vineri, noiembrie 25, 2022

Premieră în Istanbul: Prima femeie președinte al baroului din istorie sa de 144 de ani


Asociația Baroului din Istanbul a ales, luni, o femeie avocat ca președinte, o premieră în istoria de 144 de ani a baroului, conform Turkish Minutes.

Avocatul Filiz Saraç de la Principle First Contemporary Lawyers Group a fost unul dintre cei patru femei care au candidat pentru această funcție și încă cinci bărbați.

 „Baroul din Istanbul, cu o istorie de 144 de ani, este simbolul luptei pentru drepturi. Pe măsură ce ne apropiam să celebrăm  100 de ani de la republica noastră, aș dori să mulțumesc Baroului nostru din Istanbul pentru că mi-a dat onoarea de a fi prima femeie președinte. Datorită realizărilor lui Atatürk și ale republicii, accept astăzi această onoare.”, susține Saraç.

Avocata și activistul pentru drepturile omului, Eren Keskin, nu a fost mulțumită de alegerea lui Saraç, deoarece a spus că Saraç reprezintă status quo-ul în barou.

„Asociația Avocaților din Istanbul a ales o femeie președinte. Bine… Cu toate acestea, nu a existat nicio schimbare în abordarea status quo-ului”, afirmă Keskin, pe Twitter, spunând că o abordare care este selectivă în ceea ce privește apărarea drepturilor persoanelor care sunt supuse încălcării drepturilor nu poate fi democratică.

Cea de-a 52-a Adunare Generală a baroului, care a fost înființată în 1878 și are aproape 57.000 de membri, a avut loc duminică la Centrul de Congrese Haliç, unde au avut loc alegerile. La alegerile pentru președinte au votat un total de 56.944 de avocați.

Unele barouri din Turcia primesc critici pentru că nu își ridică suficient vocea împotriva guvernului pentru abuzurile sale asupra drepturilor omului și apără oamenii pe baza ideologiei lor și nu din cauza încălcărilor drepturilor pe care le au.

Criza economică din Turcia: Anvelope de iarnă au început să fie date în chirie

Serdar Pektaş, care lucrează de 10 ani ca producător de anvelope pentru autovehicule în districtul Kadirli, din Osmaniye, a decis să continue serviciul de închiriere a anvelopelor de iarnă pe care l-a început anul trecut.

Turcia: Un post de știri a difuzat imagini cu casa unui jurnalist exilat în Suedia

Ca răspuns reporterului TRT Haber, Keneş a postat pe Twitter că crede că Boyraz este un jurnalist tânăr şi fără experienţă şi că îşi distruge propriul nume.

Faimosul baschetbalist turc, Enes Kanter, a primit premiul pentru „Cel mai valoros patriot”, în SUA

Kanter și-a sacrificat cariera pentru a vorbi împotriva ipocriziei NBA cu privire la problemele drepturilor omului în țări cu care liga are afaceri, precum China și Turcia.

Demirtaș despre explozia din Istanbul: „Focalizați-vă pe fapte ascunse, nu pe este arătat”

În articolul său intitulat „Doar întreb”, Demirtaș a amintit că 52 de kilograme de explozibili au fost găsite într-o mașină de poliție în provincia estică, Yüksekova în martie și a examinat declarațiile ministrului de interne, Süleyman Soylu.

ONU apel urgent către Turcia! Cazul profesoarei arestate încalcă drepturile omului

La sfârșitul lunii decembrie 2018, o instanță locală a condamnat-o pe Alakuş la șapte ani și șase luni de închisoare sub acuzația de apartenență la o organizație teroristă, pe baza faptului că ea a depus bani la Bank Asya, care a fost afiliată Mișcării Gülen și a descărcat aplicația ByLock pe telefonul ei și a participat la un miting pașnic.

Cutremur puternic în Turcia: 1 mort și 45 de răniți

Un cutremur cu magnitudine de 5,9 a avut loc, în dimineața de miercuri, în Turcia, conform presei turce.a

Erdogan a dat mâna cu Sisi, președintele Egiptului

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan a strâns mâna cu omologul său egiptean, Abdel Fattah el-Sisi, cu ocazia Cupei Mondiale din Qatar, pe...