luni, decembrie 5, 2022

O fetiță de 9 ani s-a înecat în râul Evros în timp ce încerca să fugă din Turcia împreună cu mama ei

O fetiță de nouă ani s-a înecat joi, în timp ce încerca să traverseze râul Evros pentru a fugi din Turcia, împreună  cu mama ei, conform Turkish Minutes.

Nurefșan Teke a încercat să treacă râul împreunp cu mama ei, Neslihan,fugind din țară  din cauza represiunii guvernului lui Erdogan împotriva membrilor  Mișcării Gülen. 

Corpul neînsuflețit al copilei a fost găsit pe malurile râului turc în aceeași zi. Familia se confruntă cu o interdicție de călătorie de când autoritățile turce au refuzat să le elibereze pașapoarte.

Alte cazuri similare

Mii de oameni au fugit ilegal din Turcia de la încercarea de lovitură de stat din iulie 2016, deoarece guvernul a anulat pașapoartele a mii de oameni. Din acest motiv s-au petrecut multe evenimente tragice de acest fel. 

Unul din cazuri este Hüseyin Maden, un profesor de 40 de ani din Kastamonu, demis în urma loviturii de stat eșuate.El  s-a înecat  în noiembrie 2017,  împreună cu soția și cei trei copii în timp ce căutau să ajungă  pe insula greacă Lesbos.

De asemenea, în februarie 2018, opt cetățeni turci, inclusiv trei copii, două femei și trei bărbați, și-au pierdut viața în râul Evros. Membrii familiilor Doğan și Abdurrezzak încercau să ajungă în Grecia cu aceeași barcă.

În iulie 2018, Hatice Akçabay, în vârstă de 36 de ani, și cei trei fii ai săi, Ahmet Esat, în vârstă de 7 ani, Mesut în vârstă de 5 ani și Aras, în vârstă de 1 an, au dispărut după ce o barcă care transporta mai mulți solicitanți de azil turci s-a răsturnat în râul Evros.

Pe 15 iulie 2016 a avut loc tentativă de lovitură de stat  eșuată  în  Turcia. Guvernul turc condus de președintele turc, Reccep Tayip Erdogan îl acuză pe clericul turc, autoexilat în SUA, Fethullah Gulen pentru orchestrarea puciului.  

Cu toate că Gulen a negat orice acuzație, guvernul turc a impus o campanie de represiuni asupra adepților Mișcării Gulen.

Astfel, aproximativ 500.000 de persoane au fost supuse urmăririi penale după puciul eșuat, potrivit Ministerului Justiției, iar peste 30.000 de adepți Gülen se află după gratii.

Peste 150.000 de cetățeni turci au fost concediați după puciul eșuat din 2016, majoritatea fiind funcționari publici din sistemul educațional sau juridic.Mai mult, peste 700 de copii cu vârsta sub 6 ani își însoțesc mamele în închisoare și trăiesc în condiții precare.

Mai multe rapoarte internaționale indică faptul că incidentele de tortură și de tratamente rele au fost în creștere după lovitura de stat eșuată din 2016, în centrele de detenție turcești.

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

O turcoaică, primul academician, care predă istoria Imperiul Otoman la Vatican

Aksoy, care a lucrat mult timp în arhivele Vaticanului, a fost ales să predea un curs despre relațiile dintre papalitate și Imperiul Otoman în istoria Orientului apropiat la Institutul Pontifical Oriental.

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.