sâmbătă, aprilie 9, 2022

O fetiță de 9 ani s-a înecat în râul Evros în timp ce încerca să fugă din Turcia împreună cu mama ei

O fetiță de nouă ani s-a înecat joi, în timp ce încerca să traverseze râul Evros pentru a fugi din Turcia, împreună  cu mama ei, conform Turkish Minutes.

Nurefșan Teke a încercat să treacă râul împreunp cu mama ei, Neslihan,fugind din țară  din cauza represiunii guvernului lui Erdogan împotriva membrilor  Mișcării Gülen. 

Corpul neînsuflețit al copilei a fost găsit pe malurile râului turc în aceeași zi. Familia se confruntă cu o interdicție de călătorie de când autoritățile turce au refuzat să le elibereze pașapoarte.

Alte cazuri similare

Mii de oameni au fugit ilegal din Turcia de la încercarea de lovitură de stat din iulie 2016, deoarece guvernul a anulat pașapoartele a mii de oameni. Din acest motiv s-au petrecut multe evenimente tragice de acest fel. 

Unul din cazuri este Hüseyin Maden, un profesor de 40 de ani din Kastamonu, demis în urma loviturii de stat eșuate.El  s-a înecat  în noiembrie 2017,  împreună cu soția și cei trei copii în timp ce căutau să ajungă  pe insula greacă Lesbos.

De asemenea, în februarie 2018, opt cetățeni turci, inclusiv trei copii, două femei și trei bărbați, și-au pierdut viața în râul Evros. Membrii familiilor Doğan și Abdurrezzak încercau să ajungă în Grecia cu aceeași barcă.

În iulie 2018, Hatice Akçabay, în vârstă de 36 de ani, și cei trei fii ai săi, Ahmet Esat, în vârstă de 7 ani, Mesut în vârstă de 5 ani și Aras, în vârstă de 1 an, au dispărut după ce o barcă care transporta mai mulți solicitanți de azil turci s-a răsturnat în râul Evros.

Pe 15 iulie 2016 a avut loc tentativă de lovitură de stat  eșuată  în  Turcia. Guvernul turc condus de președintele turc, Reccep Tayip Erdogan îl acuză pe clericul turc, autoexilat în SUA, Fethullah Gulen pentru orchestrarea puciului.  

Cu toate că Gulen a negat orice acuzație, guvernul turc a impus o campanie de represiuni asupra adepților Mișcării Gulen.

Astfel, aproximativ 500.000 de persoane au fost supuse urmăririi penale după puciul eșuat, potrivit Ministerului Justiției, iar peste 30.000 de adepți Gülen se află după gratii.

Peste 150.000 de cetățeni turci au fost concediați după puciul eșuat din 2016, majoritatea fiind funcționari publici din sistemul educațional sau juridic.Mai mult, peste 700 de copii cu vârsta sub 6 ani își însoțesc mamele în închisoare și trăiesc în condiții precare.

Mai multe rapoarte internaționale indică faptul că incidentele de tortură și de tratamente rele au fost în creștere după lovitura de stat eșuată din 2016, în centrele de detenție turcești.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.