luni, decembrie 5, 2022

Campanie de eliberare din închisoare a mamei lui Hakan, un băiețel bolnav de cancer

O campanie a fost lansată pe Twitter solicitând autorităților să o elibereze pe mama lui Hakan,băiețelul  în vârstă de 11 ani, care luptă singur împotriva cancerului într-un spital, conform Stockholm Center for Freedom. 


Hashtag-ul #DirenBeHakan (Fii puternic, Hakan) a fost împărtășit pe scară largă de către utilizatorii de socializare care au apelat la guvernul turc să amâne executarea pedepsei lui Sabriye Dağdeviren. 

Într-o scrisoare, mama băiatului a povestit că uneori este îngrijit de vecinii lor în timpul tratamentului său la spital, deoarece bunica lui trebuie să aibă grijă și de mama ei care are  90 de ani. 

„Cât de dureros este pentru o mamă să știe că fiul ei este îngrijit de altcineva decât familia sa în timpul chimioterapiei. Nu pot face altceva decât să aștept să-l aud pe fiul meu o dată pe săptămână.” a scris Sabriye. 

Hakan a fost diagnosticat cu leucemie în stadiu avansat în ianuarie. Potrivit medicilor, cancerul i-a  atacat ficatul, abdomenul, gâtul și axilele, urmând să mai rămână în spital un an. 

Amândoi părinții săi au fost arestați în 2018 pentru presupuse legături cu mișcarea Gülen. 

Mama lui Hakan a fost condamnată la șase ani, 10 luni de închisoare, iar tatăl său, Gökhan Dağdeviren, la 19 ani.  

Pe 15 iulie 2016 a avut loc tentativă de lovitură de stat eșuată în  Turcia. Guvernul turc condus de președintele turc, Reccep Tayip Erdogan îl acuză pe clericul turc, autoexilat în SUA, Fethullah Gulen pentru orchestrarea puciului.   

Cu toate că Gulen a negat orice acuzație, guvernul turc a impus o campanie de represiuni asupra adepților Mișcării Gulen. 

Astfel, aproximativ 500.000 de persoane au fost supuse urmăririi penale după puciul eșuat, potrivit Ministerului Justiției, iar peste 30.000 de adepți Gülen se află după gratii.

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

VIDEO: Istanbul. Un tramvai și un autobuz s-au ciocnit: 33 persoane rănite ușor și 4 persoane rănite grav

Accidentul a avut loc, luni, în jurul orei 09:15, în Alibeyköy. Conform informațiilor obținute, autobuzul IETT cu placa TP 7116, cu pasageri a trecut prin fața tramvaiului.

O turcoaică, primul academician, care predă istoria Imperiul Otoman la Vatican

Aksoy, care a lucrat mult timp în arhivele Vaticanului, a fost ales să predea un curs despre relațiile dintre papalitate și Imperiul Otoman în istoria Orientului apropiat la Institutul Pontifical Oriental.

Fără scăpare! Grecia respinge victimele represiunii lui Erdogan. Turcia le arestează

Solicitanții de azil au fost reținuți imediat de soldații turci, care au arestat patru dintre ei pentru că au intrat într-o zonă militară interzisă și au eliberat în mod inexplicabil unul.

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.