vineri, aprilie 8, 2022

Poveste incredibilă!A înmormântat omul greșit lângă mama. Fiul a leșinat când l-a văzut pe tatăl său mergând

Un scenariu ca de film a avut loc în provincia Canakkale din Turcia după ce spitalul a sunat familia în mod eronat, atunci  când un bărbat internat la ATI a decedat, conform presei turce.

Recep Yilmaz, în vârstă de 69 de ani a murit după o operație pe creier, însă spitalul a sunat familia lui Recep Celik, în vârstă de 92 de ani, care se afla, de asemenea, în terapie intensivă după o operație pentru o tumoare la cap.

Din cauza măsurilor COVID-19, nu s-a putut  verifica corpul neînsuflețit. Astfel Recep Yilmaz a fost înmormântat de către familia lui Recep Celik, care s-a ocupat de îndeplinirea  tuturor rânduielilor cerute de o înmormântare.

După ce spitalul a sesizat greșeala, a sunat familia respectivă  pentru a explica situația.  Când fiul Hilmi Çelik a mers la spital și și-a văzut tatăl mergând,  a leșinat.

“ Am fost șocat când l-am văzut pe tatăl meu. Nu mi-a venit să cred. Medicul șef a spus că numărul său de identitate era confuz și și-a cerut scuze pentru acest lucru. Am spus: pe cine am îngropat lângă mama mea? El a spus „Un alt pacient cu același nume”. Trăiesc împreună, bucuria și tristețea  ”, a spus Hilmi Çelik

De asemenea, familia decedatului a fost anunțată, urmând ca aceștia să-l înmormânteze din nou.

„Au sunat de la spital. Sunt în carantină acasă din cauza COVID-19. Au spus că tatăl meu a murit, dar a fost o greșeală, numele au fost confundate  și corpul a fost înmormântat. A trebuit să ne adresăm la parchet din cauza procedurii. Vom scoate corpul tatălui meu, şi  îl vom înmormânta  din nou la locul corect.”, a declarat Servet Yılmaz.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.