vineri, aprilie 12, 2024

„Parcul Îndrăgostiților.”Un turc a creat o grădină cu flori pe trotuar pentru soția lui bolnavă 

Un turc a creat o grădină cu flori pe trotuar pentru soția bolnavă, într-un gest impresionant, atrăgând ajutorul autorităților locale și a atenția presei.

Mücella Çetin, din provincia vestică Eskișehir a suferit o hemoragie cerebrală în urmă cu aproximativ 15 ani, rămânând parțial paralizată. Patru ani mai târziu, ea a suferit o intervenție chirurgicală pe creier, care i-a afectat memorie.

Medicii i-au spus soțului ei că are șansa să se vindece pe deplin, dar va avea nevoie de mai multă expunere la soare și oxigen, împreună cu medicamente. 

Parcul Îndrăgostiților

Memduh Çetin s-a gândit că o grădină ar fi perfectă, dar stăteau la apartalement, iar soția lui abia putea să meargă pe jos până în parc. 

Mai întâi, a mutat-o ​​în apartamentul de la primul etaj din bloc și a montat pereții exteriori cu bare de fier, astfel încât soția sa se poată ține în timp ce mergea neasistată.

Apoi, a adus ghivece de flori și a plantat pini mici. De-a lungul timpului, a adus mai multe ghivece, cu o varietate de flori. Cuplul iese adesea în „grădina” lor, un loc pe care localnicii l-au poreclit „Parcul Îndrăgostiților.”

„Acești pini și flori au funcționat. Am cheltuit mult, dar a meritat pentru ea. Mi-aș dori să îmi permit să-i cumpăr mai multe flori. Această grădină i-a schimbat viața și recomand tuturor să aibă o grădină. Miroase atât de bine” a spus Memduh Çetin.

„Era chiar  rău. Nu își recunoștea copiii. Dar ea este bine acum și nu are nicio durere”,susțune Çetin, căsătorit cu soția sa de 56 de ani.

„Sunt aici în grădină în fiecare zi. Mă simt perfect. Este ca și cum aș fi renăscut. Singura mea provocare este să nu pot merge fără prea multă asistență. În afară de asta, sunt bine. Am o priveliste frumoasa aici. Soțul meu are grijă de mine”, a adăugat Mücella Çetin, în vârstă de 76 de ani.

Când povestea cuplului a devenit virală, municipalitatea locală din provincia Eskişehir, unde locuiau, s-a grăbit să ajute. Municipalitatea au adus flori proaspete în grădină.

Antalya: Povestea ciobanului care locuiește de 17 ani singur în munți

Turma de capre a lui Çabuk a fost furată peste noapte, în 2007. Acesta a spus că și-a închis caprele și, când s-a trezit dimineața, nu mai era niciuna.

„Calapodul fesului”, povestea de Bairam a lui Aziz Nesin, cunoscut ca și Caragiale al Turciei

De bairam, in fiecare casă se cumpara zaharicale. În anii aceia, în casa noastra nu prea erau zaharicale de bairam. Musafirii care veneau la noi aduceau o cutie cu dulciuri anume pentru bairam. Dar dulciurile aduse de musafiri nu era pentru noi, le țineam ca să avem cu ce trata musafirii ce vor sosi mai târziu..

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme. 

Turcia. Fără taxe de drum și transportul public gratuit timp de 9 zile, cu ocazia Ramadan Bayram

În urma unui decret al președintelui Recep Tayyip Erdogan, Ministrului Transporturilor și Comunicațiilor, Abdulkadir Uraloglu, a anunțat drumurile și podurile publice vor fi gratuite timp de nouă zile în Istanbul, Ankara și Izmir.

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești