vineri, martie 29, 2024

Peste 120.000 de minori anchetați pentru că l-ar fi insultat pe Erdogan. Aprope 3000 au fost pedepsiți

Peste 120.000 de minori au fost anchetați pentru „insultarea” președintelui Recep Tayyip Erdoğan, conform Duvar English.

Un total de 128.872 de anchete au fost lansate în șase ani, procurorii evaluând 36.066 de plângeri și lansând dosare penale pentru 11.371 dintre acestea în doar 2019.

Aproximativ 903 de minori cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani au fost judecați, dezvăluind lipsa gravă de libertate de exprimare din țară. Dintre cei 903 de minori menționați, 264 au vârste cuprinse între 12 și 14 ani.

În total, 9.556 din cazuri au condus la condamnări, iar 2.676 au primit pedepse cu închisoarea. Aproximativ 4.325 de persoane au fost achitate.

Potrivit articolului 299 din Codul penal turc, „insultarea” președintelui poate duce la închisoare între unu și patru ani. Dacă fapta este săvârșită în mod deschis, se aplică o creștere de șase ori a pedepsei.

În timp ce mandatul lui Erdoğan în calitate de președinte a văzut un număr record de „insultă” a cazurilor președintelui, cifrele sunt semnificativ mai mici înainte de mandatul său.

În 2016, Curtea Constituțională a respins propunerea de anulare a articolului 299, spunând că este necesară „protecția ordinii publice și a unei societăți democratice”.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Erdoğan va merge la Casa Albă pentru prima dată ca invitat a lui Joe Biden

Dacă informațiile se dovedesc adevărate, Erdogan și Biden, care au purtat deja discuții la summituri internaționale, se vor întâlni pentru prima dată în Biroul Oval.

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.