luni, mai 30, 2022

Human Watch:Aproape 40% dintre femeile din Turcia sunt supuse violenței


Aproximativ 4 din 10 femei din Turcia au fost victimele ale violenței fizice și/sau violență sexuală în timpul vieții lor, conform Human Watch, citat de Stockholm Center for Fredome.

Emma Sin Webb, cercetător Human Watch (HRW) Turcia la divizia Europa și Asia Centrală, a prezentat un nou raport pregătit de HRW intitulat „Combaterea violenței domestice în Turcia: impactul mortal al eșecului de a proteja”. 

Webb a explicat că guvernul turc a avut o abordare foarte conservatoare în combaterea violenței.

„Președintele Turciei se opune în mod evident egalității de gen și aceasta a fost eliminată din politica guvernamentală. Așadar, în timp ce vedem eforturile guvernului de a combate violența împotriva femeilor, guvernul își subminează în același timp propriile eforturi, prin faptul că nu vede lupta împotriva violenței domestice ca parte a promovării drepturilor femeilor sau a asigurării egalității de gen.”, susține specialista.

Deși Turcia are legi care protejează femeile împotriva violenței domestice, Webb afirmă că există o problemă enormă cu aplicarea acestor legi și urmărirea penală a autorii violenței.

„Autoritățile nu reușesc să efectueze evaluări eficiente ale riscurilor și nu se asigură că ordinele sunt respectate. Acest lucru îi pune pe supraviețuitorii violenței domestice în pericol chiar și atunci când au raportat abuzul”, a adăugat Webb.

Și-a împușcat soția după divorț

Într-un caz, Ayşe Tuba Arslan s-a plâns de 23 de ori de comportamentul abuziv al soţului ei. Arslan a fost ucisă după ce a divorțat de el, dar cu doar trei săptămâni înainte de moartea ei, soțul ei a fost urmărit penal pentru că a amenințat public că o „împușcă și o omoară”. Pedeapsa a fost însă suspendată cu condiția ca acesta să nu repete infracțiunea.

Sute de cazuri de feminicid au fost înregistrate în fiecare an de către grupurile pentru drepturile femeilor și mass-media independentă.

Potrivit Platformei We Will Stop Femicide, 280 de femei au fost ucise în Turcia în 2021.

Erdoğan acuzat de opoziție că a transferat milioane de dolari în SUA  pentru a fugi din Turcia

Membrii familiei președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan au fost implicați în transferul a 1 miliard de lire (60,5 milioane de dolari) pentru...

De necrezut! Bucăți din pereții de la Hagia Sophia curățați și puși în pungă ca suvenir

Un utilizator de Twitter a distribuit o fotografie cu o persoană care a rupt bucăți de pe pereții Hagia Sofia și le-a pus într-o pungă de plastic. 

Human Watch:Aproape 40% dintre femeile din Turcia sunt supuse violenței

Emma Sin Webb, cercetător Human Watch (HRW) Turcia la divizia Europa și Asia Centrală, a prezentat un nou raport pregătit de HRW intitulat „Combaterea violenței domestice în Turcia: impactul mortal al eșecului de a proteja”. 

Dispută între Grecia și Turcia. Erdogan:„Premierul grec nu mai există pentru mine”

tele Recep Tayyip Erdoğan a făcut declarații șocante, după ce l-a acuzat pe ministrul frec că încearcă să blocheze vânzările avioanelor de luptă F-16, conform Gazete Duvar.

17 personalități din Suedia cer guvernului să nu se încline presiunilor lui Erdogan: „În niciun caz nu ar trebui să negociem libertatea de exprimare.”

Scrisoarea jurnaliştilor şi directorilor mass-media suedezi a fost publicată, miercuri, de ziarele de top din ţară, inclusiv Aftonbladet, Expressen, Dagens Nyheter şi Svenska Dagbladet, pe lângă Journalisten, o publicaţie a Uniunii Jurnaliştilor din Suedia. 

Turismul stabilizează economia Turciei: Numărul turiștilor a crescut cu 225,6%

Numărul străinilor sosiți în Turcia, în luna aprilie,  s-a triplat față de aceeași perioadă în 2021,  conform datelor Ministerului Turismului, citat de...

Muzicienii din Turcia sunt copleșiți de interzicerea frecventă a concertelor

Muzicienii din Turcia se luptă cu interdicțiile impuse concertelor lor de administrațiile locale din toată țara sub diferite pretexte, c

De ce este Erdogan împotriva aderării Suediei și Finlandei la NATO?

De fiecare dată când președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan declanșează o criză în politica externă și provoacă NATO, UE sau Statele Unite, izbucnirile sale au motive politice interne ascunse.