vineri, aprilie 8, 2022

Pretextul prigoanelor şi nedreptăţilor în Turcia, starea e urgenţă, s-ar putea prelungi

Starea de urgenţă din Turcia, impusă după tentativa de lovitură de stat din iulie 2016, ar putea fi extinsă şi după alegerile din 24 iunie, a anunţat sâmbătă preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, citat de dpa şi Reuters.

Măsura, criticată de aliaţii occidentali ai Ankarei, a fost prelungită în această săptămână de parlamentul turc pentru a şaptea oară.

Erdogan, mai decis ca oricînd să-şi distrugă opoziţia, adversarii politici, inamicii inventaţi sau pur şi simplu cetăâenii care cutează să aibă alte opinii decît ale sale.Decis să prelungtească oricît starea de urgenţă. Pînă la distrugerea totală a oricărei opinii diferite.Orbit de ura sa faţă de cei care au dat în vileag marile afaceri de corupoţie.

”Ne vom continua lupta nu doar pentru a şaptea oară, dacă e nevoie şi pentru a opta, a noua, a zecea oară. Vom continua să facem acest lucru pentru pace în ţara noastră”, a spus Erdogan la Istanbul, adăugând că legile privind starea de urgenţă sunt folosite numai pentru a combate terorismul.

Parlamentul turc a aprobat miercuri prelungirea cu încă trei luni a stării de urgenţă decretate după lovitura de stat eşuată din iulie 2016, iar vineri a votat organizarea de alegeri anticipate legislative şi prezidenţiale pentru 24 iunie, cu un an şi jumătate înainte de alegerile la termen, după ce preşedintele Recep Tayyip Erdogan afirmase că scrutinul trebuie să aibă loc mai devreme.

Dublul scrutin prezidenţial şi legislativ este crucial, deoarece el va marca intrarea în vigoare a majorităţii măsurilor care întăresc prerogativele şefului statului, adoptate la referendumul constituţional din aprilie 2017.

foto 3 avocati impotriva ohal

Circa 50.000 de persoane au fost arestate şi alte 150.000 au fost demise din funcţie prin decrete sau ordine emise în cadrul stării de urgenţă. Aproape zilnic alte persoane sunt arestate pentru acuzaţii de terorism

http://www.lefigaro.fr/flash-actu/2018/04/17/97001-20180417FILWWW00221-la-turquie-prolonge-l-etat-d-urgence-pour-la-7e-fois.php

http://www.france24.com/fr/20170103-turquie-etat-urgence-prolonge-trois-mois-attentats-coup-etat

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească.