joi, februarie 11, 2021

Profesorul bolnav de cancer pulmonar a slăbit până la 53 de kilograme, își așteaptă moartea în închisoare

Maltratarea deținuților bolnavi și a condamnaților în închisorile turcești,  continuă. După recenta moarte a profesorului Taccettin Toprak (36 de ani) bolnav de cancer, care a murit pe 24 august, toate rudele  deținuților care sunt bolnavi în închisoare au început să se îngrijoreze tot mai mult. Deși Toprak avea cancer, solicitarea cererii sale de eliberare a fost respinsă de trei ori și în ultima etapă  fost dus de urgență la spital unde și-a pierdut viața

Özgür Doğan (42), deținut diagnosticat în urmă cu 5 luni de cancer pulmonar, se luptă între viață și moarte în penitenciarul İzmir Kırıklar. De aproximativ 2 luni așteaptă să i se acorde un certificat medico-legal de la Medicina legală din Izmir, iar acum Dogan se află în a 4-a fază de cancer.

Potrivit portalului de știri Bold Medya, soția lui Özgür Doğan a spus: „Nu mai avem de ales. Starea de sănătate a soțului este gravă. Suntem afectați  din punct de vedere psihologic, cu toții.”

Când a fost sărbătoarea de Ramazan, cu toate că Dogan avea raport medical de delegare care atestă că are cancer și începuse ședințele de chimioterapie în Spitalul de cercetare Katip Celebi din Izmir, acesta a fost transferat din penitenciarul Kırıklar din Izmir la penitenciarul Salihli din Manisa. Și pentru că nu a primit încă un certificat medico-legal, așteaptă încă eliberarea. S. D. soția lui Özgür Doğan a  declarat: „ Ieri ne-am văzut cu soțul meu. Respira cu greu și deabia putea vorbi. Au început să se resimtă efectele secundare ale chimioterapiei ,îi cade părul și e fără putere. Imunitatea este foarte scăzută. Și de unul singur în celulă duce lupta de supraviețuire.” 

De la 31 iulie 2019 și până  în prezent, a făcut ședințe de chimioterapie  la Spitalul de cercetare Katip Çelebi din Izmir.  În timpul tratamentului , uneori, Dogan era internat în spital iar alteori era plimbat zilnic între penitenciar și spital.

S. D. a relatat situația: „Atunci soțul meu obosea foarte tare de la ora 9 până la ora 17 aștepta flămând într-o cameră. După zile întregi deabia își revenea. Se simțea tot mai rău văzînd cu ochii foarte rău, și era forțat să  aștepte până când toți își terminau tratamentul.”

 DE LA 66 DE KILOGRAME A SLĂBIT LA 53 DE KILOGRAME

 Ultima dată, Ozgur Dogan a fost dus la spital în 15 august 2019 pentru verificarea valorilor de sânge, și pentru că valorile erau scăzute doctorul i-a prescris 5 injecții

” În timpul tratamentului soțului meu au fost multe pertubări”, a spus soția lui Dogan și a continuat relatarea:” La spital l-au ținut într-o camera ca la celulă. De la 66 de kilogram a slăbit la 53 de kilograme.

Nu s-a plâns niciodată de starea sa, numai că în ultima sa scrisoare mi-a scris: „Sunt ca un pește pe uscat”. Eu am 36 de ani sunt  învățătoare și am 3 copii, a adăugat soția.”Am lucrat ca profesor 6 ani. Și acum îmi aștept soțul deținut bolnav de cancer.”


Viitorului turismului în Turcia în timpul COVID-19.Firmele turcesc nu fac față cererilor

Structurile metalice din lemn, pe roți sunt la mare căutare, iar firmele turcești care le construiesc spun că abia au reușit să țină pasul cu cererea în ultimul an.

“Nici o dovadă concretă”: Activistul Osman Kavala rămâne după gratii

Kavala a participat la ședința de judecată a celei de 36-a instanțe penale din Istanbul printr-o conferință video, subliniind încă o dată că nu există „nici o dovadă concretă” care să justifice detenția sa preventivă.

Turcia: Ministrul de interne susține că SUA au fost în spatele puciului eșuat din 2016

„A efectuat FETO încercarea de lovitură de stat din 15 iulie? Candaș, FETO nu a făcut asta, dar [autorii] nu ne vor lăsa în pace. Dacă rămâi puternic, vei fi în regulă ”, declară Soylu.

Senatorii SUA îi cer lui Biden să preseze Turcia să respecte drepturile omului

Scrisoarea bipartidistă semnată de peste 50 de senatori a subliniat acțiunile guvernării lui Erdogan prin care încalcă drepturile omului.

Scrisoare unei studente de către Erdogan ajuns virală:”Nu ești sultan. Noi nu suntem supuși”

O studentă care a scris o scrisoare dură către Erdogan, prin care a adresat demisia președintelui, a fost arestată preventiv, raportează presa turcească.

Turcia: 39 de persoane reținute pentru activitatea de pe social media într-o săptămână

Poliția turcă a reținut 39 de persoane în perioada 1-7 februarie pentru presupusa „desfășurare a propagandei teroriste”, potrivit unei declarații publicate de Ministerul de Interne.

Carantină în Turcia: Livrările de flori au liber la circulație de Ziua Îndrăgostiților

Ministerul de Interne al Turciei a anunțat că firmele de livrare cu de flori vor fi scutiți de carantină de weekend,

Turcia: Bărbat paralizat declarat” apt să rămână în închisore”

Medicii susține că bărbatul poate rămâne în după gratii deși este paralizat, adăugând că Ministerul Justiției este mai potrivit pentru a lua decizia finală, deoarece au mai multe informații cu privire la condițiile închisorii.