miercuri, iulie 28, 2021

Instituțiile de stat și-au retras reclamele din două ziare de opoziție:”Dreptul la reclamă este un drept al publicului”

Instituția care se ocupă cu publicitatea din presă în Turcia a anulat reclamele instituțiilor de stat din două cotidiane de opoziție, acțiune care ar aduce pagube economice instituțiilor de presă, a raportat Gazete Duvar.

Instituția a blochat reclamele ziarelor Evrensel și Birgün începând cu luna august, moment în care au fost făcute noi numiri în cadrul organizației.

Reacția ziarului Birgün

Președintele Consiliului de administrație al cotidianului Birgün, Ibrahim Aydın a criticat decizia instituției.

„Acestea  se folosesc de un sistem care are drept scop eliminarea ziarelor în ansamblu. Ziarele precum Birgün și Evrensel nu caută profit. Dimpotrivă, încercăm să fim vocea opoziției publice și a celor asupriți din țară. Desfășurăm un serviciu public ”, a declarat Aydin.

Aydın a menționat că scopul instituției de stat este de a face ca ziarele din opoziție să dea faliment, în loc să le închidă direct.

„Ne vom ține ziarele pe picioare, indiferent de ce se întâmplă. Am dori să se știe că aceste practici nu înseamnă nimic pentru noi. Dreptul la reclamă este un drept al publicului. Trebuie împărțit în mod egal. Acesta este dreptul nostru și vom continua să luptăm pentru asta ”, a subliniat acesta.

Reacția ziarului Evrensel

De asemenea, redactorul-șef Evrensel, Fatih Polat, a declarat că instituția de control din  presă a implementat un asediu sistematic asupra ziarelor critice la adresa  guvernului, argumentând că decizia este legată de articole critice la adresa președintelui Recep Tayyip Erdoğan.

„Ni s-a cerut să ne  formulăm și să trimitem apărarea în legătură cu o poveste despre președintele Erdoğan. Am trimis una cu numeroase referințe. Reclamele au fost anulate la două zile, din cauza acestei povești”  a declarat redactorul-șef.

UNESCO cere Turciei un raport în care să detalieze modificările aduse în Hagia Sofia

UNESCO cere Turciei un raport în care să detalieze modificările aduse în Hagia Sofia

După vacanța de Bayram: Blocaje în trafic. Cazurile de COVID-19 în creștere

Creșterea numărului de oameni și-au vizitat familiile sau au mers în stațiunile de pe litoralul turcesc, cu ocazia Kurban Bayram au dus...

Turcia: Până la 5 ani de închisoare pentru „dezinformare” pe rețelele de socializare

Turcia: Până la 5 ani de închisoare pentru „dezinformare” pe rețelele de socializare

În Kârgâzstan, profesorul profesor de top. În Turcia, terorist

În Kârgâzstan, profesorul profesor de top. În Turcia, terorist

NewYork: Moscheea finanțată de guvernul refuză servicii funerale susținătorilor Mișcării Gülen

Moscheea Brooklyn Eyup Sultan, care este finanțată și operată de Direcția pentru Afaceri Religioase din Turcia (Diyanet) refuză serviciile religioase a cetățenilor...

Moment viral: Erdogan adoarme în timpul unui discurs

Un videoclip a ajuns viral pe rețelele de socializare cu președintele turc,Recep Tayyip Erdoğan adormind o clipă în timp ce se adresa...

Femeile reprezintă 3% din funcțiile de conducere din Turcia

Femeile reprezintă 3% din funcțiile de conducere din Turcia