luni, ianuarie 23, 2023

Bărbat concediat pentru că soția era investigată. Curtea Supremă din Turcia a dat verdictul!


Curtea Constituțională a Turciei a decis că drepturile unui bărbat concediat pentru că soția era investigată, au fost încălcate, conform Stockholm Center for Freedom.

Instanța a decizie că drepturile lui Resul Aydın, la viața privată și de familie au fost încălcate.

Resul Aydın, care lucra la o rafinărie de zahăr de stat din provincia Elazig, din estul Turciei, a fost concediat printr-un decret de urgență în 2017, ca parte a unei epurări după puciul eșuat din 2016.

Aydın a fost informat de conducere că a fost eliberat din cauza faptului că soția sa era investigată pentru că ar fi folosit aplicația de mesaje criptate ByLock și pentru că avea legături către Mișcarea Gülen.

În 2017, apelurile lui Aydın la o instanță regională și la Curtea Supremă de Apel au fost respinse, instanțele hotărând că concedierea lui din cauza soției sale a fost justă, în ciuda faptului că nu avea legături cu Mișcarea Gulen.

Aydın a depus apoi o petiție individuală la Curtea Constituțională, susținând că i-au fost încălcate drepturile. Instanța supremă a decis că demiterea sa a încălcat dreptul la respectarea vieții private și de familie, garantat de articolul 20 din constituție, precum și dreptul la drepturile și libertățile fundamentale garantate în articolul 15.

Deși instanța supremă a respins despăgubirile solicitate de Aydın, a decis ca cazul să fie rejudecat în fața Tribunalului de Muncă Elazig, ținând cont de constatările acesteia.

În urma loviturii de stat eșuate, guvernul turc a declarat stare de urgență și a efectuat o epurare masivă a instituțiilor statului sub pretextul unei lupte împotriva loviturii de stat.

Peste 130.000 de funcționari publici au fost înlăturați din locurile de muncă pentru presupusa apartenență sau relații cu „organizații teroriste” prin decrete-lege de urgență care nu fac obiectul controlului nici judiciar, nici parlamentar.

ByLock, odată disponibil pe scară largă online, a fost considerat un instrument secret de comunicare între susținătorii Mișcării Gülen încă de la încercarea de lovitură de stat, în ciuda lipsei oricărei dovezi că mesajele ByLock ar avea vreo legătură cu puciul eșuat.

Suedia: Un ziar a anunțat un concurs de satiră despre Erdogan. Premiul de 1000 de euro

Editorul-șef al ziarului Flamman, Leonidas Aretakis, susține că competiția, care se desfășoară până vineri, ar trebui văzută ca un protest împotriva guvernului suedez și a lui Erdogan, precum și o apărare a libertății de exprimare și un act de solidaritate cu kurzii vulnerabili.

Turcia: 520 de copii sub 6 ani, în închisoare cu mamele lor

Conform raportului publicat de Sezgin Tanrıkulu, deputat din principalul partid din opoziție, Partidului Popular Republican (CHP), în închisorile turcești găzduiesc aproximativ 14.000 de femei, dintre care 470 sunt însoțite de copiii lor.

Turcia: 2 copii își însoțesc mama în închisoare. Mama condamnată că a lucrat într-un cămin studențesc

Serpil Turan a fost condamnată la aproape șapte ani de închisoare pentru că lucra într-un cămin studențesc din Ankara, pe care guvernul l-a închis ulterior din cauza legăturilor sale cu Mișcarea Gülen.

Cel mai important vot din Turcia. Erdogan vrea alegeri cu o lună înainte

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan a semnalat că intenționează să anticipeze următoarele alegeri generale cu o lună înainte, pe 14 mai, conform presei turcești.

Istanbul: O navă cu cerealelor din Ucraina a oprit traficul de pe Bosfor

Nava a eșuat în partea asiatică a Istanbulului, suspendând traficul în ambele direcții pe una dintre cele mai aglomerate căi de transport maritim din lume.

Bărbat concediat pentru că soția era investigată. Curtea Supremă din Turcia a dat verdictul!

Resul Aydın, care lucra la o rafinărie de zahăr de stat din provincia Elazig, din estul Turciei, a fost concediat printr-un decret de urgență în 2017, ca parte a unei epurări după puciul eșuat din 2016.

Vești bune pentru turiștii moldoveni! Un zbor direct către Istanbul a fost introdus

Wizz Air, operatorul aerian cu cele mai multe zboruri externe disponibile de la Iași, a anunțat că cursa va fi disponibilă din 4 aprilie, iar noua rută directă va fi operată cu o frecvență de trei zboruri pe săptămână.

Scandal în Germania: Turcia amenință dizidenței cu „anihilarea”. De unde a pornit totul?

Presa din Germania vorbește despre campania electorală a turcilor, după un scandal pornit în urma unei vizite a unui politician turc, conform...