duminică, ianuarie 29, 2023

Grecia va extinde cu 35 de kilometri gardul la granița cu Turcia

Guvernul grec intenționează să continue cu extinderea unui gard cu 35 de kilometri de-a lungul graniței de nord cu Turcia pentru a descuraja refugiații, conform Stockholm Center for Freedom.

Grecia a construit deja un gard de 40 de kilometri lângă râul Evros, la granița cu Turcia, pentru a împiedica migranții ilegali să intre în țară, iar o decizie de extindere a gardului de-a lungul întregii granițe cu Turcia a fost luată în august anul trecut.

Ministrul grec al protecției cetățenilor, Takis Theodorikakos, a declarat sâmbătă într-un interviu acordat Skai TV că un studiu privind prima extindere imediată a gardului cu încă 35 de kilometri a fost finalizat și se află în prezent în așteptarea aprobării din partea Ministerului de Finanțe.

Prelungirea de 35 de kilometri a gardului este estimată a avea un cost de 108 milioane de dolari.

Theodorikakos a spus că, odată ce a fost acordată aprobarea de către Ministerul de Finanțe, proiectul va continua rapid.

Gardul, instalat inițial în 2012, a fost extins ultima dată în 2021, la un an după ce zeci de mii de solicitanți de azil au încercat să treacă în Uniunea Europeană prin granița de nord a Greciei, când Turcia a declarat că nu îi va mai împiedica să facă acest lucru.

Rivalii istorici, dar și aliații NATO, Grecia și Turcia, au fost în dezacord cu o serie de probleme, inclusiv migrația și resursele energetice în ultimii ani.

Grecia a fost prima linie a crizei migrației din Europa în 2015 și 2016, când un milion de refugiați care fugeau de război și sărăcie din Siria, Irak și Afganistan au sosit, în principal prin Turcia.

Ministrul grec a mai anunțat, citând date oficiale, în timpul interviului că 250.000 de imigranți ilegali au fost împiedicați să intre în Grecia prin granița Evros în 2022.

Grecia este acuzată în mod repetat că a returnat ilegal migranții înapoi în Turcia la Evros și în Marea Egee, acuzații pe care Atena le neagă.

Bărbat concediat pentru că soția era investigată. Curtea Supremă din Turcia a dat verdictul!

Resul Aydın, care lucra la o rafinărie de zahăr de stat din provincia Elazig, din estul Turciei, a fost concediat printr-un decret de urgență în 2017, ca parte a unei epurări după puciul eșuat din 2016.

Un turc, condamnat pentru fraudă, a vrut să fugă în România, cu un buletin românesc fals

Un cetățean turc a încercat să fugă în România, cu o carte de identitate românească falsă, conform Romanya Haber.

Grecia va extinde cu 35 de kilometri gardul la granița cu Turcia

Guvernul grec intenționează să continue cu extinderea unui gard cu 35 de kilometri de-a lungul graniței de nord cu Turcia pentru a...

Turcia: Poliția a spart ușa femeii care a dormit 3 zile și 3 nopți

Polițiștii a spart ușa apartamentul unei femei care a dormit 3 zile și 3 nopți, în provincia nordică Erzurum, conform DHA.

Reporter concediat după ce o știre despre sărăcia din Turcia a ajuns virală

În știrea de săptămâna trecută, al cărui videoclip a fost difuzat pe scară largă pe rețelele de socializare, băiatul îi spune lui Fatmanur Boylu, reporter la Habertürk TV, că mama lui i-a cumpărat „carne” pentru a sărbători notele mari pe care le-a obținut semestrul acesta.

Istanbul: Apel către locuitori pentru a opri risipa de apă: „ Să evităm consumul inconștient de apă și să ne concentrăm pe economisire”

Administrația de apă și canalizare din Istanbul (ISKI) a explicat că amenințările de secetă au făcut necesară schimbarea obiceiurilor de utilizare a apei în Turcia, precum și în întreaga lume.

Turcia: Încercarea de asasinarea a jurnaliștilor exilați în Germania și Suedia

Potrivit sursei anonime a lui Aytav, femeia, care are legături cu Grey Wolves, un grup de tineret ultranaționalist afiliat unui partid politic turc de extremă dreapta, a fost arestată în emiratul Dubai din Emiratele Arabe Unite înainte de a putea îndeplini o altă presupusă misiune, aceea de a asasina pe Sedat Peker, un șef al mafiei turce.

O nouă linie de metrou! De la Aeroportul Istanbul în cartierul Eyüpsultan în doar 24 de minute!

Legătura de metrou de 34 de kilometri marchează prima conexiune feroviară cu aeroportul din Istanbul.