vineri, martie 29, 2024

Ancheta lansată după ce guvernul a fost tras la răspundere: “Unde sunt cei 128 de miliarde de dolari?”

Procuratura provinci din Bursa a lansat o anchetă asupra afișelor plasate de principalul opoziție Partidul Popular Republican (CHP) în care trăgea guvernulul la răspundere pentru 128 de miliarde de dolari din rezerva de schimb valutar al Băncii Centrale, relatează Duvar English.

Afișele care au fost plasate pe șase panouri publicitare ale municipiului, urmând să fie date jos la cererea procurorilor, conform declarației primării din Bursa.

De asemenea, procurorii îi acuză pe oficialii CHP că l-au „insultat” președintele Recep Tayyip Erdoğan.

Ancheta a atras reacția mai multor oficiali CHP. Astfel, deputatul CHP Bursa, Nurhayat Altaca Kayıșoğlu, întrebând de ce guvernul a fost deranjat de întrebare.

Hashtag-ul „Unde sunt 128 de miliarde de dolari?” a devenit o tendință pe Twitter după ce liderul CHP, Kemal Kılıçdaroğlu, a pus această întrebare pe contul său de socializare.

Băncile de stat au vândut aproximativ 128 de miliarde de dolari pentru a stabiliza lira în ultimii doi ani, conform Băncii Centrale.

De asemenea, Erdoğan l-a demis pe fostul guvernator al Băncii Centrale, Naci Ağbal, din poziția sa, după ce acesta din urmă a lansat o anchetă cu privire la locul în care a dispărut pierderea rezervelor de schimb valutar.

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Erdoğan va merge la Casa Albă pentru prima dată ca invitat a lui Joe Biden

Dacă informațiile se dovedesc adevărate, Erdogan și Biden, care au purtat deja discuții la summituri internaționale, se vor întâlni pentru prima dată în Biroul Oval.

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.