luni, decembrie 5, 2022

În atenția turiștilor! Coduri HES în valoare de 100 de lire pentru turiștii care vor să meargă cu transportul public

Mai mulți turiști au fost păcăliți de un individ care le-au cerut mai mult de 100 de lire turcești turiștilor pentru codurile HES, necesare pentru a putea merge cu transportul public, conform Duvar English.

Un escroc din Istanbul a perceput mai mult de 100 de lire turcești pe turist pentru a le oferi coduri HES, de siguranță COVID-19 gratuite pentru a fi utilizate pentru cardurile de transport public.

Aceste coduri unice furnizate de stat arată fișele medicale ale oamenilor și sunt utilizate pentru a minimiza riscul de infecții cu COVID-19 pe tot parcursul pandemiei.

Numit după aplicația mobilă a Ministerului Sănătății, unde au devenit disponibile pentru prima dată, codurile HES (prescurtarea „Hayat Eve Sığar”, deviza Ankarei în lupta împotriva COVID-19) sunt disponibile pe aplicație și pe portalul de servicii online al guvernului.

Codurile HES au fost, de asemenea, obligatorii în utilizarea cardurile de transport, iar escrocii au profitat de ocazie pentru a taxa turiștii care nu puteau folosi transportul public.

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

O turcoaică, primul academician, care predă istoria Imperiul Otoman la Vatican

Aksoy, care a lucrat mult timp în arhivele Vaticanului, a fost ales să predea un curs despre relațiile dintre papalitate și Imperiul Otoman în istoria Orientului apropiat la Institutul Pontifical Oriental.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.