sâmbătă, aprilie 1, 2023

Nu a fost primită la facultatea pentru legături cu Mișcarea Gulen, deși a trecut examenul

O universitate din sud-estul Turciei refuză admiterea unei femei care a fost închisă pentru legături cu Mișcarea Gulen, deși a promovat examenul, conform Stockholm Center for Freedome.

Ünzile Köşker, care a fost închisă pentru presupuse legături cu Mișcarea Gülen, nu i s-a permis să se înscrie la o universitate, în ciuda faptului că a promovat examenul de admitere la nivel național, deoarece reprezintă „un risc”.

Köşker a scris o scrisoare despre incident către deputatul Partidului Democrat al Poporului (HDP), Ömer Faruk Gergerlioğlu, care a publicat-o pe Twitter, criticând mișcarea universității.

Köşker a spus că a susținut examenul în iunie și și-a câștigat dreptul de a se înscrie la departamentul de istorie a Universității Adıyaman.

Cu toate acestea, universitatea a refuzat să meargă mai departe cu înscrierea ei, spunând că nu și-ar putea asuma riscul de a o accepta, deoarece a fost arestată pentru presupuse legături cu mișcarea Gülen.

Köşker se află în prezent în închisoarea Bünyan, din provincia Kayseri.

Președintele turc Recep Tayyip Erdoğan i-a vizat pe adepții mișcării Gülen, încă de la investigațiile de corupție din 17-25 decembrie 2013, care au implicat membrii familiei lui Erdogan și cercul său.

Potrivit Direcției Generale a Penitenciarelor și Caselor de Detenție, deținuții au dreptul la educație, inclusiv la obținerea unei diplome universitare. Ei pot continua cu o educație universitară prin învățământ la distanță.

Institutul de Statistică din Turcia (TurkStat) a dezvăluit că numărul deținuților cu diplome universitare în Turcia a crescut de peste două ori între 2016 și 2020, ajungând la 20.333.

Creșterea dramatică reflectă creșterea numărului de prizonieri politici din țară ca urmare a tentativei de lovitură de stat din iulie 2016.

Eurostat: 145% mai mulți turci au solicitat azil în UE în 2022

Potrivit Eurostat, în 49.720 de turci au căutat adăpost în țările europene în 2022, comparativ cu anul 2021, când 20.315 cetățeni turci au solicitat azil.

Kılıçdaroğlu și-a lansează campania electorală. Mărțișorul folosit ca simbol:„Îți promit că primăvara va veni din nou”

În videoclip, Kılıçdaroğlu a spus „Vă promit, o Turcie care îi iubește și îi respectă pe cei care sunt diferiți așa cum sunt. O Turcie căreia îi place să trăiască.”, susține politicianul.

Alegerile din Turcia sunt mai vulnerabile decât cele din Zimbabwe și Pakistan

Potrivit noului index al Freedom House, care își propune să investigheze relația dintre platformele digitale și integritatea alegerilor, Turcia este una dintre mai vulnerabile țările din lume.

27 martie, ultima zi în care se poate depune candidatura. Un faimos actor vrea să fie deputat

27 martie este ultima zi în care candidații vor fi desemnați de alegătorii care încearcă să adune 100 de mii de semnături,...

Dacia Duster va fi produs în Turcia!  200.000 de mașini pe an vor ieși din uzina din Bursa

Potrivit reportajului special al jurnalistului Emre Özpeynirci, care ia pulsul industriei auto, Oyak Renault s-a angajat la producția popularului SUV model Duster de la Dacia și își propune ca 200.000 de mașini să fie produse anual în provincia Bursa.

Scenariile AI cu Erdogan au ajuns virale. Iată imaginile în cazul în care câștigă sau pierde alegerile

Platforma de documentare turcă, 140journos, a creat cu ajutorul programele de inteligență artificială, viața post-electorală a președintelui Recep Tayyip Erdogan

190 de miliarde de vânzări către străini: Cumpărarea unei case în Turcia a devenit un vis pentru cetățeni

Deputatul CHP İzmir, Özcan Purçu a înaintat o întrebare către Ministeru Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice cu privire la vânzarea de locuințe către străini.

Salvator din Craiova povestește despre experiența din Hatay: „Am văzut imagini de nedescris.”

O echipă formată din opt oameni şi şase câini din Dolj, a participat la salvarea victimelor cutremurului din Hatay, Turcia, la scurt...