duminică, iulie 25, 2021

Campanie de eliberare din închisoare a mamei lui Hakan, un băiețel bolnav de cancer

O campanie a fost lansată pe Twitter solicitând autorităților să o elibereze pe mama lui Hakan,băiețelul  în vârstă de 11 ani, care luptă singur împotriva cancerului într-un spital, conform Stockholm Center for Freedom. 


Hashtag-ul #DirenBeHakan (Fii puternic, Hakan) a fost împărtășit pe scară largă de către utilizatorii de socializare care au apelat la guvernul turc să amâne executarea pedepsei lui Sabriye Dağdeviren. 

Într-o scrisoare, mama băiatului a povestit că uneori este îngrijit de vecinii lor în timpul tratamentului său la spital, deoarece bunica lui trebuie să aibă grijă și de mama ei care are  90 de ani. 

„Cât de dureros este pentru o mamă să știe că fiul ei este îngrijit de altcineva decât familia sa în timpul chimioterapiei. Nu pot face altceva decât să aștept să-l aud pe fiul meu o dată pe săptămână.” a scris Sabriye. 

Hakan a fost diagnosticat cu leucemie în stadiu avansat în ianuarie. Potrivit medicilor, cancerul i-a  atacat ficatul, abdomenul, gâtul și axilele, urmând să mai rămână în spital un an. 

Amândoi părinții săi au fost arestați în 2018 pentru presupuse legături cu mișcarea Gülen. 

Mama lui Hakan a fost condamnată la șase ani, 10 luni de închisoare, iar tatăl său, Gökhan Dağdeviren, la 19 ani.  

Pe 15 iulie 2016 a avut loc tentativă de lovitură de stat eșuată în  Turcia. Guvernul turc condus de președintele turc, Reccep Tayip Erdogan îl acuză pe clericul turc, autoexilat în SUA, Fethullah Gulen pentru orchestrarea puciului.   

Cu toate că Gulen a negat orice acuzație, guvernul turc a impus o campanie de represiuni asupra adepților Mișcării Gulen. 

Astfel, aproximativ 500.000 de persoane au fost supuse urmăririi penale după puciul eșuat, potrivit Ministerului Justiției, iar peste 30.000 de adepți Gülen se află după gratii.

NewYork: Moscheea finanțată de guvernul refuză servicii funerale susținătorilor Mișcării Gülen

Moscheea Brooklyn Eyup Sultan, care este finanțată și operată de Direcția pentru Afaceri Religioase din Turcia (Diyanet) refuză serviciile religioase a cetățenilor...

Turcia: Mama unui copil cu nevoi speciale a fost reținută

Turcia: Mama unui copil cu nevoi speciale a fost reținută

Ghid complet pentru turiștii care călătoresc în Istanbul de Bayram

Ghid complet pentru turiștii care călătoresc în Istanbul de Bayram

În Kârgâzstan, profesorul profesor de top. În Turcia, terorist

În Kârgâzstan, profesorul profesor de top. În Turcia, terorist

Situație gravă în Turcia: 1.555 de oameni și-au pierdut viața în accidente de muncă în 2021

Situație gravă în Turcia: 1.555 de oameni și-au pierdut viața în accidente de muncă în 2021

Povestea emoționantă a unei familii reunite în Istanbul

Un bărbat care locuiește în Turcia s-a reunit cu fiica care locuiește în Liban, după 12 ani , în Istanbul, conform Hurriyet...