miercuri, septembrie 27, 2023

O agenție de turism din Rusia a trimis clienții în Mardin, Turcia în loc de Madrid

O agenție de turism din Rusia a trimis din greșeală clienți în provincia turcă Mardin, în locul capitalei spaniole, Madrid, conform Hürriyet Daily News.

Un grup de turiștii ruși au fost șocați, după ce au ajuns în provincia sud-estică din Turcia, Mardin în loc de Madrid. Aceștia au fost cazați o noapte în orașul turcesc după ce au fost transferați la Madrid.

Agenția a repetat aceeași greșeală 10 zile mai târziu și a iar au trimis un grup turistic de trei persoane la Mardin în loc de Madrid.

„Au fost fascinați când au văzut frumusețea orașului. Când am aflat despre incident, i-am ajutat și i-am găzduit într-un hotel al membrilor noștri. S-au întors la Madrid cu un zbor de legătură a doua zi”, a spus Arslan Paşaoğlu, șeful Asociației de Management al Turismului Mardin.

Declarând că au găzduit un alt grup turistic de trei persoane timp de trei zile după ce a fost făcută din nou aceeași greșeală.

„Au plecat spunând că vor veni din nou mai târziu”, afirmă Pașaoğlu

Mardin este un oraş din sud-estul Anatoliei, Turcia, recunoscut în întreaga lume pentru arhitectura sa deosebită. Oraşul, este poziţionat strategic, pe un deal stâncos, din apropierea Râului Tigru care şerpuieşte printre câmpii.

Istanbul: Sancțiuni pentru sirieni care nu părăsească orașul până 24 septembrie

Direcția de Management al Migrației subliniază că perioada acordată refugiaților nu va fi prelungită.

Statistică TurkStat: Speranța de viață a scăzut în Turcia

Speranța generală de viață a scăzut ușor față de anii trecuți, femeile trăind cu cinci ani mai mult ca bărbații, conform Daily...

Turiștii din Turcia: Rușii în top, cu peste 4 milioane de turiști în ultimele 8 luni

Turcia a găzduit 36.​754.146 de vizitatori în perioada de 8 luni a anului, Rusia fiind pe primul loc cu 4. 351. 000 de persoane.

UE: Imposibil pentru turci să călătorească fără viză, din cauza legilor privind terorismul

Nacho Sanchez Amor a făcut declarații despre raportul recent al Parlamentului European privind Turcia și reacția președintelui turc la raport, subliniind că Turcia trebuie să îndeplinească șase criterii ca parte a cererii sale de aderare la UE pentru a călători fără viză în UE.

Raport Eurostat: Turcia are cel mai mic număr de doctor per cetățean din Europa

Turcia ocupă locul al cincilea după Germania, Italia, Franța și Spania în ceea ce privește numărul total de medici, dar ultimul cu raportul doctor per populație.

SpaceX a lui Elon Musk vrea licență pentru a lansa Starlink în Turcia

Cererea a venit la scurt timp după ce Musk a avut o întâlnire cu președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan, duminică, la New York, cu ocazia Adunării Generale a ONU.