luni, decembrie 6, 2021

Partidul lui Erdogan a pierdut aproximativ 13% din votanți, după declarațiile mafiotului turc

Aproximativ 13,2 la sută dintre susținătorii Partidului pentru Justiție și Dezvoltare (AKP), condus de președintele turc, Recep Erdogan, au declarat că vor vota pentru alte partide în următoarele alegeri, după dezvăluirile mafiotului turc despre relațiile dintre stat și mafie, relatează Turkish Minutes. 

Potrivit sondajului Centrului pentru Studii Socio-Politice de Teren, realizat în 16 provincii din regiunile estice și sud-estice ale Turciei și constând în interviuri față în față cu 1.064 .

La întrebarea: „Afirmațiile lui Sedat Peker pe rețelele sociale vă afectează preferințele partidului în calitate de alegători? ”, 4,2 la sută au răspuns cu:„Am decis să schimb partidul”.

 13,2 la sută dintre alegătorii AKP, în timp ce 42 la sută din principalul opoziție Partidul Popular Republican (CHP) și 38,3 la sută dintre susținătorii Partidului Democrat al Poporului (HDP) pro-kurd au răspuns la aceeași întrebare cu „Am decis să susțin în continuare partidul pentru care am votat ”, potrivit sondajului.

La întrebarea care este principala problemă a Turciei, 54,6 la sută dintre participanți au răspuns „criză economică / șomaj”, în timp ce 17,6 la sută au spus „problema kurdă”, 5,6 la sută au spus „mediul de conflict / violență” și 4,9 au spus „situația actuală a sistemul juridic.”

Rezultatele au arătat, de asemenea, că 62,8% dintre respondenți au considerat că sistemul prezidențial executiv, care a fost adoptat în Turcia cu 51,4% din voturi la un referendum din aprilie 2017, a fost „nereușit”, în timp ce doar 16,3% au spus că sistemul a fost „ de succes.”

În 2018, Turcia a trecut de la un sistem parlamentar de guvernare la un sistem prezidențial executiv, care l-a ajutat pe Erdoğan și AKP să fie puterea dominatoare.

Potrivit sondajului, 65% dintre cei interogați au spus că țara trebuie să organizeze alegeri rapide.

Sedat Peker, șeful unuia dintre cele mai puternice grupuri mafiote din Turcia, care a fost odată un susținător ferm al președintelui Recep Tayyip Erdoğan, a stabilit de la începutul lunii mai agenda politică a țării prin videoclipuri pe care le postează pe YouTube.

Șeful mafiei a acuzat foști și actuali oficiali guvernamentali și rudele acestora de corupție, trafic de droguri, viol și crimă, printre alte infracțiuni.

Ministrul Finanțelor a demisionat, după prăbușirea monedei. Pe cine a numit Erdogan noul ministru?

Erdogan l-a numit în funcție pe Nureddin Nebati, care era viceministru, potrivit unui anunț publicat în Monitorul Oficial.

2 sate din Turcia pe lista celor mai frumoase sate ale ONU

2 sate din Turcia pe lista celor mai frumoase sate ale ONU

10 foști cadeți au fost eliberați după cinci ani de la puciul eșuat. 24 sunt încă închiși

Zece foști cadeți militari care au fost închiși în renumita închisoare Silivri, din Istanbul de mai bine de cinci ani sub acuzații de lovitură de stat au fost eliberați printr-o decizie judecătorească

Turcia: Nume la biscuiți schimbați din motive de discriminare rasială

Turcia: Nume la biscuiți schimbați din motive de discriminare rasială

Erdogan vorbește din nou. Dolarul se apropie de 14 lire

Erdogan vorbește din nou. Dolarul se apropie de 14 lire

Raport din Anglia: Armata din Trucia folosește un algoritm pentru a „persecuta” guleniștii

Raport din Anglia: Armata din Trucia folosește un algoritm pentru a „persecuta” guleniștii

Dezastru în Turcia: Cel puțin 6 persoane ucise. Aproape 40 rănite în urma furtunilor violente

Turcia: Cel puțin 6 persoane ucise. Aproape 40 rănite în urma furtunilor violente

Faimosul sportiv turc a devenit cetățean american. Și-a schimbat nume în „Libertate”

Faimosul sportiv turc a devenit cetățean american. Și-a schimbat nume în „Libertate”