duminică, noiembrie 30, 2025

Nouă delicatesă din Turcia: “Toți care gustă, mai vor o porție”

Un restaurant din provincia Tokat, de la malul Mării Negre, servește un tip neobișnuit și nou de döner kebab, făcut cu somon, relatează Hurriyet Daily News.

Kebaburile sunt de obicei făcute din carne sau pui și gătite pe un rotisor vertical, dar proprietarul unui restaurant a introdus doner din somon.

„Am vrut să încercăm ceva diferit. Deci, am făcut doner cu somon. Toți care îl gustă, mai vor o porție. Avem somon, așa că le-am spus oamenilor noștri. De ce să nu gustăm asta? Și am decis să facem döner kebab din el.”, a declarat proprietarul restaurantului, Ahmet Turgut.

Tuğrul, care conduce restaurantul de 15 ani, este încrezător în nouă rețetă. Districtul Almus, unul dintre cei mai mari exportatori de pește și somon de pe glob. Districtul exportă anual aproximativ 700 de tone de pește de somon în Germania, Olanda, China și Japonia

Prima vizită a lui Papa Leon al XIV-lea în străinătate a fost în Turcia. Iată tot ce trebuie să știi

Suveranul Pontif a sosit în Turcia în weekendul acesta, în prima sa călătorie apostolică în străinătate, marcând 1.700 de ani de la...

Gala Lumina aduce împreună peste 300 de povești de succes

Peste 300 de elevi, absolvenți și profesori au fost premiați luni seară la Opera Națională București, în cadrul celei de-a patra ediții...