sâmbătă, iulie 13, 2024

Campanie de eliberare din închisoare a mamei lui Hakan, un băiețel bolnav de cancer

O campanie a fost lansată pe Twitter solicitând autorităților să o elibereze pe mama lui Hakan,băiețelul  în vârstă de 11 ani, care luptă singur împotriva cancerului într-un spital, conform Stockholm Center for Freedom. 


Hashtag-ul #DirenBeHakan (Fii puternic, Hakan) a fost împărtășit pe scară largă de către utilizatorii de socializare care au apelat la guvernul turc să amâne executarea pedepsei lui Sabriye Dağdeviren. 

Într-o scrisoare, mama băiatului a povestit că uneori este îngrijit de vecinii lor în timpul tratamentului său la spital, deoarece bunica lui trebuie să aibă grijă și de mama ei care are  90 de ani. 

„Cât de dureros este pentru o mamă să știe că fiul ei este îngrijit de altcineva decât familia sa în timpul chimioterapiei. Nu pot face altceva decât să aștept să-l aud pe fiul meu o dată pe săptămână.” a scris Sabriye. 

Hakan a fost diagnosticat cu leucemie în stadiu avansat în ianuarie. Potrivit medicilor, cancerul i-a  atacat ficatul, abdomenul, gâtul și axilele, urmând să mai rămână în spital un an. 

Amândoi părinții săi au fost arestați în 2018 pentru presupuse legături cu mișcarea Gülen. 

Mama lui Hakan a fost condamnată la șase ani, 10 luni de închisoare, iar tatăl său, Gökhan Dağdeviren, la 19 ani.  

Pe 15 iulie 2016 a avut loc tentativă de lovitură de stat eșuată în  Turcia. Guvernul turc condus de președintele turc, Reccep Tayip Erdogan îl acuză pe clericul turc, autoexilat în SUA, Fethullah Gulen pentru orchestrarea puciului.   

Cu toate că Gulen a negat orice acuzație, guvernul turc a impus o campanie de represiuni asupra adepților Mișcării Gulen. 

Astfel, aproximativ 500.000 de persoane au fost supuse urmăririi penale după puciul eșuat, potrivit Ministerului Justiției, iar peste 30.000 de adepți Gülen se află după gratii.

Turcia: 5 jucători ai naționalei valoarea pe piață 155 de milioane de euro. Iată cine este cel mai scump jucător turc!

Presa turcească a estimat că valoarea totală a 5 fotbalişti din echipa națională a Turciei ajunge la 155 de milioane de euro.

Fraudă ca în filme în Istanbul comisă de doi cetățeni britanici de origine română

Un agent imobiliar care dorea să vândă o casă de lux în valoare de 140 de milioane de lire în cartierul Levent, din Istanbul, a fost fraudat cu 14 milioane de lire de către doi cetăţeni britanici de origine română.

Erdogan la summitul NATO: Turcia vrea să fie membră a Organizației de Cooperare de la Shanghai, condusă de China

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat la summitul NATO, de la Washington, care marchează cea de-a 75-a aniversare de la înființarea Alianței, că vrea să se aliaza cu China.

China va deschide o fabrică de mașini electrice în Turcia

Acordul a fost semnat la Istanbul de CEO-ul BYD, Wang Chuanfu, și de Ministrul turc al Industriei și Tehnologiei, Fatih Kaçır, în timpul unei ceremonii la care a participat președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan.

CEDO: Alte 1.000 de cereri privind condamnările pentru utilizarea unei aplicații de pe telefon

În urma unei hotărâri de referință din septembrie 2023 care a constatat că utilizarea aplicației ByLock nu este constituie o probă de încredere sau o infracțiune, CEDO a trimis al treilea lot de 1.000 de cereri.