joi, martie 28, 2024

Numărul vizelor Schengen respinse s-au triplat: Turcia face apel către Consiliul Europei

Turcia a depus un apel la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), după ce a înregistrat o creștere de trei ori a numărului de respingeri a vizelor Schengen pentru cetățenii turci, conform Turkish Minutes.

Potrivit raportului transmis APCE, țările Uniunii Europene au respins 4% din cererile de viză Schengen ale cetățenilor turci în 2014. Dar, această cifră a crescut la 12,7% în 2020, marcând o creștere uimitoare de 300%.

Raportul Turciei indică faptul că țările UE cereau prea multe documente inutile, taxele lor de solicitare a vizei erau prea mari și transformau procesul de solicitare directă într-un proces foarte dificil.

Raportul a fost prezentat de Ziya Altunyaldız, membru al APCE și deputat al Partidului Justiție și Dezvoltare (AKP), aflat la guvernare, în Turcia.

„În unele implementări s-a observat că statele din Spațiul Schengen au refuzat accesul pe teritoriul lor. Statele din Spațiul Schengen trebuie să utilizeze Sistemul de Informații Schengen într-un standard comun. Utilizarea informațiilor din sistem nu ar trebui să încalce drepturile omului, dreptul la viață privată și de familie și dreptul la călătorie.”,se arată în raportul Turciei.

Taxele pentru viză Schengen sunt între 60 și 90 de euro, variind în funcție de țară. Pe lângă aceste taxe, țările UE solicită mai multe alte documente de la cetățenii turci, cum ar fi informații despre contul bancar, dovada altor mijloace financiare, poliță de asigurare de călătorie, bilete de avion și dovada de cazare, printre altele.

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.

Erdoğan va merge la Casa Albă pentru prima dată ca invitat a lui Joe Biden

Dacă informațiile se dovedesc adevărate, Erdogan și Biden, care au purtat deja discuții la summituri internaționale, se vor întâlni pentru prima dată în Biroul Oval.

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).

Cel mai poluat oraș din Europa este în Turcia. Konya, singurul oraș din țară cu aer curat

Conform standardelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), valoarea PM2,5 ar trebui să fie de cel mult cinci μg/m3 pentru a respira aer curat într-o regiune.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.