joi, aprilie 15, 2021

Povestea incredibilă a unei femei în vârstă de 87 de ani, care nu a avut buletin niciodată și nu poate primi tratament

O femeie din provincia sud-estică Mardin, în vârstă de 87 de ani, care nu a avut buletin niciodată are nevoie de ajutor pentru a putea primi tratament, relatează presa turcească. 

Șemse Yașar s-a căsătorit religios în urmă cu 67 cu Ali Dursun, cu care a avut 4 copii, iar primii doi au fost trecuți pe numele fratelui lui Ali, iar următorii doi pe numele celuilalt frate.

Veysi Dursun, fiul cel mare al lui Șemse, care este bolnavă de cataractă, a afirmat că familia a aflat abia  în spital că mama sa nu are carte de identitate.  

„Eu am 63 de ani. Mama mea are 87 de ani. Nu a avut niciodată o carte doveditoare de  identitate până acum. Suntem 4 frați. Nu am știut acest lucru până când am fost adulți.Am dus-o pe mama la spital acum 2 ani și atunci am aflat că nu are buletin. Avem dificultăți în a lua medicamente. Vreau ca autoritățile să ne ajute în acest sens „, povestește fiul femeii. 

Șemse Yașar care poate vorbi numai kurdă, a explicat situația cu ajutorul lui Bedriye Dursun, unul dintre cei 33 de nepoți ai ei.

„Bunica mea vrea un buletin. Nu a mers niciodată la spital până în ultimii 2 ani. Dar acum are diferite boli. Are cataractă. Nu vede bine. Prin urmare, are nevoie de noi. Vrea să aibă o carte de identitate și să fie tratată în spital.” a spus tânărul.

Ancheta lansată după ce guvernul a fost tras la răspundere: “Unde sunt cei 128 de miliarde de dolari?”

Procuratura provinci din Bursa a lansat o anchetă asupra afișelor plasate de principalul opoziție Partidul Popular Republican (CHP) în care trăgea guvernulul la răspundere pentru 128 de miliarde de dolari din rezerva de schimb valutar al Băncii Centrale

Turcia a sechestrat averea unui ziarist din România. Necdet Celik:”Eu nu sunt terorist, sunt ziarist”

Autoritățile turc au sechestrat averea unui ziarist turc din România și a altor 205 de susținători ai clericului Fethullah Gulen, pentru “a prevenii finanțarea terorismului”.

Basketbalistul turc, Enes Kanter a făcut doborât două recorduri la NBA

Baschetbalistul turc, Enes Kanter a făcut istorie pentru Portland Trail Blazers în victoria echipei 118-103 asupra Detroit Pistons, conform fansided.com

CEDO condamnă Turcia pentru încălcarea drepturilor faimosului scriitor, Ahmet Altan

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat Turcia pentru încălcat drepturile proeminentului scriitor Ahmet Altan, conform Duvar English.

Ramadan în Turcia: Ghidul COVID-19 pentru rugăciunea în moschee

Direcția pentru afaceri religioase a Turciei a publicat ghiduri de pandemie pentru toate moscheile pe care să le urmeze în timpul lunii sfinte islamice a Ramadanului, conform ahval.news

Campanie de eliberare din închisoare a mamei lui Hakan, un băiețel bolnav de cancer

O campanie a fost lansată pe Twitter solicitând autorităților să o elibereze pe mama lui Hakan,băiețelul în vârstă de 11 ani, care luptă singur împotriva cancerului într-un spital,

Noi restricții stricte în Turcia în perioada Ramadan: Carantină după ora 19:00

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a anunțat, marți, o serie de măsuri pentru luna sfântă, Ramadan

Controlul social media continuă în Turcia: Pinterest a numit un reprezentant local în Turcia

Rețeaua de socializare Pinterest a fost de acord să numească un reprezentant local în țară, a declarat Ministerul Turciei pentru Transporturi și Infrastructură, conform Duvar English.