sâmbătă, iulie 27, 2024

Human Watch:Aproape 40% dintre femeile din Turcia sunt supuse violenței


Aproximativ 4 din 10 femei din Turcia au fost victimele ale violenței fizice și/sau violență sexuală în timpul vieții lor, conform Human Watch, citat de Stockholm Center for Fredome.

Emma Sin Webb, cercetător Human Watch (HRW) Turcia la divizia Europa și Asia Centrală, a prezentat un nou raport pregătit de HRW intitulat „Combaterea violenței domestice în Turcia: impactul mortal al eșecului de a proteja”. 

Webb a explicat că guvernul turc a avut o abordare foarte conservatoare în combaterea violenței.

„Președintele Turciei se opune în mod evident egalității de gen și aceasta a fost eliminată din politica guvernamentală. Așadar, în timp ce vedem eforturile guvernului de a combate violența împotriva femeilor, guvernul își subminează în același timp propriile eforturi, prin faptul că nu vede lupta împotriva violenței domestice ca parte a promovării drepturilor femeilor sau a asigurării egalității de gen.”, susține specialista.

Deși Turcia are legi care protejează femeile împotriva violenței domestice, Webb afirmă că există o problemă enormă cu aplicarea acestor legi și urmărirea penală a autorii violenței.

„Autoritățile nu reușesc să efectueze evaluări eficiente ale riscurilor și nu se asigură că ordinele sunt respectate. Acest lucru îi pune pe supraviețuitorii violenței domestice în pericol chiar și atunci când au raportat abuzul”, a adăugat Webb.

Și-a împușcat soția după divorț

Într-un caz, Ayşe Tuba Arslan s-a plâns de 23 de ori de comportamentul abuziv al soţului ei. Arslan a fost ucisă după ce a divorțat de el, dar cu doar trei săptămâni înainte de moartea ei, soțul ei a fost urmărit penal pentru că a amenințat public că o „împușcă și o omoară”. Pedeapsa a fost însă suspendată cu condiția ca acesta să nu repete infracțiunea.

Sute de cazuri de feminicid au fost înregistrate în fiecare an de către grupurile pentru drepturile femeilor și mass-media independentă.

Potrivit Platformei We Will Stop Femicide, 280 de femei au fost ucise în Turcia în 2021.

Turcia: Proeminent afacerist decedat în închisoare din cauza căldurii excesive și a supraaglomerării

İşgüder a fost arestat acum două luni şi jumătate, fiind acuzat că a participat la predici religioase organizate de mișcare și că a mers în pelerinaj cu presupuși membri care au fost concediați de la locul de muncă prin decrete guvernamentale în timpul epurărilor în urma unei tentative eșuate de lovitură de stat din 15 iulie 2016.

Reacții internaționale după anunțul de retragere a lui Biden. Declarația Rusiei și glumele internauților

Președintele american, Joe Biden a anunțat că acesta va renunța la candidatura pentru un nou mandat la alegerile din 5 noiembrie, într-o postare pe platforma X, pe 21 iulie,

Anatolian Food Fest în premieră la Alba Iulia! Bunătăți turcești pe ritmuri orientale

Din 26 iulie până pe 28 iulie, albaiulieni sunt așteptăm la Cetatea Alba Carolina cu bunătăți tradiționale turcești, precum lahmacun, gozleme, diferite tipuri de Kebab, și bineînțeles, deserturi precum: baclava, înghețată turcească, cataif, care merg perfect cu o cafea la nisip sau un șerbet.

TurkStat: Creștere cu 53 la sută în 2023 a oamenilor care se mută în afara Turciei

Potrivit TurkStat, 55,2% dintre cele 714.579 de persoane care s-au mutat din Turcia în alte țări în 2023 erau bărbați, în timp ce 44,8% erau femei. În total, 291.377 erau cetățeni turci și 423.202 erau străini.

„Cea mai frumoasă motociclistă” a murit într-un accident rutier în Turcia

Tatyana Ozolina, care este cunoscută drept MotoTanya călătorea între Mugla, un oraș din sud-vestul Turciei și populara stațiune Bodrum, când a avut loc accidentul.

Germania și Turcia și-au încrucișat spadele din cauza kebabului döner

Germania și Turcia și-au încrucișat spadele din cauza kebabului doner, Berlinul făcând apel la încercarea Ankarei de a acorda îndrăgitului aliment stradal...

Turcia: Situația câinilor fără stăpâni. Decizia guvernului în privința controversatului proiect de lege

Legislația propusă, introdusă de Partidul Justiției și Dezvoltarii (AKP) de guvernământ și aflată în dezbatere de Comisia parlamentară pentru agricultură, silvicultură și afaceri rurale, urmărește să adune câinii fără stăpân și să-i adăpostească până când vor putea fi adoptați.