vineri, octombrie 16, 2020

Pretextul prigoanelor şi nedreptăţilor în Turcia, starea e urgenţă, s-ar putea prelungi

Starea de urgenţă din Turcia, impusă după tentativa de lovitură de stat din iulie 2016, ar putea fi extinsă şi după alegerile din 24 iunie, a anunţat sâmbătă preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, citat de dpa şi Reuters.

Măsura, criticată de aliaţii occidentali ai Ankarei, a fost prelungită în această săptămână de parlamentul turc pentru a şaptea oară.

Erdogan, mai decis ca oricînd să-şi distrugă opoziţia, adversarii politici, inamicii inventaţi sau pur şi simplu cetăâenii care cutează să aibă alte opinii decît ale sale.Decis să prelungtească oricît starea de urgenţă. Pînă la distrugerea totală a oricărei opinii diferite.Orbit de ura sa faţă de cei care au dat în vileag marile afaceri de corupoţie.

”Ne vom continua lupta nu doar pentru a şaptea oară, dacă e nevoie şi pentru a opta, a noua, a zecea oară. Vom continua să facem acest lucru pentru pace în ţara noastră”, a spus Erdogan la Istanbul, adăugând că legile privind starea de urgenţă sunt folosite numai pentru a combate terorismul.

Parlamentul turc a aprobat miercuri prelungirea cu încă trei luni a stării de urgenţă decretate după lovitura de stat eşuată din iulie 2016, iar vineri a votat organizarea de alegeri anticipate legislative şi prezidenţiale pentru 24 iunie, cu un an şi jumătate înainte de alegerile la termen, după ce preşedintele Recep Tayyip Erdogan afirmase că scrutinul trebuie să aibă loc mai devreme.

Dublul scrutin prezidenţial şi legislativ este crucial, deoarece el va marca intrarea în vigoare a majorităţii măsurilor care întăresc prerogativele şefului statului, adoptate la referendumul constituţional din aprilie 2017.

foto 3 avocati impotriva ohal

Circa 50.000 de persoane au fost arestate şi alte 150.000 au fost demise din funcţie prin decrete sau ordine emise în cadrul stării de urgenţă. Aproape zilnic alte persoane sunt arestate pentru acuzaţii de terorism

http://www.lefigaro.fr/flash-actu/2018/04/17/97001-20180417FILWWW00221-la-turquie-prolonge-l-etat-d-urgence-pour-la-7e-fois.php

http://www.france24.com/fr/20170103-turquie-etat-urgence-prolonge-trois-mois-attentats-coup-etat

Humanitas Cișmigiu a lansat cartea scriitorului turc, Ahmet Altan„Nu voi mai vedea lumea niciodată. Memoriile unui scriitor întemnițat”

Librăria Humanitas de la Cișmigiu a lansat, vineri, cartea”Nu voi mai vedea lumea niciodată. Memoriile unui scriitor întemnițat” a scriitorului turc, Ahmet Altan, închis după gratii de mai bine de patru ani, sub represiunile guvernului turc.

Brațul lung a lui Erdogan în Europa: Turcia complotează în vederea unor asasinate în diaspora

Evenimentele recente din Europa arată faptul că „brațul lung” al președintelui turc Recep Tayyip Erdoğan a început din nou să funcționeze în Europa, prin alte activități decât răpirile sponsorizate de guvernul turc, relatează Turkish Minutes.

Mărturisirile unui jurnalist turc închis: Copiii strigă din celulă” Deschideți ușa! Deschideți ușa!”

Un jurnalist aflat după gratii a vorbit într-o scrisoare despre tragediile familiilor destrămate ca urmare a aplicării deciziilor guvernului turc, mai ales despre suferințele copiilor ai căror părinți sunt închiși în penitenciar, printre care și fata lui de patru ani.

O instanță din Turcia a făcut praf decizia Curții Constituționale

Un tribunal din Istanbul a respins cererea de rejudecare a Curții Constituționale privind încălcările drepturilor unui jurnalist turc, relatează presa turcească.

Turcia: Școlile și-au deschis porțile în a două etapă a planului educațional

Școlile s-au deschis, pe 12 octombrie, pentru cursurile față în față conform etapei a doua a planului educațional al Turciei, relatează presa turcească.

Prețul meniului de pește s-a triplat la restaurantele din Istanbul

Prețul la pește, în special cea a peștelui bonito, în faimoasele restaurante de pește din Istanbul, s-a triplat,

Fotografiile cu deținuți morți surprind condițiile din închisorile turcești în timpul pandemiei

Imaginile realizate după moartea unui deținut politic au dezvăluit lipsa de igienă din închisorile turcești în timpul pandemiei.

Afacerist turc care a donat pentru luptat împotriva COVID-19 a murit infectat

Un afacerist turc care a donat bani pentru lupta împotriva coronavirus din România a murit infectat cu COVID-19.