16.1 C
București
joi, septembrie 24, 2020

Profesorul bolnav de cancer pulmonar a slăbit până la 53 de kilograme, își așteaptă moartea în închisoare

Maltratarea deținuților bolnavi și a condamnaților în închisorile turcești,  continuă. După recenta moarte a profesorului Taccettin Toprak (36 de ani) bolnav de cancer, care a murit pe 24 august, toate rudele  deținuților care sunt bolnavi în închisoare au început să se îngrijoreze tot mai mult. Deși Toprak avea cancer, solicitarea cererii sale de eliberare a fost respinsă de trei ori și în ultima etapă  fost dus de urgență la spital unde și-a pierdut viața

Özgür Doğan (42), deținut diagnosticat în urmă cu 5 luni de cancer pulmonar, se luptă între viață și moarte în penitenciarul İzmir Kırıklar. De aproximativ 2 luni așteaptă să i se acorde un certificat medico-legal de la Medicina legală din Izmir, iar acum Dogan se află în a 4-a fază de cancer.

Potrivit portalului de știri Bold Medya, soția lui Özgür Doğan a spus: „Nu mai avem de ales. Starea de sănătate a soțului este gravă. Suntem afectați  din punct de vedere psihologic, cu toții.”

Când a fost sărbătoarea de Ramazan, cu toate că Dogan avea raport medical de delegare care atestă că are cancer și începuse ședințele de chimioterapie în Spitalul de cercetare Katip Celebi din Izmir, acesta a fost transferat din penitenciarul Kırıklar din Izmir la penitenciarul Salihli din Manisa. Și pentru că nu a primit încă un certificat medico-legal, așteaptă încă eliberarea. S. D. soția lui Özgür Doğan a  declarat: „ Ieri ne-am văzut cu soțul meu. Respira cu greu și deabia putea vorbi. Au început să se resimtă efectele secundare ale chimioterapiei ,îi cade părul și e fără putere. Imunitatea este foarte scăzută. Și de unul singur în celulă duce lupta de supraviețuire.” 

De la 31 iulie 2019 și până  în prezent, a făcut ședințe de chimioterapie  la Spitalul de cercetare Katip Çelebi din Izmir.  În timpul tratamentului , uneori, Dogan era internat în spital iar alteori era plimbat zilnic între penitenciar și spital.

S. D. a relatat situația: „Atunci soțul meu obosea foarte tare de la ora 9 până la ora 17 aștepta flămând într-o cameră. După zile întregi deabia își revenea. Se simțea tot mai rău văzînd cu ochii foarte rău, și era forțat să  aștepte până când toți își terminau tratamentul.”

 DE LA 66 DE KILOGRAME A SLĂBIT LA 53 DE KILOGRAME

 Ultima dată, Ozgur Dogan a fost dus la spital în 15 august 2019 pentru verificarea valorilor de sânge, și pentru că valorile erau scăzute doctorul i-a prescris 5 injecții

” În timpul tratamentului soțului meu au fost multe pertubări”, a spus soția lui Dogan și a continuat relatarea:” La spital l-au ținut într-o camera ca la celulă. De la 66 de kilogram a slăbit la 53 de kilograme.

Nu s-a plâns niciodată de starea sa, numai că în ultima sa scrisoare mi-a scris: „Sunt ca un pește pe uscat”. Eu am 36 de ani sunt  învățătoare și am 3 copii, a adăugat soția.”Am lucrat ca profesor 6 ani. Și acum îmi aștept soțul deținut bolnav de cancer.”


100 de muzicieni s-au sinucis în timpul pandemiei în Turcia

Aproape 100 de muzicieni s-au sinucis de la începutul pandemiei COVID-19 în Turcia, potrivit datelor Uniunii Muzicienilor și Interpreților (Müzik-Sen), a declarat pe 15 septembrie, principalul adjunct al opoziției Gamze Tașcıer.

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Peste 36.000 de persoane au fost cercetate pentru că l-au „insultat” pe Erdoğan

Peste 36.000 de oameni au fost cercetați într-un an pentru „insultarea” președintelui Recep Tayyip Erdoğan, au arătat statisticile Ministerului Justiției, citat de Duvar English.

Turcia avertizată să elimine hidroxiclorochina din tratamentul COVID-19

Oamenii de știință din Turcia au cerut Ministerului Sănătății să elimine imediat hidroxiclorochina din planurile de tratament COVID-19, după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a renunțat la el în iunie pe motiv că „face mai mult rău decât bine”,

Fetiță cu sindromul Down în grija surorii adolescente. Părinții reținuți pentru că a ajutat refugiații

O fetiță de șapte ani cu sindrom Down a fost lăsată în grija surorii sale adolescente după ce părinții ei au fost reținuți pe 8 septembrie pentru ajutorarea refugiaților.

Istanbul: Tânăr reținut pentru contrabandă cu maimuțe

Un tânăr influencer, în vârstă de 24 de ani, a fost reținut pentru contrabandă cu maimuțe.

Istanbul: Compania de metrou a crescut numărul de șoferi care sunt femei

Metroul din Istanbul a angajat 88 de șoferi de sex feminin, crescând numărul de 11 la 99. Noile șoferițe și-au primit legitimațiile după finalizarea pregătirii, la o ceremonie la care a participat, joi, primarul din Istanbul, Ekrem Imamoğlu.

Constanța: Reprezentanți ai comunității turco-tătară, în cursa alegerilor locale din 2020

Comunitatea turcilor și a tătarilor din România, cu aproape 50.000 de oameni pe teritoriul României, este cea mai închegată în regiunea Dobrogea, mai ales în județul Constanța.