duminică, mai 26, 2024

Povestea emoționantă a unei familii reunite în Istanbul

Un bărbat care locuiește în Turcia s-a reunit cu fiica care locuiește în Liban, după 12 ani , în Istanbul, conform Hurriyet Daily News.

Ammar Haidar, încarcerat de regimul Bashar Assad în 2009, s-a reunit cu fiica sa Marwa Haidar în metropola turcă, Istanbul.

Haidar, care și-a început activitățile politice la începutul anilor 1980, a fost condamnat de mai multe ori la închisoare pentru activitățile sale. El a fost închis timp de doi ani în 2009. Nemulțumit de punerea lui Haidar în închisoare, regimul Assad a făcut presiuni și asupra fiicei și a soției sale.

Haidar, care era un antreprenor bogat în Siria, și-a trimis soția și fiica în Iordania din cauza acestei presiuni. 

Fiica sa, Marwa, care acum are 28 de ani, a trebuit să fugă din țară, când era elevă de 16 ani. După absolvirea liceului din Iordania, a studiat design grafic la o universitate privată, dar a fost nevoită să-și părăsească studiile, din cauza deteriorării situației financiare a tatălui ei.

Haidar a spus că nu și-a văzut soția și fiica de când a fost închis în 2009.

„Când am fost încarcerat, nu am putut să comunic cu ei mult timp. Apoi am avut șansa să vorbesc cu familia mea și le-am cerut să meargă în Iordania. Familia mea a fost, de asemenea, oprimată. Acest moment de reuniune mi-a fost în minte de 12 ani. Obișnuiam să visez la această întâlnire înainte să mă culc”, a mărturisit tatăl. 

Marwa a mărturisit că este foarte greu să trăiești fără tată într-o țară străină, iar singura ei consolare a fost speranța de a-l revedea.

„Timp de 12 ani am trăit cu visul de a-l revedea pe tatăl meu (din nou) … obișnuiam să mă simt supărat văzând copiii mergând cu tatăl lor. Când l-am văzut pe tatăl meu la poarta aeroportului, l-am îmbrățișat strâns. M-am uitat în altă parte și l-am îmbrățișat din nou. Acesta era tatăl meu și avea o stare bună de sănătate. M-am uitat, m-am îmbrățișat din nou și din nou. Mi-a luat ceva timp să cred asta „, a adăugat Marwa.

Guvernul Ciolacu în Ankara: 6 acorduri semnate între Turcia și România

În cadrul vizitei, vestea bună despre călătorii românilor în Turcia, doar cu buletinul, a fost transmisă cetățenilor români, iar între cele două țări au fost semnate 6 acorduri. 

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.

Victorie surprinzătoare! Fenerbahce, formată din 10 jucători, a câștigat meciul împotriva Galatasaray

Fenerbahce a jucat cu doar 10 oameni după ce Alexander Djiku a primit un cartonaș roșu în minutul 21 la RAMS Park. 

Vești bune pentru români! Călătorii în Turcia doar cu actul de identitate 

Decizia președintelui turc, Recep Tayip Erdogan,  privind scutirea de viză pentru cetățenii români titulari ai cărții de identitate pentru călătoriile lor turistice și permisele de tranzit în Turcia a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire. 

Detalii despre vizita lui Ciolacu în Turcia. 21 de salbe de tun, comerț și călătorii fără buletin

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost primit, marţi la Palatul Prezidenţial din Ankara, de către preşedintele Recep Tayyip Erdogan, cu 21 de salve de tun, cu o ceremonial militar cu garda de onoare şi intonarea imnurilor de stat ale României şi Turciei.