sâmbătă, aprilie 9, 2022

Pentru prima oară în istoria țării, municipiul Istanbul a angajat primele femei – pompier

Istanbul a angajat 50 de femei pompieri, pentru prima dată în istoria țării, relatează Daily Sabah.

În cadrul proceselor de recrutare pentru departamentul de pompieri din oraș, 50 de femei au concurat împotriva a 200 de bărbați.

Primarul din Istanbul, Ekrem Imamoğlu, a urmărit testul pompierilor de la Avrasya Show and Arts Center. Rulând furtunurile și cărând greutățile de apă, femeile și-au arătat abilitățile.

 „ Am selectat o cotă de 50 de femei la  recrutarea pompierilor. Ne propunem să angajăm încă 500 de angajați anul acesta. Femeile și bărbații ar trebui să se bucure de egalitate în oportunități în fiecare aspect al vieții. Femeile se pot descurca perfect cu această slujbă  ”, a declarat edilul.

 Ekrem Imamoğlu a adăugat că vor diversifica oportunitățile de muncă pentru femeile din municipiu și vor angaja mai multe femei în viitor.

„Dacă nu egalezi munca femeilor cu cea a bărbaților, nu poți vorbi despre o societate bogată din punct de vedere moral. Am avut egalitatea de gen în trecut, dar era limitată la regiunile rurale în care femeile și bărbații lucrau împreună în câmp. Urbanizarea a stricat această egalitate. Acum, o mare parte a populației locuiește în orașe și, din păcate, femeile au fost victime ale acestei urbanizări în ceea ce privește ocuparea forței de muncă ”,explică această.

Deși numărul femeilor rămâne încă mic, femeile își găsesc din ce în ce mai mult un loc în departamentele de pompieri dominate de bărbați din toată țara. 

Rata de ocupare a femeilor este de aproximativ 32% în Turcia, iar guvernul lucrează pentru a spori oportunitățile de angajare pentru femei, cu stimulente și fonduri pentru antreprenori și lucrători.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.