marți, septembrie 21, 2021

Infracţiuni internaţionale comise la ordinul lui Erdogan

[Erman Yalaz]

Presa internaţională acordă spaţii largi comentării infracţiunilor săvârşite de către preşedintele Turciei şi acoliţii săi.

Au fost, se pare, după dovezi evidente de încălcare a preceptelor şi spiritului dreptului internaţional, şi încă în formă continuată.

Trei mega scandaluri într-o săptămână.

Primul scandal este cel din SUA. Halucinant plan de descindere şi de răpire a lui Fethullah Gulen.

infraktion

Fostul președinte al Organizației de Informații CIA, James Woolsey, destăinuie faptul că doi miniștri al statului turc împreună cu Mike Flynn (fostul consilier de Securitate Națională al lui Donald Trump) s-au întâlnit pentru a plănui o descindere în locuința clericului Fethullah Gulen în vederea răpirii sale. Actorii ai acestui plan sunt ginerele lui Edogan, Berat Albayrak și minitrul de externe Mevlüt Çavuşoğlu.

Al doilea scandal recent s-a petrecut în Germania.

Șeful Serviciului de Informații din Turcia (MIT), Hakan Fidan

Șeful Serviciului de Informații din Turcia (MIT), Hakan Fidan, îi dă un dosar președintelui Serviciului de Informații al statului German (BND), care conține acțiuni de spionare a 300 de persoane, atenționându-l să urmărească cu atenţie aceste persoane.

Spionajul era efectuat asupra simpatizanților Mișcării Hizmet din Germania. BND, atenționează aceste 300 de persoane în legătură cu acțiunile de spionaj efectuat de statul turc în Germania.

Al treilea scandal vizează Statul Israel

tika

Ahmet Muhammed Murteca, TİKA ile ilgili görsel sonucu

S-a făcut public motivul arestării lui Ahmet Muhammed Murteca, reprezentantul Agenției de Cooperare și Coordonare Turcă (TİKA) din Israel. Murteca a lucrat în folosul grupului Hamas, producând armament, explozibili pentru săparea tunelurilor. În locuința sa s-a găsit armament și explozibil care aparțineau grupului Hamas. Conform altor revendicări, Murteca finanța aripa militară a grupării Hamas și îi dota cu informații în legătură cu tehnologii de cartografiere.

***

“Acum două luni a fost postată o filmare video în care o preofesoară a școlii TİKA din Albania laudă grupul terorist ISIS. La întrebarea copiilor ,,Al-Kaida și ISIS omoară oameni. Acest lucru este bun?” profesoara răspundea fără nici-o jenă ,,Da , este bine”. Este de necrezut. În statul numărul 1 al democrației să se plănuiască răpiri de oameni. În inima Europei să filmezi și să fotografiezi în scopul spionării oamneilor. În Orientul Mijlociu să produci explozibili și să dai informații de cartografiere grupului Hamas.

Cei care încearcă să termine pacea din interiorul țării, cei care nimicesc justiția și drepturile omului în Turcia, cei care fac ca democrația să nu mai funcționeze, coboară Turcia pe scena lumii internaționale transformând-o într-o ţară condusă de o grupare. MIT, DITIB, Diyanet-ul, Fundația Maarif, TiKA, instituțiile statului și organizațiile nonguvernamentale sunt folosite pentru săvârșirea acestor infracțiuni. Cartea cu păcate este prea încărcată…

Un tribunal simbolic de la Geneva va judeca încălcările drepturilor omului din Turcia

Un tribunal simbolic de la Geneva va judeca încălcările drepturilor omului din Turcia

Cazul Kavala: Apel către Consiliul Europei pentru începerea procedurilor împotriva Turciei

Cazul Kavala: Apel către Consiliul Europei pentru începerea procedurilor împotriva Turciei

Turcia: Cea mai mare creștere a a pieței imobiliare, la nivel mondial

Turcia: Cea mai mare creștere a a pieței imobiliare, la nivel mondial

Premieră în Turcia: Curtea Constituțională obligă guvernul să plătească daune unui bărbat torturat de poliție

Premieră în Turcia: Curtea Constituțională obligă guvernul să plătească daune unui bărbat torturat de poliție