luni, ianuarie 23, 2023

O nouă linie de metrou! De la Aeroportul Istanbul în cartierul Eyüpsultan în doar 24 de minute!

Președintele Recep Tayyip Erdogan a inaugurat, duminică, noua linie de metrou care leagă inima orașului de aeroportul din Istanbul, conform Daily Sabah.

Legătura de metrou de 34 de kilometri marchează prima conexiune feroviară cu aeroportul din Istanbul.

Linia din cartierul Kağıthane va trece prin cartierele Eyüpsultan și Arnavutköy înainte de a ajunge la aeroportul din Istanbul.

Adresându-se la ceremonia de inaugurare, Erdoğan a spus că datorită liniei de metrou Kağıthane-Aeroportul Istanbul cu o capacitate de 800.000 de pasageri pe zi, acum este posibil să ajungi la Aeroportul Istanbul din Kağıthane în 24 de minute.

Aeroportul din Istanbul, care a fost declarat oficial deschis la sfârșitul lunii octombrie 2018 înainte de a deveni complet operațional în aprilie 2019, este numit cel mai aglomerat aeroport din Europa, cu o medie de 1.156 de zboruri zilnice anul trecut.

Proiectul care va lega linia de cale ferată de aeroportul Sabiha Gökçen din partea anatoliană și aeroportul din Istanbul din partea europeană a orașului se apropie de faza de licitație.

Cel mai important vot din Turcia. Erdogan vrea alegeri cu o lună înainte

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan a semnalat că intenționează să anticipeze următoarele alegeri generale cu o lună înainte, pe 14 mai, conform presei turcești.

O nouă linie de metrou! De la Aeroportul Istanbul în cartierul Eyüpsultan în doar 24 de minute!

Legătura de metrou de 34 de kilometri marchează prima conexiune feroviară cu aeroportul din Istanbul.

Fără precedent! CEDO examinează cazul unui profesor, victimă a epurarilor guvernului lui Erdogan 

Dacă instanța decide că a existat o încălcare a drepturilor în cazul fostului profesor Yüksel Yalçınkaya, soarta miilor de persoane care au fost condamnate sau sunt judecate pentru acuzații de terorism din cauza legăturilor lor cu Mișcarea Gülen se poate schimba.

Bărbat concediat pentru că soția era investigată. Curtea Supremă din Turcia a dat verdictul!

Resul Aydın, care lucra la o rafinărie de zahăr de stat din provincia Elazig, din estul Turciei, a fost concediat printr-un decret de urgență în 2017, ca parte a unei epurări după puciul eșuat din 2016.

Vești bune pentru turiștii moldoveni! Un zbor direct către Istanbul a fost introdus

Wizz Air, operatorul aerian cu cele mai multe zboruri externe disponibile de la Iași, a anunțat că cursa va fi disponibilă din 4 aprilie, iar noua rută directă va fi operată cu o frecvență de trei zboruri pe săptămână.

Scandal în Germania: Turcia amenință dizidenței cu „anihilarea”. De unde a pornit totul?

Presa din Germania vorbește despre campania electorală a turcilor, după un scandal pornit în urma unei vizite a unui politician turc, conform...

Istanbul: O navă cu cerealelor din Ucraina a oprit traficul de pe Bosfor

Nava a eșuat în partea asiatică a Istanbulului, suspendând traficul în ambele direcții pe una dintre cele mai aglomerate căi de transport maritim din lume.

Turcia: 2 copii își însoțesc mama în închisoare. Mama condamnată că a lucrat într-un cămin studențesc

Serpil Turan a fost condamnată la aproape șapte ani de închisoare pentru că lucra într-un cămin studențesc din Ankara, pe care guvernul l-a închis ulterior din cauza legăturilor sale cu Mișcarea Gülen.