miercuri, august 31, 2022

Noi reuşite pentru Liceul Internațional București (ISB). El intră în prestigioasa familie ,,International Baccalaureate School”

În 21 de ani de activitate fructuoasă în învățământ ISB şi-a câștigat dreptul de a primi statutul de IB ,,International Baccalaureate School” Examenul de bacalaureat recunoscut internațional).

bakolarya

Din punctul de vedere al calității învățământului și al posibilităților oferite elevilor, pe plan mondial se regăsesc doar 4.500 de școli cu statut ,,International Baccalaureate School”. ISB a câștigat dreptul de a fi inclus în această familie de școli care sunt prezentate ca școli de reală calitate pe plan internațional.

Cu programele oferite de către IB, elvii și profesorii care au acest program al Centrului Internațional al Bacalaureatului, pot accesa cu mare ușurință programe educaționale locale și internaționale.

În același timp elevii pot colabora și studia cu profesori și școli de înaltă calitate. Primii elevi vor avea în luna septembrie diplomele de Bacalaureat IB care sunt recunoscute pe plan internațional.

Fondată în 1968, IB este o Fundație (organizație) non-profit cu caracter educațional care oferă patru programe educționale de înaltă calitate și grad de dificultate crescut pe plan mondial. IB are 4500 de școli în 147 de țări și 1.300 milioane de elevi. În România sunt cinci școli înregistrate cu acest statut educațional IB.

Criza economică: Turcii stau la cozi în fața băncilor pentru a primi până la 7.500 de lire cadou

Criza economică a lovit puternic Turcia și i-am văzut pe turci la cozi pentru a cumpăra ulei, pâine sau să pună benzină...

Turcii cheltuiesc 100 de milioane de euro anulat pentru viza Schengen

Experții din Turcia susțin că s-a înregistrat o creștere a cererilor, ale căror programări durează până la trei luni, perturbând planurile de călătorie și provocând dificultăți pentru mii de studenți și oameni de afaceri.

Turcia: Mâncare stradală, preferata turcilor, afectată de inflație

„Creșterea prețurilor are un impact în special asupra noastră. Ca studenți, ne bazăm pe banii de buzunar dați de familiile noastre. Cu greu ne putem permite să mergem la un restaurant și să comandăm o friptură, covrigi sunt întotdeauna alegerea noastră”, a declarat pentru un student din cartierul popular Kızılay, din Ankara.

Un jurnalist grec a fost deportat și interzis din Turcia. Motivul este „ordinea publică”

Într-o declarație scrisă și distribuită pe contul său de socializare, jurnalistul grec, Evangelos Areteosa a susținut că a zburat de la Bruxelles la aeroportul Sabiha Gökçen, din Istanbul, pe 25 august, unde a fost audiat de poliție timp de șapte ore.

VIDEO. Surpriza unor turiști românii în Turcia. Au închiriat o cameră de hotel, dar a trebuit să o împartă cu pisicile

Un turist român a publicat un videoclip cu o pisică care încerca să între de pe balcon în camera de hotel din provincia vestică Çanakkale.

Libertatea presei din Turcia: Autoritățile interzic reclamele pentru ziarul Evrensel

Fatih Polat, redactor-șef la Evrensel, a spus că decizia lui BİK a fost „o operațiune politică menită să-i reducă la tăcere”.

Turcia: Aplicație care localizează câinii maidanezi interzisă, după ce animalele au fost otrăvite

Avocații Baroului din Istanbul au declarat că tortura și uciderea animalelor constituie o infracțiune și au depus o cerere pentru închiderea aplicației online, Havrita. 

SUA îngrijorată de hărțuirea juridică, după arestarea unei vedete pop din Turcia

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că rămâne îngrijorat de eforturile pe scară largă din Turcia de a restricționa exprimarea prin cenzură și hărțuire judiciară după detenția lui artistei Gülșen.