joi, decembrie 8, 2022

Numărul vizelor Schengen respinse s-au triplat: Turcia face apel către Consiliul Europei

Turcia a depus un apel la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), după ce a înregistrat o creștere de trei ori a numărului de respingeri a vizelor Schengen pentru cetățenii turci, conform Turkish Minutes.

Potrivit raportului transmis APCE, țările Uniunii Europene au respins 4% din cererile de viză Schengen ale cetățenilor turci în 2014. Dar, această cifră a crescut la 12,7% în 2020, marcând o creștere uimitoare de 300%.

Raportul Turciei indică faptul că țările UE cereau prea multe documente inutile, taxele lor de solicitare a vizei erau prea mari și transformau procesul de solicitare directă într-un proces foarte dificil.

Raportul a fost prezentat de Ziya Altunyaldız, membru al APCE și deputat al Partidului Justiție și Dezvoltare (AKP), aflat la guvernare, în Turcia.

„În unele implementări s-a observat că statele din Spațiul Schengen au refuzat accesul pe teritoriul lor. Statele din Spațiul Schengen trebuie să utilizeze Sistemul de Informații Schengen într-un standard comun. Utilizarea informațiilor din sistem nu ar trebui să încalce drepturile omului, dreptul la viață privată și de familie și dreptul la călătorie.”,se arată în raportul Turciei.

Taxele pentru viză Schengen sunt între 60 și 90 de euro, variind în funcție de țară. Pe lângă aceste taxe, țările UE solicită mai multe alte documente de la cetățenii turci, cum ar fi informații despre contul bancar, dovada altor mijloace financiare, poliță de asigurare de călătorie, bilete de avion și dovada de cazare, printre altele.

VIDEO: Istanbul. Un tramvai și un autobuz s-au ciocnit: 33 persoane rănite ușor și 4 persoane rănite grav

Accidentul a avut loc, luni, în jurul orei 09:15, în Alibeyköy. Conform informațiilor obținute, autobuzul IETT cu placa TP 7116, cu pasageri a trecut prin fața tramvaiului.

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.

Istanbul: Armenii au mers la urne. Primele alegeri după nouă ani

Alegerile au avut loc pe 16, 20 noiembrie și, de asemenea, în această duminică, 4 decembrie. Peste 3.600 de persoane au votat la alegerile pentru consiliile fundației lor pentru școli, spitale și biserici.

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

Fără scăpare! Grecia respinge victimele represiunii lui Erdogan. Turcia le arestează

Solicitanții de azil au fost reținuți imediat de soldații turci, care au arestat patru dintre ei pentru că au intrat într-o zonă militară interzisă și au eliberat în mod inexplicabil unul.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

Carol Roman, decanul de vârstă al presei, a murit la vârsta de 90 de ani, după 73 de ani de activitate în presă

Roman a primit premiul jurnalistului anului cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la înființarea Asociației Jurnaliștilor Profesionisti (UZP), a publicat în revista Balcanii și Europa.

Imagini șocante! Bătaie în parlamentul din Turcia. Un deputat se află la terapie intensivă

În timpul discuțiilor pentru bugetele 2023 ale Parlamentului, a izbucnit o ceartă între deputatul Partidului IYI, Ümit Yılmaz și vicepreședintele Grupului Partidului Justiției și Dezvoltarii (AKP), Bülent Turan.