Ovidiu Nahoi: “România rămâne atașată valorilor europene”
Jurnalistul Ovidiu Nahoi, la Eurocronica de la RFI a abordat situația profesorei de engleză de origine turcă din București care a fost arestată pentru a fi extrădată la cererea lui Erdogan, lăudând refuzul prompt a autorităților române.
România după ce a refuzat pentru a doua oară, anul acesta, extrădarea a cetățenilor turci, a exprimat clar că “rămâne atașată valorilor europene”, chiar dacă Turcia este “o țară prietenă și aliată în cadrul NATO”
Mai mult, Ovidiu Nahoi a subliniat că refuzul autorităților române de a o extrăda pe tânara profesoară este “este o bună și pentru cetățenii proprii”.
De asemenea, Ovidiu a aplaud reacția promptă a presei românești în cazurile de extrădare, dând dovadă că presa veghează asupra respectării drepturilor omului în România.
Jurnalistul Ovidiu Nahoi, la Eurocronica de la RFI a abordat situația profesorei de engleză de origine turcă din București care a fost arestată pentru a fi extrădată la cererea lui Erdogan, lăudând refuzul prompt a autorităților române.România după ce a refuzat pentru a doua oară, anul acesta, extrădarea a cetățenilor turci, a exprimat clar că “rămâne atașată valorilor europene”, chiar dacă Turcia este “o țară prietenă și aliată în cadrul NATO”Mai mult, Ovidiu Nahoi a subliniat că refuzul autorităților române de a o extrăda pe tânara profesoară este “este o bună și pentru cetățenii proprii”. De asemenea, Ovidiu a aplaud reacția promptă a presei românești în cazurile de extrădare, dând dovadă că presa veghează asupra respectării drepturilor omului în România.
Gepostet von Zaman Romania am Samstag, 21. Dezember 2019
Incidentul a avut loc vineri, în timpul discursului televizat al lui Erdogan la Forumul Mondial TRT de la Istanbul. În timp ce președintele s-a adresat audienței, protestatarii au acuzat administrația sa de ipocrizie, strigând sloganuri precum „Navele poartă bombe în Gaza” și „Sioniștii își continuă operațiunile în mările și porturile noastre”.
Autoritatea pentru Tehnologiile Informației și Comunicațiilor (BTK) elaborează o propunere pentru a interzice copiilor sub 13 ani să folosească platformele de rețele sociale, în timp ce Ministerul Familiei și Serviciilor Sociale colaborează cu Parlamentul turc pentru a limita utilizarea smartphone-ului pentru copiii din aceeași grupă de vârstă.