duminică, iulie 25, 2021

O fetiță de 9 ani s-a înecat în râul Evros în timp ce încerca să fugă din Turcia împreună cu mama ei

O fetiță de nouă ani s-a înecat joi, în timp ce încerca să traverseze râul Evros pentru a fugi din Turcia, împreună  cu mama ei, conform Turkish Minutes.

Nurefșan Teke a încercat să treacă râul împreunp cu mama ei, Neslihan,fugind din țară  din cauza represiunii guvernului lui Erdogan împotriva membrilor  Mișcării Gülen. 

Corpul neînsuflețit al copilei a fost găsit pe malurile râului turc în aceeași zi. Familia se confruntă cu o interdicție de călătorie de când autoritățile turce au refuzat să le elibereze pașapoarte.

Alte cazuri similare

Mii de oameni au fugit ilegal din Turcia de la încercarea de lovitură de stat din iulie 2016, deoarece guvernul a anulat pașapoartele a mii de oameni. Din acest motiv s-au petrecut multe evenimente tragice de acest fel. 

Unul din cazuri este Hüseyin Maden, un profesor de 40 de ani din Kastamonu, demis în urma loviturii de stat eșuate.El  s-a înecat  în noiembrie 2017,  împreună cu soția și cei trei copii în timp ce căutau să ajungă  pe insula greacă Lesbos.

De asemenea, în februarie 2018, opt cetățeni turci, inclusiv trei copii, două femei și trei bărbați, și-au pierdut viața în râul Evros. Membrii familiilor Doğan și Abdurrezzak încercau să ajungă în Grecia cu aceeași barcă.

În iulie 2018, Hatice Akçabay, în vârstă de 36 de ani, și cei trei fii ai săi, Ahmet Esat, în vârstă de 7 ani, Mesut în vârstă de 5 ani și Aras, în vârstă de 1 an, au dispărut după ce o barcă care transporta mai mulți solicitanți de azil turci s-a răsturnat în râul Evros.

Pe 15 iulie 2016 a avut loc tentativă de lovitură de stat  eșuată  în  Turcia. Guvernul turc condus de președintele turc, Reccep Tayip Erdogan îl acuză pe clericul turc, autoexilat în SUA, Fethullah Gulen pentru orchestrarea puciului.  

Cu toate că Gulen a negat orice acuzație, guvernul turc a impus o campanie de represiuni asupra adepților Mișcării Gulen.

Astfel, aproximativ 500.000 de persoane au fost supuse urmăririi penale după puciul eșuat, potrivit Ministerului Justiției, iar peste 30.000 de adepți Gülen se află după gratii.

Peste 150.000 de cetățeni turci au fost concediați după puciul eșuat din 2016, majoritatea fiind funcționari publici din sistemul educațional sau juridic.Mai mult, peste 700 de copii cu vârsta sub 6 ani își însoțesc mamele în închisoare și trăiesc în condiții precare.

Mai multe rapoarte internaționale indică faptul că incidentele de tortură și de tratamente rele au fost în creștere după lovitura de stat eșuată din 2016, în centrele de detenție turcești.

În Kârgâzstan, profesorul profesor de top. În Turcia, terorist

În Kârgâzstan, profesorul profesor de top. În Turcia, terorist

Ghid complet pentru turiștii care călătoresc în Istanbul de Bayram

Ghid complet pentru turiștii care călătoresc în Istanbul de Bayram

Turcia: Mama unui copil cu nevoi speciale a fost reținută

Turcia: Mama unui copil cu nevoi speciale a fost reținută

Moment viral: Erdogan adoarme în timpul unui discurs

Un videoclip a ajuns viral pe rețelele de socializare cu președintele turc,Recep Tayyip Erdoğan adormind o clipă în timp ce se adresa...

Situație gravă în Turcia: 1.555 de oameni și-au pierdut viața în accidente de muncă în 2021

Situație gravă în Turcia: 1.555 de oameni și-au pierdut viața în accidente de muncă în 2021

NewYork: Moscheea finanțată de guvernul refuză servicii funerale susținătorilor Mișcării Gülen

Moscheea Brooklyn Eyup Sultan, care este finanțată și operată de Direcția pentru Afaceri Religioase din Turcia (Diyanet) refuză serviciile religioase a cetățenilor...