duminică, aprilie 18, 2021

Pentru prima oară în istoria țării, municipiul Istanbul a angajat primele femei – pompier

Istanbul a angajat 50 de femei pompieri, pentru prima dată în istoria țării, relatează Daily Sabah.

În cadrul proceselor de recrutare pentru departamentul de pompieri din oraș, 50 de femei au concurat împotriva a 200 de bărbați.

Primarul din Istanbul, Ekrem Imamoğlu, a urmărit testul pompierilor de la Avrasya Show and Arts Center. Rulând furtunurile și cărând greutățile de apă, femeile și-au arătat abilitățile.

 „ Am selectat o cotă de 50 de femei la  recrutarea pompierilor. Ne propunem să angajăm încă 500 de angajați anul acesta. Femeile și bărbații ar trebui să se bucure de egalitate în oportunități în fiecare aspect al vieții. Femeile se pot descurca perfect cu această slujbă  ”, a declarat edilul.

 Ekrem Imamoğlu a adăugat că vor diversifica oportunitățile de muncă pentru femeile din municipiu și vor angaja mai multe femei în viitor.

„Dacă nu egalezi munca femeilor cu cea a bărbaților, nu poți vorbi despre o societate bogată din punct de vedere moral. Am avut egalitatea de gen în trecut, dar era limitată la regiunile rurale în care femeile și bărbații lucrau împreună în câmp. Urbanizarea a stricat această egalitate. Acum, o mare parte a populației locuiește în orașe și, din păcate, femeile au fost victime ale acestei urbanizări în ceea ce privește ocuparea forței de muncă ”,explică această.

Deși numărul femeilor rămâne încă mic, femeile își găsesc din ce în ce mai mult un loc în departamentele de pompieri dominate de bărbați din toată țara. 

Rata de ocupare a femeilor este de aproximativ 32% în Turcia, iar guvernul lucrează pentru a spori oportunitățile de angajare pentru femei, cu stimulente și fonduri pentru antreprenori și lucrători.

Ancheta lansată după ce guvernul a fost tras la răspundere: “Unde sunt cei 128 de miliarde de dolari?”

Procuratura provinci din Bursa a lansat o anchetă asupra afișelor plasate de principalul opoziție Partidul Popular Republican (CHP) în care trăgea guvernulul la răspundere pentru 128 de miliarde de dolari din rezerva de schimb valutar al Băncii Centrale

Ramadan în Turcia: Ghidul COVID-19 pentru rugăciunea în moschee

Direcția pentru afaceri religioase a Turciei a publicat ghiduri de pandemie pentru toate moscheile pe care să le urmeze în timpul lunii sfinte islamice a Ramadanului, conform ahval.news

Noi restricții stricte în Turcia în perioada Ramadan: Carantină după ora 19:00

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a anunțat, marți, o serie de măsuri pentru luna sfântă, Ramadan

Scriitorul turc,Ahmet Altan a fost eliberat: „Primul pas către libertate”

Faimosul scriitor turc Ahmet Altan a fost eliberat, miercuri seară, după ce a petrecut mai mult de patru ani după gratii pentru presupusa sa implicare în puciul eșuat din 15 iulie 2016, de lovitură de stat din 2016, conform Turkish Minutes.

CEDO condamnă Turcia pentru încălcarea drepturilor faimosului scriitor, Ahmet Altan

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat Turcia pentru încălcat drepturile proeminentului scriitor Ahmet Altan, conform Duvar English.

Poveste incredibilă!A înmormântat omul greșit lângă mama. Fiul a leșinat când l-a văzut pe tatăl său mergând

Un scenariu ca de film a avut loc în provincia Canakkale din Turcia după ce spitalul a sunat familia în mod eronat, atunci când un bărbat internat la ATI a decedat, conform presei turce.

Ramadan la un an după marele lockdown – la fel sau doar pe alocuri diferit

Ramadan la un an după marele lockdown – la fel sau doar pe alocuri diferit

Controlul social media continuă în Turcia: Pinterest a numit un reprezentant local în Turcia

Rețeaua de socializare Pinterest a fost de acord să numească un reprezentant local în țară, a declarat Ministerul Turciei pentru Transporturi și Infrastructură, conform Duvar English.