joi, mai 13, 2021

Campanie de eliberare din închisoare a mamei lui Hakan, un băiețel bolnav de cancer

O campanie a fost lansată pe Twitter solicitând autorităților să o elibereze pe mama lui Hakan,băiețelul  în vârstă de 11 ani, care luptă singur împotriva cancerului într-un spital, conform Stockholm Center for Freedom. 


Hashtag-ul #DirenBeHakan (Fii puternic, Hakan) a fost împărtășit pe scară largă de către utilizatorii de socializare care au apelat la guvernul turc să amâne executarea pedepsei lui Sabriye Dağdeviren. 

Într-o scrisoare, mama băiatului a povestit că uneori este îngrijit de vecinii lor în timpul tratamentului său la spital, deoarece bunica lui trebuie să aibă grijă și de mama ei care are  90 de ani. 

„Cât de dureros este pentru o mamă să știe că fiul ei este îngrijit de altcineva decât familia sa în timpul chimioterapiei. Nu pot face altceva decât să aștept să-l aud pe fiul meu o dată pe săptămână.” a scris Sabriye. 

Hakan a fost diagnosticat cu leucemie în stadiu avansat în ianuarie. Potrivit medicilor, cancerul i-a  atacat ficatul, abdomenul, gâtul și axilele, urmând să mai rămână în spital un an. 

Amândoi părinții săi au fost arestați în 2018 pentru presupuse legături cu mișcarea Gülen. 

Mama lui Hakan a fost condamnată la șase ani, 10 luni de închisoare, iar tatăl său, Gökhan Dağdeviren, la 19 ani.  

Pe 15 iulie 2016 a avut loc tentativă de lovitură de stat eșuată în  Turcia. Guvernul turc condus de președintele turc, Reccep Tayip Erdogan îl acuză pe clericul turc, autoexilat în SUA, Fethullah Gulen pentru orchestrarea puciului.   

Cu toate că Gulen a negat orice acuzație, guvernul turc a impus o campanie de represiuni asupra adepților Mișcării Gulen. 

Astfel, aproximativ 500.000 de persoane au fost supuse urmăririi penale după puciul eșuat, potrivit Ministerului Justiției, iar peste 30.000 de adepți Gülen se află după gratii.

Fostul ofițer de poliție, victimă a epurării practicate de guvernul turc, a murit la scurt timp după eliberare

Fostul ofițer de poliție, victimă a epurării practicate de guvernul turc, a murit la scurt timp după eliberare

Povestea nesfârșită a Turciei cu Uniunea Europeană

Republica Turcia este un stat de aproximativ 100 de ani. A fost fondată în condiții dificile, a suferit de foamete în primii 30 de ani, a fost afectată de cel de-al doilea război mondial. A trecut la sistemul multipartid în 1950, dar experiența democrației a fost întreruptă în medie la fiecare zece ani.

Moartea suspectă a jurnalistei de origine kazahă, rămâne fără răspuns după 3 ani

Un parlamentar din partidul de la conducere a făcut declarații despre moartea controversată a unei tinere jurnaliste de origine kurdă, conform Turkish Minutes.

Enes Kanter a dat foc la înștiințarea de arestarea la cererea lui Erdogan

Faimosul baschetbalist, Enes Kanter a dat foc la înștiințarea de arestare trimisă la cererea președintelui Turciei, Recep Erdogan.