miercuri, noiembrie 30, 2022

„Parcul Îndrăgostiților.”Un turc a creat o grădină cu flori pe trotuar pentru soția lui bolnavă 

Un turc a creat o grădină cu flori pe trotuar pentru soția bolnavă, într-un gest impresionant, atrăgând ajutorul autorităților locale și a atenția presei.

Mücella Çetin, din provincia vestică Eskișehir a suferit o hemoragie cerebrală în urmă cu aproximativ 15 ani, rămânând parțial paralizată. Patru ani mai târziu, ea a suferit o intervenție chirurgicală pe creier, care i-a afectat memorie.

Medicii i-au spus soțului ei că are șansa să se vindece pe deplin, dar va avea nevoie de mai multă expunere la soare și oxigen, împreună cu medicamente. 

Parcul Îndrăgostiților

Memduh Çetin s-a gândit că o grădină ar fi perfectă, dar stăteau la apartalement, iar soția lui abia putea să meargă pe jos până în parc. 

Mai întâi, a mutat-o ​​în apartamentul de la primul etaj din bloc și a montat pereții exteriori cu bare de fier, astfel încât soția sa se poată ține în timp ce mergea neasistată.

Apoi, a adus ghivece de flori și a plantat pini mici. De-a lungul timpului, a adus mai multe ghivece, cu o varietate de flori. Cuplul iese adesea în „grădina” lor, un loc pe care localnicii l-au poreclit „Parcul Îndrăgostiților.”

„Acești pini și flori au funcționat. Am cheltuit mult, dar a meritat pentru ea. Mi-aș dori să îmi permit să-i cumpăr mai multe flori. Această grădină i-a schimbat viața și recomand tuturor să aibă o grădină. Miroase atât de bine” a spus Memduh Çetin.

„Era chiar  rău. Nu își recunoștea copiii. Dar ea este bine acum și nu are nicio durere”,susțune Çetin, căsătorit cu soția sa de 56 de ani.

„Sunt aici în grădină în fiecare zi. Mă simt perfect. Este ca și cum aș fi renăscut. Singura mea provocare este să nu pot merge fără prea multă asistență. În afară de asta, sunt bine. Am o priveliste frumoasa aici. Soțul meu are grijă de mine”, a adăugat Mücella Çetin, în vârstă de 76 de ani.

Când povestea cuplului a devenit virală, municipalitatea locală din provincia Eskişehir, unde locuiau, s-a grăbit să ajute. Municipalitatea au adus flori proaspete în grădină.

Istanbul: Cum se menține cultura străveche a cafelei în lumea modernă

Există locuri mai proaste pentru o cafea de dimineață decât la unchiul Mustafa Jean. Stând pe unul dintre scaunele din curtea liniştită de lângă bulevardul Istiklal, îmi dau seama că nu sunt singurul care crede asta: o pisică de stradă şi-a găsit şi ea un loc propriu, ghemuită pe o pernă lângă mine raze. Un zgomot liniștit de cești vine din bucătăria mică din colț.

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

Una dintre cele mai bune călătorii din lume pentru 2023: Istanbul-Sofia Express

Trenul de noapte din Turcia către Bulgaria a început să funcționeze din nou în acest an și a fost votat de Lonely...

Criza economică din Turcia: Anvelope de iarnă au început să fie date în chirie

Serdar Pektaş, care lucrează de 10 ani ca producător de anvelope pentru autovehicule în districtul Kadirli, din Osmaniye, a decis să continue serviciul de închiriere a anvelopelor de iarnă pe care l-a început anul trecut.

O turcoaică, primul academician, care predă istoria Imperiul Otoman la Vatican

Aksoy, care a lucrat mult timp în arhivele Vaticanului, a fost ales să predea un curs despre relațiile dintre papalitate și Imperiul Otoman în istoria Orientului apropiat la Institutul Pontifical Oriental.

Demirtaș despre explozia din Istanbul: „Focalizați-vă pe fapte ascunse, nu pe este arătat”

În articolul său intitulat „Doar întreb”, Demirtaș a amintit că 52 de kilograme de explozibili au fost găsite într-o mașină de poliție în provincia estică, Yüksekova în martie și a examinat declarațiile ministrului de interne, Süleyman Soylu.

Turcia: Numărul turiștilor a ajuns la 45 de milioane în 10 luni. Nemții pe primul loc

În aceeași perioadă a anului 2021, 2,75 milioane de turişti germani au venit în Turcia. În 2020, această cifră a fost de puțin peste 1 milion.