sâmbătă, noiembrie 28, 2020

O nouă creștere drastică a cazurilor de COVID-19. Erdogan ia în considerare măsurile preventive

Cazurile de COVID-19 au înregistrat o creștere drastică iar autoritățile turce au luat în vedere implementarea măsurilor preventive, relatează Duvar English.

Președintele turc Recep Tayyip Erdoğan a făcut declarații după rugăciunea de vineri de la Istanbul, despre noile măsuri, după ce ministrul sănătății a dezvăluit noile cifre de infectări, pe 22 octombrie.

„Ministrul sănătății noastre vizitează diferite provincii. Lucrăm la ce fel de măsuri să luăm în continuare. De acum, ce fel de măsuri urmează a fi luate ne va  fi transmis de la echipa științifică și vom face pașii noștri în conformitate cu asta”, a susținut Erdogan.

Turcia a raportat alte 2210 persoane cu simptome COVID-19 pe 22 octombrie, cea mai mare cifră din luna mai, când Ankara a impus o serie de măsuri restrictive. Numărul de morți cauzate de virus a crescut la 9.584 pe 22 octombrie, au arătat datele Ministerului Sănătății.

Pe 22 octombrie, Koca a spus că locuitorii din Istanbul ar trebui să evite locurile aglomerate, dacă nu este necesar. Oficialul a susținut că va purta discuții la Istanbul începând din acest weekend pentru a evalua recenta creștere.

Turcia: Tânără paralizată condamnată la 6 ani închisoare pentru terorism

O tânără a fost condamnată la șase ani, trei luni de închisoare pentru presupusa apartenență la o organizație teroristă, în ciuda faptului are mâinile și picioarelor paralizate de la naștere.

142 de armeni au părăsit Turcia în 24 de ore:”Puneți capăt politicii urii!

142 de armeni au părăsit Turcia într-o singură zi, pe fondul sentimentului anti-armean în creștere, relatează Stockholm Center for Freedome.

Turcia: 49 de deținuți au murit. 1.600 de deținuți bolnavi sunt încă după gratii

49 de prizonieri au murit în spatele gratiilor de la începutul anului, conform cifrelor Comisiei Asistenței pentru Drepturile Omului (İHD), relatează Duvar...

COVID-19: Edilul Istanbulului anunță 201 decedați. Ministrul sănătății 153.” Ce ar trebui să fac? Ar trebui să tac?”

Primarul din Istanbul, Ekrem İmamoğlu a replicat criticilor legate de contestarea numărul oficial al infectaților cu COVID-19 anunțate de Ministerul Sănătății, relatează Duvar English.

Pisicile unei femei care a murit în cutremurul din Izmir au fost adoptate

Pisicile unei femei care a murit în cutremurul din provincia vestică Izmir au fost adoptate.

Turcia: Peste 4 milioane de tineri nu au acces la educație

Peste patru milioane de tineri nu au acces la educația în Turcia, după ce guvernul turc a decis închiderea școlile până la sfârșitul anului, a declarat Feray Aytekin Aydoğan, președintele sindicatului turc Eğitim-Sen, citat de Duvar English.

Tinerii voluntari din București au plantat copaci în Prahova

Organizația ADVU, împreună cu Asociația “ Se poate” și Down Plus București au derulat un proiect, în cadrul căruia tinerii au plantat copaci în județul Prahova.

COVID-19: Turcia în Top 3 la numărul de infectați

Turcia a devenit cea de-a treia țară cu cel mai număr de cazuri noi de infectați cu COVID-19, relatează Duvar English.