duminică, iulie 25, 2021

Pentru prima oară în istoria țării, municipiul Istanbul a angajat primele femei – pompier

Istanbul a angajat 50 de femei pompieri, pentru prima dată în istoria țării, relatează Daily Sabah.

În cadrul proceselor de recrutare pentru departamentul de pompieri din oraș, 50 de femei au concurat împotriva a 200 de bărbați.

Primarul din Istanbul, Ekrem Imamoğlu, a urmărit testul pompierilor de la Avrasya Show and Arts Center. Rulând furtunurile și cărând greutățile de apă, femeile și-au arătat abilitățile.

 „ Am selectat o cotă de 50 de femei la  recrutarea pompierilor. Ne propunem să angajăm încă 500 de angajați anul acesta. Femeile și bărbații ar trebui să se bucure de egalitate în oportunități în fiecare aspect al vieții. Femeile se pot descurca perfect cu această slujbă  ”, a declarat edilul.

 Ekrem Imamoğlu a adăugat că vor diversifica oportunitățile de muncă pentru femeile din municipiu și vor angaja mai multe femei în viitor.

„Dacă nu egalezi munca femeilor cu cea a bărbaților, nu poți vorbi despre o societate bogată din punct de vedere moral. Am avut egalitatea de gen în trecut, dar era limitată la regiunile rurale în care femeile și bărbații lucrau împreună în câmp. Urbanizarea a stricat această egalitate. Acum, o mare parte a populației locuiește în orașe și, din păcate, femeile au fost victime ale acestei urbanizări în ceea ce privește ocuparea forței de muncă ”,explică această.

Deși numărul femeilor rămâne încă mic, femeile își găsesc din ce în ce mai mult un loc în departamentele de pompieri dominate de bărbați din toată țara. 

Rata de ocupare a femeilor este de aproximativ 32% în Turcia, iar guvernul lucrează pentru a spori oportunitățile de angajare pentru femei, cu stimulente și fonduri pentru antreprenori și lucrători.

Turcia: Mama unui copil cu nevoi speciale a fost reținută

Turcia: Mama unui copil cu nevoi speciale a fost reținută

Situație gravă în Turcia: 1.555 de oameni și-au pierdut viața în accidente de muncă în 2021

Situație gravă în Turcia: 1.555 de oameni și-au pierdut viața în accidente de muncă în 2021

În Kârgâzstan, profesorul profesor de top. În Turcia, terorist

În Kârgâzstan, profesorul profesor de top. În Turcia, terorist

Ghid complet pentru turiștii care călătoresc în Istanbul de Bayram

Ghid complet pentru turiștii care călătoresc în Istanbul de Bayram

Moment viral: Erdogan adoarme în timpul unui discurs

Un videoclip a ajuns viral pe rețelele de socializare cu președintele turc,Recep Tayyip Erdoğan adormind o clipă în timp ce se adresa...

NewYork: Moscheea finanțată de guvernul refuză servicii funerale susținătorilor Mișcării Gülen

Moscheea Brooklyn Eyup Sultan, care este finanțată și operată de Direcția pentru Afaceri Religioase din Turcia (Diyanet) refuză serviciile religioase a cetățenilor...