sâmbătă, aprilie 9, 2022

Povestea emoționantă a unei familii reunite în Istanbul

Un bărbat care locuiește în Turcia s-a reunit cu fiica care locuiește în Liban, după 12 ani , în Istanbul, conform Hurriyet Daily News.

Ammar Haidar, încarcerat de regimul Bashar Assad în 2009, s-a reunit cu fiica sa Marwa Haidar în metropola turcă, Istanbul.

Haidar, care și-a început activitățile politice la începutul anilor 1980, a fost condamnat de mai multe ori la închisoare pentru activitățile sale. El a fost închis timp de doi ani în 2009. Nemulțumit de punerea lui Haidar în închisoare, regimul Assad a făcut presiuni și asupra fiicei și a soției sale.

Haidar, care era un antreprenor bogat în Siria, și-a trimis soția și fiica în Iordania din cauza acestei presiuni. 

Fiica sa, Marwa, care acum are 28 de ani, a trebuit să fugă din țară, când era elevă de 16 ani. După absolvirea liceului din Iordania, a studiat design grafic la o universitate privată, dar a fost nevoită să-și părăsească studiile, din cauza deteriorării situației financiare a tatălui ei.

Haidar a spus că nu și-a văzut soția și fiica de când a fost închis în 2009.

„Când am fost încarcerat, nu am putut să comunic cu ei mult timp. Apoi am avut șansa să vorbesc cu familia mea și le-am cerut să meargă în Iordania. Familia mea a fost, de asemenea, oprimată. Acest moment de reuniune mi-a fost în minte de 12 ani. Obișnuiam să visez la această întâlnire înainte să mă culc”, a mărturisit tatăl. 

Marwa a mărturisit că este foarte greu să trăiești fără tată într-o țară străină, iar singura ei consolare a fost speranța de a-l revedea.

„Timp de 12 ani am trăit cu visul de a-l revedea pe tatăl meu (din nou) … obișnuiam să mă simt supărat văzând copiii mergând cu tatăl lor. Când l-am văzut pe tatăl meu la poarta aeroportului, l-am îmbrățișat strâns. M-am uitat în altă parte și l-am îmbrățișat din nou. Acesta era tatăl meu și avea o stare bună de sănătate. M-am uitat, m-am îmbrățișat din nou și din nou. Mi-a luat ceva timp să cred asta „, a adăugat Marwa.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.