miercuri, februarie 21, 2024

Ankara: Fostul primar a angajat din bani publici o maseuză moldoveancă

O moldoveancă a fost angajată timp de cinci ani la primăria Ankara, în timpul mandatului fostului primar, Melih Gökçek, reprezentant al  partidului lui Erdogan, Partidului Justiție și Dezvoltare (AKP), a raportat Birgün.

Ana A. a fost angajată în 2012, în funcția de kinetoterapeut, dar a lucrat doar ca maseuză personală la reședința lui Gökçek, fiind plătită cu un salariu de 3.800 TL (2100 de dolari) pe lună. 

Femeia s-a întors la muncă cu o lună înainte ca Gökçek să demisioneze în octombrie 2017.

Gökçek a fost adesea acuzat de corupție și de irosirea banilor contribuabililor în timpul mandatului său de primar al Ankarei între 1994 și 2017, cu toate acestea, nu s-au depus niciodată acuzații penale împotriva sa.

Turcia: Un jurnalist riscă 5 ani de închisoare după ce a scris despre corupția din justiție

Tolga Şardan este acuzat de „diseminarea publică a informaţiilor înşelătoare” şi „insultarea organelor judiciare ale statului” în temeiul Codului penal turc (TCK) în rechizitoriul de şase pagini.

Ahmet Altan și alți faimoși jurnaliști condamnaţi la închisoare pentru terorism, după rejudecare

Aceștia au fost condamnați sub acuzații de terorism pentru că au lucrat anterior la instituții de presă considerate apropiate mișcării Gülen.

Operațiunea de căutare de la controversată mina de aur a fost oprită

Ministerul Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice, pe 17 februarie, a anunțat că licența minei a fost anulată.

Un nou capitol între Turcia și Egipt. Erdogan primit cu fanfară de către Sisi

Sisi l-a întâmpinat personal pe Erdoğan cu fanfară pe aeroportul din Cairo, înainte ca cei doi să semneze mai multe acorduri.