație pentru restaurarea Hagia Sophia

Prietenul apropiat al președintelui Recep Tayyip Erdogan a câștigat licitație pentru restaurarea emblematicei Hagia Sofia din Istanbul, conform Gazete Duvar.

Licitația de restaurare a fost dată parteneriatului de afaceri stabilit de trei companii, Hassa Architecture, Iras Yapı și Adamak Restoration, pentru 23 de milioane de lire.

Firmele au fost solicitate să finalizeze lucrările de restaurare și pregătire a proiectului până în ianuarie 2024.

Muharrem Hilmi Şenalp, arhitect şi proprietar al Hassa Architecture Company, una dintre cele trei companii cărora le-a fost acordată licitaţia, este un „prieten apropiat” al preşedintelui Erdoğan.

Compania Hassa Architecture a câștigat până acum licitații în valoare de milioane de lire de la instituții publice. A câștigat 19 licitații separate în valoare de 114,2 milioane de lire de la instituții publice între 2011 și 2021.

De asemenea, a câștigat mai multe licitații de la Municipalitatea Metropolitană din Istanbul și de la afiliații săi, atunci când municipalitatea a fost condusă de Partidul Justiției și Dezvoltarii (AKP). Compania a câștigat în total 11 licitații de la municipalitate sub conducere AKP.

Prietenul apropiat al lui Erdogan a câștigat licitație pentru restaurarea Hagia Sophia

Licitația de restaurare a fost dată parteneriatului de afaceri stabilit de trei companii, Hassa Architecture, Iras Yapı și Adamak Restoration, pentru 23 de milioane de lire.

De necrezut! Bucăți din pereții de la Hagia Sophia curățați și puși în pungă ca suvenir

Un utilizator de Twitter a distribuit o fotografie cu o persoană care a rupt bucăți de pe pereții Hagia Sofia și le-a pus într-o pungă de plastic. 

Dispută între Grecia și Turcia. Erdogan:„Premierul grec nu mai există pentru mine”

tele Recep Tayyip Erdoğan a făcut declarații șocante, după ce l-a acuzat pe ministrul frec că încearcă să blocheze vânzările avioanelor de luptă F-16, conform Gazete Duvar.

Erdoğan acuzat de opoziție că a transferat milioane de dolari în SUA  pentru a fugi din Turcia

Membrii familiei președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan au fost implicați în transferul a 1 miliard de lire (60,5 milioane de dolari) pentru...

De ce este Erdogan împotriva aderării Suediei și Finlandei la NATO?

De fiecare dată când președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan declanșează o criză în politica externă și provoacă NATO, UE sau Statele Unite, izbucnirile sale au motive politice interne ascunse. 

17 personalități din Suedia cer guvernului să nu se încline presiunilor lui Erdogan: „În niciun caz nu ar trebui să negociem libertatea de exprimare.”

Scrisoarea jurnaliştilor şi directorilor mass-media suedezi a fost publicată, miercuri, de ziarele de top din ţară, inclusiv Aftonbladet, Expressen, Dagens Nyheter şi Svenska Dagbladet, pe lângă Journalisten, o publicaţie a Uniunii Jurnaliştilor din Suedia. 

Human Watch:Aproape 40% dintre femeile din Turcia sunt supuse violenței

Emma Sin Webb, cercetător Human Watch (HRW) Turcia la divizia Europa și Asia Centrală, a prezentat un nou raport pregătit de HRW intitulat „Combaterea violenței domestice în Turcia: impactul mortal al eșecului de a proteja”. 

Turismul stabilizează economia Turciei: Numărul turiștilor a crescut cu 225,6%

Numărul străinilor sosiți în Turcia, în luna aprilie,  s-a triplat față de aceeași perioadă în 2021,  conform datelor Ministerului Turismului, citat de...