joi, aprilie 7, 2022

Povestea incredibilă a unei femei în vârstă de 87 de ani, care nu a avut buletin niciodată și nu poate primi tratament

O femeie din provincia sud-estică Mardin, în vârstă de 87 de ani, care nu a avut buletin niciodată are nevoie de ajutor pentru a putea primi tratament, relatează presa turcească. 

Șemse Yașar s-a căsătorit religios în urmă cu 67 cu Ali Dursun, cu care a avut 4 copii, iar primii doi au fost trecuți pe numele fratelui lui Ali, iar următorii doi pe numele celuilalt frate.

Veysi Dursun, fiul cel mare al lui Șemse, care este bolnavă de cataractă, a afirmat că familia a aflat abia  în spital că mama sa nu are carte de identitate.  

„Eu am 63 de ani. Mama mea are 87 de ani. Nu a avut niciodată o carte doveditoare de  identitate până acum. Suntem 4 frați. Nu am știut acest lucru până când am fost adulți.Am dus-o pe mama la spital acum 2 ani și atunci am aflat că nu are buletin. Avem dificultăți în a lua medicamente. Vreau ca autoritățile să ne ajute în acest sens „, povestește fiul femeii. 

Șemse Yașar care poate vorbi numai kurdă, a explicat situația cu ajutorul lui Bedriye Dursun, unul dintre cei 33 de nepoți ai ei.

„Bunica mea vrea un buletin. Nu a mers niciodată la spital până în ultimii 2 ani. Dar acum are diferite boli. Are cataractă. Nu vede bine. Prin urmare, are nevoie de noi. Vrea să aibă o carte de identitate și să fie tratată în spital.” a spus tânărul.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.