luni, aprilie 11, 2022

Profesorul bolnav de cancer pulmonar a slăbit până la 53 de kilograme, își așteaptă moartea în închisoare

Maltratarea deținuților bolnavi și a condamnaților în închisorile turcești,  continuă. După recenta moarte a profesorului Taccettin Toprak (36 de ani) bolnav de cancer, care a murit pe 24 august, toate rudele  deținuților care sunt bolnavi în închisoare au început să se îngrijoreze tot mai mult. Deși Toprak avea cancer, solicitarea cererii sale de eliberare a fost respinsă de trei ori și în ultima etapă  fost dus de urgență la spital unde și-a pierdut viața

Özgür Doğan (42), deținut diagnosticat în urmă cu 5 luni de cancer pulmonar, se luptă între viață și moarte în penitenciarul İzmir Kırıklar. De aproximativ 2 luni așteaptă să i se acorde un certificat medico-legal de la Medicina legală din Izmir, iar acum Dogan se află în a 4-a fază de cancer.

Potrivit portalului de știri Bold Medya, soția lui Özgür Doğan a spus: „Nu mai avem de ales. Starea de sănătate a soțului este gravă. Suntem afectați  din punct de vedere psihologic, cu toții.”

Când a fost sărbătoarea de Ramazan, cu toate că Dogan avea raport medical de delegare care atestă că are cancer și începuse ședințele de chimioterapie în Spitalul de cercetare Katip Celebi din Izmir, acesta a fost transferat din penitenciarul Kırıklar din Izmir la penitenciarul Salihli din Manisa. Și pentru că nu a primit încă un certificat medico-legal, așteaptă încă eliberarea. S. D. soția lui Özgür Doğan a  declarat: „ Ieri ne-am văzut cu soțul meu. Respira cu greu și deabia putea vorbi. Au început să se resimtă efectele secundare ale chimioterapiei ,îi cade părul și e fără putere. Imunitatea este foarte scăzută. Și de unul singur în celulă duce lupta de supraviețuire.” 

De la 31 iulie 2019 și până  în prezent, a făcut ședințe de chimioterapie  la Spitalul de cercetare Katip Çelebi din Izmir.  În timpul tratamentului , uneori, Dogan era internat în spital iar alteori era plimbat zilnic între penitenciar și spital.

S. D. a relatat situația: „Atunci soțul meu obosea foarte tare de la ora 9 până la ora 17 aștepta flămând într-o cameră. După zile întregi deabia își revenea. Se simțea tot mai rău văzînd cu ochii foarte rău, și era forțat să  aștepte până când toți își terminau tratamentul.”

 DE LA 66 DE KILOGRAME A SLĂBIT LA 53 DE KILOGRAME

 Ultima dată, Ozgur Dogan a fost dus la spital în 15 august 2019 pentru verificarea valorilor de sânge, și pentru că valorile erau scăzute doctorul i-a prescris 5 injecții

” În timpul tratamentului soțului meu au fost multe pertubări”, a spus soția lui Dogan și a continuat relatarea:” La spital l-au ținut într-o camera ca la celulă. De la 66 de kilogram a slăbit la 53 de kilograme.

Nu s-a plâns niciodată de starea sa, numai că în ultima sa scrisoare mi-a scris: „Sunt ca un pește pe uscat”. Eu am 36 de ani sunt  învățătoare și am 3 copii, a adăugat soția.”Am lucrat ca profesor 6 ani. Și acum îmi aștept soțul deținut bolnav de cancer.”


Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Scandalul Khashoggi. Cum a ajuns Turcia să renunțe la dosarul jurnalistului care a intrat în ambasadă și nu mai ieșit niciodată

Cazul jurnalistului arab, Jamal Khashoggi a cutremurat întreaga lume, după ce în 2018 a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține acte necesare pentru a se căsătorii, iar de atunci nu a mai ieșit din clădire.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca