Lotul de informatică al României a obținut trei medalii de aur și o medalie de argint la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori (EJOI), anunță Ministerul Educației. Medaliile de aur au fost obținute de Alexandru Luchianov – elev în clasa a IX-a la Liceul Internațional de Informatică din Bucureşti, Luca Perju-Verzotti – elev în clasa a IX-a la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti, și de Alexandru Raul Todoran – elev în clasa a VII-a la Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăștie, județul Hunedoara.
Alexandru Luchianov, distins și anul trecut cu aur, a ocupat prima poziție în clasament, înregistrând punctajul maxim posibil. Locul al doilea a fost ocupat de Luca Perju-Verzotti, care a câștigat bronz la ediția de anul trecut, precizează Ministerul Educației, într-un comunicat remis Edupedu.ro.
Medalia de argint i-a revenit lui Mihnea Andreescu – elev în clasa a VIII-a la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din Bucureşti.
Echipa României a fost însoțită şi coordonată pe parcursul concursului de profesorii Gheorghe-Eugen Nodea de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, care a fost Team leader, și Ciprian Cheșcă de la Liceul Tehnologic „Grigore C. Moisil” din Buzău – Deputy leader.
Ce țări au participat la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori 2019
La Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori 2019 au participat 90 de elevi din următoarele 24 de țări:
- Armenia, Azerbaidjan, Belgia, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cipru, Estonia, Franța, Georgia, Grecia, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia, Ucraina și Ungaria.Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori s-a desfășurat în perioada 23 – 29 august, la Maribor, în Slovenia. Aceasta a fost a treia ediție a olimpiadei
Olimpiada Europeană de Informatică pentru juniori (EJOI) este organizată după regulile şi standardele Olimpiadei Internaţionale de Informatică (IOI). Potrivit regulamentului, pot fi înscriși elevi din învățământul secundar, cu vârsta de până la 15 ani, fiecare echipă având doi profesori coordonatori şi maximum 4 elevi.